Menu Restauracji Browar Lwów w Lublinie ze zdjęciami atrakcji turystycznych
Strona z menu Restauracji Browar Lwów, hotelu Lwów, to kolejna odsłona projektu Foto-hotel.pl, jakiego zadaniem jest wzbogacanie wizerunku hoteli, restauracji, pubów i kawiarni w Lublinie. Restauracyjny Browar Lwów, mieści się przy ul. Bronowickiej 2, w pobliżu Starego Miasta i Zamku Lubelskiego. Zdawać by się mogło, że Browar Lwów kojarzy się głównie z piwem rzemieślniczym, ale trzeba pamiętać, że lokal pełni też funkcję kulinarną, opartą na tradycjach kuchni ukraińskiej i polskiej kuchni kresowej.
Dlaczego prezentujemy menu Restauracji Browar Lwów
Pomimo tego że Restauracja Browar Lwów prezentuje menu na firmowej stronie hotelu, to również my publikujemy swoją wersję błyskawicznego menu, wzbogaconego o zdjęcia zewnętrzne tego objektu.
Menu restauracji Browar Lwów
Przejrzyj błyskawiczne menu Restauracji Browar Lwów i zamów coś do jedzenia z ukraińskiej kuchni
ZAKĄSKI – pod piwo
- Deska specjałów dla 2 osób; z pikantnymi skrzydełkami, frytkami, krążkami cebulowymi, serem panierowanym, sosem słodkim chilli i sosem czosnkowym;
- Deska specjałów dla 4 osóz; z pikantnymi skrzydełkami, krążkami cebulowymi, kiełbasą,frytkami, serem panierowanym, sosem słodkim chilli i sosem czosnkowym;
- Deska serów i wędlin z bakaliami;
PRZYSTAWKI
- Śledź po lwowsku serwowany na jabłku, z konserwowym ogórkiem i warzywami;
- Flambirowane wątróbki, serwowane z cebulą i pieczarkami w jabłku pieczonym oraz grillowanymi grzankami;
- Sałatka z kurczakiem lub krewetkami;
- Tatar wołowy z cebulą, poieczarkami marynowanymi i ogórkiem;
- Carpaccio z plasterków wołowej polędwicy, podawanych z kaparami, świeżą bazylią i ciętym parmezanem;
ZUPY
- Żurek po staropolsku, serwowany w chlebie, z połówką jajka;
- Barszcz ukraiński; gęsta zupa z fasolą, śmietaną i ziemniakami;
- Solianka; zupa ukraińska – gęsta;
- Flaczki; zupa gęsta z ostrymi przyprawami;
- Krem pietruszkowo-gruszkowy z berberysem i grzankami;
LWOWSKIE SPACJAŁY
- Kruczenki – wieprzowe mięso zawijane z chrzanem, serwowane na cebulnikach z sałatką z kiszonego ogórka; Pierożki Pelmeni; z mięsem, serwowane z kwaskowym masłem;
- Przekąska Kozaka; z salo paprykowym, salo kminkowym, pieprzem i adżyką vel ,,słonina” spodawana z cebulą i czosnkiem;
- Warenyki – pierogi lwowskie ze śmietaną lub okrasą;
- Kiełbasa z metra, pieczona, własnego wyrobu, podawana z musztardą i chrzanem;
- Lwowska deska grillowanych przysmaków. ze stekiem z karkówki, żeberkiem, piersią z kurczaka, kiełbasą produkcji własnej, z sosami z chrzanu, słodkiej chilli, jalapeno i mango;
- Placek ziemniaczany po lwowsku, z mięsnym żulonem w sosie pikantnym;
DANIA GŁÓWNE
- Stek na gorącym kamieniu z wołowej polędwicy, serwowanej z sosami, masłem czosnkowym i bukietem sałat i grubą frytką;
- Kieszeń Bohuna-z piersi z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej, nadziewana pomidorami suszonymi, serwowana z pieczarkami, cukinią, sałatką sezonową i frytkami;
- Golonka gotowana lub pieczona, serwowana z ziemniakami opiekanymi, piklami, musztardą i chrzanem;
- Dorsz z pomidorami suszonymi w sosie kremowym, serwowany na czarnym spaghetti z sałatką sezonową;
- Łosoś po Królewsku, serwowany na szpinaku z warzywnym risotto;
- Placki z cukinii z łososiem i kwaśną śmietaną;
SAŁATKI
- Sałatka z krewetkami i awokado oraz dipem limonkowym i paluchem grissini;
- Sałatka lekka, z piersią z kurczaka, z miksem sałat, ananasem, pomarańczą, słonecznikiem prażonym, pomidorami suszonymi i sosem Tysiąca Wysp;
BURGERY
- Burger Specjał z wołowiną, boczkiem, cheddarem, serem panierowanym, sałatą, pomidorem, ogórkiem konserwowym, cebulą prażoną, musztardą majonezem i frytkami; +
- Burger Hawajski z wołowiną, pomidorem, serem cheddar, ogórkiem konserwowym, karmelizowaną cebulą, ananasem, sałatą, majonezem, sosem mango-jalapeno, musztardą i frytkami; +
- Burger Wege; z serem panierowanym, pomidorem, rukolą, sałatą, cebulą prażoną, konserwowym ogórkiem, gruszką grillowaną i frytkami;
DANIA DLA DZIECI
- Rosół;
- Zupa pomidorowa;
- Paluszki z kurczaka z surówką z marchwi i frytkami;
DESERY
- Torcik marchewkowo-serowy z owocami sezonowymi;
- Szarlotka na gorąco z kruszonką i lodami;
- Naleśnik z serem, owocami i bitą śmietaną;