Menu Restauracji Perliczka w Lublinie z mega zdjęciami – w jednym oknie – 2025
Strona z menu Restauracji Perliczka Gościnność polska, składa się na projekt Foto-hotel.pl, którego celem jest wzbogacanie wizerunku hoteli, restauracji, pubów i kawiarni Lublina. Perliczka serwuje wykwintne dania kuchni polskiej i należy do najlepszych restauracji w Lublinie. Lokal mieści się na Starym Mieście, w zabytkowej Kamienicy Pod Lwami, pod adresem Rynek 9. W bezpośrednim sąsiedztwie, w kamienicy Rynek 10, mieszczą się: Żydowska Restauracja Mandragora oraz Rynek 10 Apartmens, powiązane pod względem właścicielskim z Restauracją Perliczka.
Dlaczego prezentujemy menu Restauracji Perliczka Gościnność polska
Restauracja Perliczka – Gościnność polska, publikuje menu, które bez problemu można odszukać w internecie. Aby przejrzeć całą kartę menu, wystarczy klikać na poszczególne zakładki z kategoriami dań. Pomimo tego, prezentujemy naszą wersję menu z dwóch powodów. Po pierwsze, nasze błyskawiczne menu otwiera się całe w jednym oknie, a po drugie – jest okraszone pięknymi zdjęciami zewnętrznymi Perliczki i okolicznych atrakcji turystycznych.
Menu restauracji Perliczka
Zajrzyj do menu restauracji Perliczka i wybierz tradycyjne danie kuchni polskiej
DANIA GŁÓWNE
- Połówka perliczki z dodatkami (specjalność restauracji) 112 zł
- Filet z sandacza z cytrynowym sosem oraz dodatkami sezonowymi 58 zł
- Filet drobiowy z grilla nadziwany sezonowymi dodatkami; 45 zł
- Schab z kością z sosem koperkowym, kaszą gryczaną i surówką; 48 zł
- Schabowy domowy – z dodatkami 48 zł
- Kopytka szpinakowe w grzybowym sosie; 37 zł
- Kopytka w sosie rakowym i orzechem włoskim; 48 zł
- Domowe mielone z surówką i ziemniakami 42 zł
- Pierogi lubelskie; z sosem truskawkowym i kwaśną śmietaną (specjalność restauracji) 41 zł
- Pierogi ruskie z okrasą; 41 zł
Inne – okresowo
- Pęczotto z grzybami;
- Polędwica wieprzowa z pirogiem biłgorajskim, sosem grzybowym i surówką;
- Karkówka grillowana ze stekowymi frytkami
- Kotlet cielęcy panierowany z dodatkami;
- Filet z łososia z pomarańczowym sosem, zielonym pieprzem, czarnym ryżem i sałatką;
- Pulpety wieprzowo- drobiowe z kaszą gryczaną, sosem koperkowym i surówką;
- Smażony kotlet drobiowy z puree ziemniaczanym;
- Golonka duszona w sosie własnym z dodatkami;
- Karp smażony;
ZUPY
- Domowa zupa ogórkowa
- Flaki po lubelsku;
- Rosół drobiowo-wołowy z kluskami własnego wyrobu
- Forszmak lubelski;
- Zupa rakowa;
- Zupa ogórkowa
PRZYSTAWKI
- Tatar polski, siekany, z dodatkami; 45 zł
- Śledż w oleju lnianym; 35 zł
- Kiszka ziemniaczana; 36 zł
- Lin w śmietanie z lemieszką; 40 zł
- Piróg biłgorajski z sosem grzybowym 36 zł
ŚNIADANIA
- Śniadanie angielskie;
- Śniadanie vege;
- Szakszuka serwowana z patelni;
- Jajecznica;
- Cebularz z ,, żydowskim kawiorem ”;
- Bajgel z pasta jajeczną;
- Bajgel z marynowanym łososiem;
- Bajgel z kurczakiem;
- Pancake z dodatkami;
DESERY
- Jajo perliczki – czekoladowy deser z nadzieniem owocowym 30 zł
- Sernik nowojorski; 25 zł
- Deser dnia 25 zł
DLA DZIECI
- Rosół z kluseczkami 15 zł
- Smażony kotlet drobiowy z puree ziemniaczanym 30 zł
- Pancake z sezonowymi dodatkami 35 zł
- Pierogi lubelskie na słodko 25 zł