Menu Pubu Regionalnego Św. Michał w Lublinie z mega zdjęciami otoczenia

Pub regionalny Św. Michał w Lublinie - zdjęcie do menu
Widok na Pub Św. Michał i ulicę Grodzką (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)

Strona z menu Pubu Regionalnego Św. Michał to kolejna część projektu Foto-hotel.pl, którego założeniem jest wzbogacanie wizerunku restauracji, pubów, kawiarni i hoteli w Lublinie. Św. Michał jest zaliczany do najlepszych pubów w Lublinie i to nie tylko z powodu piwa kraftowego, ale też dobrego jedzenia. Godna podkreślenia jest też znakomita lokalizacja tego pubu, przy trakcie ul. Grodzkiej na Starym Mieście, pod numerem 16. Wspomniane walory zachęciły nas do prezentacji kulinarnego menu pubu Św.Michał, ze zdjęciami otoczenia architektonicznego.

Menu przed pubem Św. Michał w Lublinie
Pub regionalny Św. Michał z ekspozycją menu (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)

Menu pubu Św. Michał 

Rzuć okiem na menu pubu Św. Michał i sprawdź co dobrego możesz zamówić do jedzenia z regionalnej kuchni

ZUPY

  • Żurek Tradycyjny na zakwasie domowym, z jajkiem, boczkiem, chrzanem, majerankiem, chipsem z pietruszki i pieczywem własnego wypieku; 
  • Forszmak Lubelski, przyrządzony na bazie regionalnych wędlin, z dodatkiem kiszonego ogórka, cebuli, śmietany, serwowany z pieczywem produkcji własnej; 
  • Flaki Regionalne, wołowo-wieprzowe, z majerankiem, parmezanem, pulpecikami wieprzowymi, marchewką, pietruszką i pieczywem produkcji własnej;

STARTERY

  • Tatar z wołowej polędwicy, z korniszonem, żółtkiem, marynowanymi pieczarkami, masłem ziołowym, cebulą i pieczywem własnego wypieku; 
  • Deska z grilla z białą kiełbasą grillowaną, grillowaną piersią z kurczaka, grillowanymi żeberkami BBQ, kaszanką grillowaną, ogórkiem kiszonym, oliwkami, marynowanymi pieczarkami i pieczywem produkcji własnej; 
  • Deska cebularzy; cztery cebularze mini z masłem ziołowym;
  • Krążki cebulowe z pomidorową salsą; 
  • Biała kiełbasa regionalna z grillą, z ogórkiem kiszonym, duszoną cebulą, salsą, musztardą, chrzanem i pieczywem produkcji własnej;
  • Kaszanka regionalna z grilla z kiszonym ogórkiem, duszoną cebulą, chrzanem, salsą, musztardą i pieczywem produkcji własnej; 
  • Skrzydełka BBQ;
  • Pikantne skrzydełka miodowo- czosnkowe;

SAŁATKI

  • Sałatka cezar (wg przepisu z Tijuany z 1927r.) z sałatą little gem, sosem cezar, parmezanem i grzanką (dodatki kurczak i bekon); 
  • Sałatka grecka z serem korycińskim, ogórkiem, pomidorem, kaparami, oliwkami, cytryną, czerwoną cebulą, sosem i pieczywem produkcji własnej;

SZASZŁYKI

  • Szaszłyk Regionalny wg przepisu z 1915r, z grillowaną wieprzowiną, sosem jogurtowym, pomidorem, cebulą, ogórkiem, frytkami i plackiem nałęczowskim;  
  • Szaszłyk z kurczakiem w jogurcie i szafranie, z sosem jogurtowym, pomidorem, ogórkiem, cebulą, frytkami i plackiem nałęczowskim; 
  • Szaszłyk z łososiem i krewetką, z sosem jogurtowym, pomidorem, ogórkiem, cebulą frytkami i plackiem nałęczowskim;  

STEKI

  • Stek Wołowy z antrykotu, sezonowanego przez 6 miesięcy; serwowany na gorącym kamieniu z opiekanymi ziemniakami, masłem ziołowym i wędzonym kwiatem soli morskiej;

Z GRILLA

  • Żebro Św. Michała; grillowane żebro z sosem BBQ i frytkami;
  • Pierś z kurczaka; grillowana na dębowym drewnie, z ziołowym masłem, sosem demi-glace i ziemniakami;
  • Placki Rycerskie – ziemniaczane, z duszoną wieprzowiną, papryką, ogórkiem kiszonym, ziołami i kwaśną śmietaną;

BURGERY

  • Burger Vege z maślaną bułką, panierowanym camembert, świeżym ogórekiem, pomidorem, czerwoną cebulą, kaparami, sałatą karbowaną, żurawiną, sosem winegret, sosem tatarskim, salsą pomidorową i frytkami;
  • Burger Św. Michał, z bułką maślaną, wołowiną grillowaną, bekonem, pomidorem, serem cheddar, cebulą, korniszonem, sałatą dębową w sosie winegret, majonezem estragonowym, salsą i frytkami; 
  • Burger Św. Michał Chilli Jalapeno, z bułką maślaną, wołowiną grillowaną, bekonem, serem cheddar, pomidorem, cebulą, korniszonem, sałatą dębową w sosie winegret, pastą z whisky, chilli, miodu i jalapeno, a ponadto z majonezem estragonowym, salsą i frytkami
  • Burger Cezar, z bułką maślaną, grillowaną piersią z kurczaka w sosie BBQ, z sałatą little gem, korniszonem, sosem cezar,  cebulą czerwoną, bekonem, parmezanem, sosem tatarskim i frytkami; 
  • Burger Św. Michał Regionalny; bułką maślaną, wołowiną grillowaną, bekonem, serem korycińskim, sałatą dębową w sosie winegret, konfiturą z cebuli czerwonej, pomidorem, korniszonem, majonezem estragonowym, salsą i frytkami; 
  • Św. Michał Cheeseburger; z bułką maślaną, wołowiną grillowaną, serem cheddar, bekonem, korniszonem, pomidorem, cebulą, majonezem estragonowym, salsą pomidorową, sosem serowym i frytkami; 
  • Burger Vege z bułką maślaną, panierowanym camembert, pomidorem, świeżym ogórekiem,  cebulą czerwoną, kaparami, sałatą karbowaną, żurawiną, sosem winegret, sosem tatarskim,  pomidorową salsą i frytkami;

CEBULARZE

  • Cebularz Ser Szynka; z serem gouda i mozzarellą, rukolą, szynką cotto, sałatą dębową,  kaparami, świeżym ogórkiem, cebulą czerwoną i parmezanem;
  • Cebularz Klasyczny z kaparami, świeżym ogórkiem, cebulą czerwoną, parmezanem i sosem vinegret; 

DESERY

  • Sernik regionalny; 
Ogródek przy Pubie Św. Michał w Lublinie - zdjęcia do menu
Pub Regionalny Św. Michał przy bramie uliczki Ku Farze na Starym Mieście (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Św. Michał, pub regionalny w Lublinie, nocą - zdjęcie do galerii
Pub Regionalny, Święty Michał, w blasku Starego Miasta w Lublinie (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Zdjęcie do menu Pubu Regionalnego Św. Michał w Lublinie
Pub Św. Michał przy Grodzkiej 16 (prawa autorskie do zdjecia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Widok z pubu św. Michał w Lublinie - zdjęcie do menu
Widok z pubu Św. Michał na Plac po Farze (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)