Menu restauracji Mandragora w Lublinie z mega zdjęciami Starego Miasta
Strona z menu Żydowskiej Restauracji Mandragora nawiązuje do projektu Foto-hotel.pl, którego celem jest wzbogacanie wizerunku restauracji, pubów, kawiarni i hoteli w Lublinie. Mandragora słynie z dobrej kuchni opartej na kulinarnych tradycjach żydowskich i staropolskich. Restauracja jest usytuowana w pięknej kamienicy Rynek 10, na Starym Mieście w Lublinie. Warto wiedzieć, że w tej samej kamienicy można zarezerwować apartament w Rynek 10 Apartments. Wspomniane atuty są powodem prezentacji na naszym portalu menu restauracji Mandragora, które jest okraszone zdjęciami zewnętrznymi obiektu i jego otoczenia. Nasze menu jest bardzo funkcjonalne dzięki czemu można przejrzeć zestaw dań w 20 sekund.
Menu restauracji Mandragora
Zajrzyj do menu restauracji Mandragora i zamów coś dobrego z żydowskiej kuchni.
PRZEKĄSKI NA CIEPŁO
- Żydowski kawior ze smażonej wątróbki drobiowej, z orzechami włoskimi, cebulką i jajkiem;
- Gęsie pipki; nadziewane gęsie szyje;
- Wątróbka smażona z pieczarkami na winie i miodzie – specjalność restauracji;
PRZEKĄSKI NA ZIMNO
- Hummus produkcji własnej;
- Śledź z migdałami i rodzynkami;
- Śledź siekany, zwany tatarem ze śledzia;
- Śledź marynowany
- Tatar z polędwicy wołowej – klasyczny
- Labneh – ser produkcji wlasnej z pieczonym pomidorem, migdałami, koprem, oliwą z oliwek, natką i zatarem;
- Blin gryczany ze śledziem;
ZUPY
- Rosół;
- Kapuśniak żydowski, słodko-kwaśny, z rodzynkami i migdałami;
- Zupa dnia – domowa;
RYBY NA CIEPŁO
- Karp z zatarem; filet z karpia, z przyprawą izraelską i dodatkami;
- Pstrąg smażony w całości, podawany z sałatką tabuli z pastą tahini;
DANIA GŁÓWNE
- Kaczka po żydowsku z cymesem na pęczaku i winnym sosem z owocami – specjalność restauracji;
- ,,Salt Beef”- wołowina peklowana wg kulinarnych przepisów kuchni żydowskiej;
- Sznycel drobiowy panierowany/ grillowany, serwowany z ziemniakami i surówką;
- Mostek wołowy – wolno pieczony;
- Pierogi ręcznie lepione, serwowane z czosnkiem i ziołami;
- Falafel z hummusem;
- Wątróbka w cebulowym sosie;
- MENU SZABATOWE
PRZYSTAWKA
- Gefilte fisz
DANIA GŁÓWNE
- Czulent z gęsiną na pęczaku
- Czulent lubelski z wołówiną
- Pierogi z gęsiną
TRADYCYJNE DESERY ŻYDOWSKIE
- Pascha migdałowa – serniczek, z rodzynkami, migdałami i skórką pomarańczy;
- Malabi – popularny deser izraelski;
- Rugelachy – cynamonowe ciasteczka – rogaliki (dostępne codziennie);