Menu Pubu regionalnego Św. Michał w Lublinie z mega zdjęciami otoczenia
Strona z menu Pubu Regionalnego Św. Michał to kolejna część projektu Foto-hotel.pl, którego założeniem jest wzbogacanie wizerunku restauracji, pubów, kawiarni i hoteli w Lublinie.
Dlaczego prezentujemy menu Pubu regionalnego Św. Michał
Św. Michał jest zaliczany do najlepszych pubów w Lublinie i to nie tylko z powodu piwa kraftowego, ale też dobrego jedzenia. Godna podkreślenia jest też znakomita lokalizacja tego pubu, przy trakcie ul. Grodzkiej na Starym Mieście, pod numerem 16, w pobliżu Zamku Lubelskiego. Wspomniane walory zachęciły nas do prezentacji kulinarnego menu pubu Św.Michał, ze zdjęciami otoczenia architektonicznego i pobliskich atrakcji turystycznych.
Menu pubu Św. Michał w Lublinie
Rzuć okiem na menu pubu Św. Michał i sprawdź co dobrego możesz zamówić do jedzenia z regionalnej kuchni.
ZUPY
- Żurek Tradycyjny na zakwasie domowym, z jajkiem, boczkiem, chrzanem, majerankiem, chipsem z pietruszki i pieczywem własnego wypieku;
- Forszmak Lubelski, przyrządzony na bazie regionalnych wędlin, z dodatkiem kiszonego ogórka, cebuli, śmietany, serwowany z pieczywem produkcji własnej;
- Flaki Regionalne, wołowo-wieprzowe, z majerankiem, parmezanem, pulpecikami wieprzowymi, marchewką, pietruszką i pieczywem produkcji własnej;
STARTERY
- Tatar z wołowej polędwicy, z korniszonem, żółtkiem, marynowanymi pieczarkami, masłem ziołowym, cebulą i pieczywem własnego wypieku;
- Deska z grilla z białą kiełbasą grillowaną, grillowaną piersią z kurczaka, grillowanymi żeberkami BBQ, kaszanką grillowaną, ogórkiem kiszonym, oliwkami, marynowanymi pieczarkami i pieczywem produkcji własnej;
- Deska cebularzy; cztery cebularze mini z masłem ziołowym;
- Krążki cebulowe z pomidorową salsą;
- Biała kiełbasa regionalna z grillą, z ogórkiem kiszonym, duszoną cebulą, salsą, musztardą, chrzanem i pieczywem produkcji własnej;
- Kaszanka regionalna z grilla z kiszonym ogórkiem, duszoną cebulą, chrzanem, salsą, musztardą i pieczywem produkcji własnej;
- Skrzydełka BBQ;
- Pikantne skrzydełka miodowo- czosnkowe;
SAŁATKI
- Sałatka cezar (wg przepisu z Tijuany z 1927r.) z sałatą little gem, sosem cezar, parmezanem i grzanką (dodatki kurczak i bekon);
- Sałatka grecka z serem korycińskim, ogórkiem, pomidorem, kaparami, oliwkami, cytryną, czerwoną cebulą, sosem i pieczywem produkcji własnej;
SZASZŁYKI
- Szaszłyk Regionalny wg przepisu z 1915r, z grillowaną wieprzowiną, sosem jogurtowym, pomidorem, cebulą, ogórkiem, frytkami i plackiem nałęczowskim;
- Szaszłyk z kurczakiem w jogurcie i szafranie, z sosem jogurtowym, pomidorem, ogórkiem, cebulą, frytkami i plackiem nałęczowskim;
- Szaszłyk z łososiem i krewetką, z sosem jogurtowym, pomidorem, ogórkiem, cebulą frytkami i plackiem nałęczowskim;
STEKI
- Stek Wołowy z antrykotu, sezonowanego przez 6 miesięcy; serwowany na gorącym kamieniu z opiekanymi ziemniakami, masłem ziołowym i wędzonym kwiatem soli morskiej;
Z GRILLA
- Żebro Św. Michała; grillowane żebro z sosem BBQ i frytkami;
- Pierś z kurczaka; grillowana na dębowym drewnie, z ziołowym masłem, sosem demi-glace i ziemniakami;
- Placki Rycerskie – ziemniaczane, z duszoną wieprzowiną, papryką, ogórkiem kiszonym, ziołami i kwaśną śmietaną;
BURGERY
- Burger Vege z maślaną bułką, panierowanym camembert, świeżym ogórekiem, pomidorem, czerwoną cebulą, kaparami, sałatą karbowaną, żurawiną, sosem winegret, sosem tatarskim, salsą pomidorową i frytkami;
- Burger Św. Michał, z bułką maślaną, wołowiną grillowaną, bekonem, pomidorem, serem cheddar, cebulą, korniszonem, sałatą dębową w sosie winegret, majonezem estragonowym, salsą i frytkami;
- Burger Św. Michał Chilli Jalapeno, z bułką maślaną, wołowiną grillowaną, bekonem, serem cheddar, pomidorem, cebulą, korniszonem, sałatą dębową w sosie winegret, pastą z whisky, chilli, miodu i jalapeno, a ponadto z majonezem estragonowym, salsą i frytkami
- Burger Cezar, z bułką maślaną, grillowaną piersią z kurczaka w sosie BBQ, z sałatą little gem, korniszonem, sosem cezar, cebulą czerwoną, bekonem, parmezanem, sosem tatarskim i frytkami;
- Burger Św. Michał Regionalny; bułką maślaną, wołowiną grillowaną, bekonem, serem korycińskim, sałatą dębową w sosie winegret, konfiturą z cebuli czerwonej, pomidorem, korniszonem, majonezem estragonowym, salsą i frytkami;
- Św. Michał Cheeseburger; z bułką maślaną, wołowiną grillowaną, serem cheddar, bekonem, korniszonem, pomidorem, cebulą, majonezem estragonowym, salsą pomidorową, sosem serowym i frytkami;
- Burger Vege z bułką maślaną, panierowanym camembert, pomidorem, świeżym ogórekiem, cebulą czerwoną, kaparami, sałatą karbowaną, żurawiną, sosem winegret, sosem tatarskim, pomidorową salsą i frytkami;
CEBULARZE
- Cebularz Ser Szynka; z serem gouda i mozzarellą, rukolą, szynką cotto, sałatą dębową, kaparami, świeżym ogórkiem, cebulą czerwoną i parmezanem;
- Cebularz Klasyczny z kaparami, świeżym ogórkiem, cebulą czerwoną, parmezanem i sosem vinegret;
DESERY
- Sernik regionalny;