Menu restauracji Małe Indie w Lublinie z mega zdjęciami otoczenia
Strona z menu restauracji Małe Indie, to kolejna część projektu Foto-hotel.pl, którego celem jest uświetnianie wizerunku lokalnych restauracji, kawiarni, pubów i hoteli w Lublinie. Restauracja działa w dwóch, sąsiadujących ze sobą lokalach, przy Rynek 5 i Rybna 2. Na tutejsze menu Małe Indie, składają się wegetariańskie i wegańskie dania kuchni indyjskiej.
Dlaczego prezentujemy menu restauracji Małe Indie i innych lokali w Lublinie
Jeśli użytkownik internetu wchodzi na stronę jakiejkolwiek restauracji, to przede wszystkim pod kątem menu. Jest oczywiste, że chce dotrzeć do zakładki z menu jak najszybciej, bo nikt nie lubi długo szukać informacji. Jeśli wyszukiwanie trwa zbyt długo, to użytkownik przechodzi na stronę innej restauracji, bo dzisiaj każdemu się spieszy. Tymczasem z dostępnością, szybko otwierających się menu lokali w Lublinie, bywa różnie. Co gorsza menu niektórych lokali są niewyraźne i prezentowane w mediach społecznościowych w kawałkach, w postaci zdjęć. Rozczytanie takiego menu zajmuje bardzo dużo czasu. Stąd wziął się pomysł w prowadzenia na nasz portal błyskawicznych menu najlepszych lokali w Lublinie. Nasze menu otwierają się w całości bardzo szybko. Wszystko na jednej stronie, bez potrzeby klikania w dodatkowe zakładki. Ponadto, menu są upiększone zdjęciami zewnętrznymi lokali i pobliskich atrakcji turystycznych Starego Miasta i Zamku Lubelskiego.
Menu restauracji Małe Indie
Zajrzyj do menu restauracji Małe Indie i sprawdź co dobrego można zamówić z indyjskiej kuchni.
ZUPY / SOUPS
- Cream of tomato Soup; zupa ze świeżych pomidorów ze śmietaną i grzankami;
- Creamy Mushroom soup; kremowa zupa pieczarkowa;
- Palak Soup; zupa szpinakowa z imbirem i mieszanką indyjskich przypraw;
- Dal Shorba; zupa z soczewicy z warzywami i mieszanką indyjskich przypraw;
PRZEKĄSKI / SNACKS
- Samosa; chrupiące pierożki nadziewane ziemniakami, zielonym groszkiem i kolendrą;
- Samosa Chana Chaat; pierożki samosa podawane z białą ciecierzycą, drobno pokrojoną cebulą i pomidorem, słodko-ostro kwaśnym sosem z tamaryndy oraz z sosem miętowym i jogurtem;
- Mushroom Chilli; pieczarki smażone z papryką i cebulą w słodko-kwaśnym sosie;
- Onion Bhaji; krążki cebuli panierowane w mące z ciecierzycy, smażone w głębokim tłuszczu;
- Mix Vegetable Pakora; warzywa panierowane w mące z ciecierzycy, smażone w głębokim tłuszczu
- Stuffed Mushroom; pieczarki faszerowane serem i ziołami, pieczone w indyjskim piecu Tandoor;
- Spinach Roll; Szpinakowe roladki z ziemniakami, serem i pomidorami w ziołach i indyjskich przyprawach;
- Paneer Pakora; indyjski ser paneer panierowany w mące z ciecierzycy – smażony w głębokim tłuszczu;
- Hara Bhara Kebab; szpinakowo-ziemniaczane kotleciki, z mieszanką indyjskich przypraw;
DANIA NA LUNCH (dostępne od 12:00 do 16:00)
- Vegetable Jalfrezi; warzywa w czerwonym sosie duszone z serem paneer;
- Dry Mixed Vegetable; warzywa z serem paneer, duszone w pomidorach z mielonymi orzechami nerkowca;
- Paneer DO Pyaza; duszony ser paneer z cebulą w sosie orzechowo-pomidorowym;
- Chana Masala; ciecierzyca w sosie pomidorowym z indyjskimi przyprawami i warzywami;
- Palak Paneer; kostki sera paneer w sosie szpinakowym;
- (wszystkie dania są podawane z ryżem basmati lub pszennym plackiem naan, a także z desrem Firni)
SAŁATKI / SALADS
- Paneer Tikka Salad; świeże warzywa z serem paneer grillowane w piecu Tandoor;
- Kabuli Chana Chaat; sałatka z ciecierzycą, pomidorem, czerwoną cebulą i dressingiem cytrynowym;
- Tandoor Vegetable Salad; sezonowe warzywa z indyjskimi przyprawami grillowane w piecu Tandoor;
DANIA GŁÓWNE / MAIN COURSE
(weganskie i wegetariańskie) – z ryżem basmati lub z chlebkkiem plain naan
- Dal Tadka; żółta fasolka mung z czerwoną soczewicą w sosie pomidorowym, z mieszanką indyjskich przypraw i świeżymi ziołami;
- Dal Makhani; kompozycja czarnej fasolki urid. , czerwonej fasoli kidney i żółtego grochu, w sosie śmietanowo-pomidorowym, z dodatkiem masła;
- Chana Masala; ciecierzyca w sosie pomidorowym z indyjskimi przyprawami i świerzymi warzywami;
- Pindi Chana Masala; z ciecierzycą, pomidorem, czerwoną cebulą i dressingiem cytrynowym;
- Kabuli Chana Chaat; z ciecierzycy w sosie pomidorowym, z dodatkiem ziemniakow i sera paneer;
- Malaj Kofta; serowo-ziemniaczane pulpeciki w delikatnym, kremowym sosie z orzechów nerkowca;
- Dum Aloo; ziemniaki faszerowane nadzieniem z sera paneer, ziemniaków i przypraw, smażone w głębokim oleju; serwowane z sosem słodko-ostrym;
- Vegetable Jalfrezi; duszone warzywa sezonowe z serem paneer w czerwonym sosie;
- Vegetable Kofta; pulpeciki warzywne w sosie orzechowo-pomidorowym;
- Palak Kofta; Pulpeciki szpinakowo-serowe w zielonym sosie;
- Dry Mixed Vegetable; warzywa z serem paneer, duszone w pomidorach z mielonymi orzechami;
- Navratna Vegetable Korma; duszone warzywa sezonowe z serem paneer w delikatnym sosie śmietankowo-orzechowym;
- Kadai Vegetable; sezonowe warzywa w delikatnym sosie pomidorowo-orzechowym;
- Kadai Mushroom; pieczarki z papryką i cebulą z woka w indyjskim sosie pomidorowym;
- Mushroom Masala; pieczarki duszone w indyjskim sosie pomidorowo-orzechowym;
- Kadai Paneer; ser paneer z papryką, imbirem, cebulą i pomidorem, w gęstym sosie;
- Shabnam Curry; sezonowe warzywa duszone w czerwonym sosie curry;
- Paneer Palak; kostki sera paneer w sosie szpinakowym;
- Paneer Tikka Masala; ser paneer pieczony w indyjskim piecu Tandoor, podawany w sosie pomidorowym ze świeżym imbirem;
- Paneer Butter Masala; ser paneer duszony z zielonym groszkiem, w sosie pomidorowo-orzechowym;
- Paneer Do Pyaza; ser paneer duszony z cebulą, w sosie orzechowo-pomidorowym;
- Paneer Matar; ser paner z ciecierzycą, pomidorem, czerwoną cebulą i dressingiem cytrynowym;
- Paneer Pasanda; kotlety z sera paneer, nadziewane pastą z orzechów nerkowca, serwowane w sosie curry z szafranem;
- Shahi Paneer; kostki sera paneer w sosie śmietanowo-orzechowym, z dodatkiem indyjskich przypraw aromatycznych;
POTRAWY Z RYŻEM BASMATI
- Plain Rice; czysty ryż basmati;
- Jeera Rice; ryż basmati z kminkiem indyjskim;
- Vegetable Pulao; ryż basmati z warzywami sezonowymi, serem paneer i mieszanką przypraw indyjskich;
- Vegetable Biryani; ryż basmati z warzywami duszonymi w jogurcie;
DODATKI
- Papad; cieniutkie, chrupiące naleśniki indyjskie, z mąki groszkowej;
- Cucumber Rajta; jogurt z ogórkiem i mieszanką przypraw indyjskich;
- Mix Rajta; jogurt z warzywami i mieszanką przypraw indyjskich;
- Mint Rajta; jogurt z miętą;
- Green Chutney; tradycyny sos indyjski z zieloną papryczką chilli, miętą i kolendrą;
- Brown Chutney; słodko-kwaśny sos z tamaryndowca;
- Mango Chutney; słodko-ostry sos mango;
- Pickle; ostre pikle indyjskie warzywno-owocowe;
PIECZYWO INDYJSKIE – z pieca Tandoor
- Tandoori Roti – placek z pełnoziarnistej mąki pszennej;
- Butter Roti; placek z pełnoziarnistej mąki pszennej z dodatkiem masła;
- Missi Roti; placek z pełnoziarnistej mąki pszennej i mąki z ciecierzycy, z cebulą i przyprawami;
- Plain Naan; tradycyjne pieczywo indyjskie z mąki pszennej;
- Butter Naaan; tradycyjne pieczywo indyjskie z mąki pszennej, z dodatkiem masla;
- Mint Naan; tradycyjne pieczywo indyjskie z mąki pszennej, z miętą;
- Peshwari Naan; placek indyjski z mąki pszennej, z dodatkiem mieszanki owoców i bakalii;
- Moti Naan; tradycyjne pieczywo indyjskie z mąki pszennej, z sezamem;
- Cheese Naan; tradycyjne pieczywo indyjskie z mąki pszennej, z serem paneer;
- Lachha Paratha; warstwowy chlebek z pełnoziarnistej mąki pszennej;
- Aloo Paratha; Naleśnik ryżowy z pomidorami, serwowany z czerwonym czatnejem i sosem kokosowym;
NAPOJE / DRINKS
- Salty Lassi; słony napój indyjski jogurtowy z kminkiem indyjskim;
- Sweet Lassi; słodki napój jogurtowy;
- Mango Lassi; jogurtowy napój o smaku mango;
- Mango Shake; napój na bazie mleka o smaku mango;
- Napój imbirowo-cytrynowy;
- Indyjska lemoniada słodka;
- Woda mineralna; gazowana i niegazowana;
DESERY / DESSERTS
- Hot Gulab Jamun With Ice Cream; tradycyjne pączki indyjskie w słodkim syropie z kardamonem i wodą różaną, podawane z gałką lodów;