Menu Queen Mama restauracji w Lublinie ze zdjęciami – całość w jednym oknie
Strona z menu resatuarcji Queen Mama przyłącza się do projektu Foto-hotel.pl, który ma za zadanie uświetnianie wizerunku hoteli, restauracji, pubów i kawiarni Lublina. Queen Mama to restauracja, której karta dań jest oparta na włoskiej kuchni. Lokal mieści się na Starym Mieście w kamienicy Grodzka 16.
Dlaczego prezentujemy kulinarne menu Queen Mama i innych lokali w Lublinie
Nie da się zaprzeczyć, że każdy użytkownik internetu jest nastawiony na błyskawiczne wyszukiwanie jakichkolwiek informacji. Jednakowoż, niektorzy z właścicieli restauracji zdają się o tym nie pamiętać i publikują menu w zawiły sposób. Ktoś kto chce przejrzeć taką kartę dań musi brnąć przez kolejne zakladki i traci dużo czasu. W końcu też traci cierpliwość i szuka menu kolejnego lokalu. Jako Foto-hotel.pl wychodzimy temu naprzeciw i prezentujemy błyskawiczne menu kulinarne lokali w Lublinie, z wszystkimi kategoriami dań w jednym oknie. Łatwo sprawdzić, że takie menu można przejrzeć nawet w 30 sekund. Dodatkowym atutem są piękne zdjęcia zewnętrzne i otoczenia lokali, jak to ma miejsce w przypadku menu Queen Mama.
Menu Queen Mama
Rzuć okiem na kulinarne menu restauracji Queen Mama i zamów wykwintne danie kuchni włoskiej
PRZYSTAWKI
– Focaccia della madonna; ze straciatellą, pomidorem, oregano i olejem rzepakowym;
– Oliwki giganti;
– Salumi Italiani -włoskie wędliny wlasnego wyrobu: porchetta , salsicia, braesola, foccaoia;
– Formaggi italiani; włoskie sery – z miodem wrzosowym z Lubelszczyzny;
– Tatar z burratą, podawany z domową foccaocią i pastą chimichurri, orzechami makadamia, chilli i olejem rzepakowym;
= RibololitaToscana – toskańska zupa vege z warzywami i grzankami;
– Wykwintny bulion z makaronem
– Krewetki Cajun; w pomidorowym sosie z czosnkiem i miodem wrzosowym oraz pastą gochujang i domową focaccią;
– Kanapka z pieczoną porchettą, batatem z marynowaną cebulą i frytkami;
MIĘSA
-Stek z antrykotu z masłem, miso, pastą ziołową chimichurri, kwiatem soli i frytkami;
– Łosoś marynowany w miso i miodzie, podawany z pastą ziołową chimichurri, sałatką z ziół i puree ziemniaczanym;
– Salsicia, własnej roboty z kiełbasy wieprzowej z winem i przyprawami. Podawana z cebulką na maśle i puree ziemniaczanym;
KLUSKI
– Rigatoni z salsicią i truflą: rzymskie grube rurki z kiełbasą własnej roboty i pasta truflową, posypane serem Gran Kinara;
– Let’s go nuts; papparedelle, z sosem na bazie pomidorów, masła, czosnku, bazylii, straciatelli i prażonych orzeszków arachidowych;
– Bucatini ragu i nduja calabrese; grube kluski toskańskie,z sosem z żeberka wieprzowego, z dodatkiem nduji z calabri, guanciale i seru Gran Kinara;
– Bucatini z krewetkami; grube kluski z krewetkami, czosnkiem, cytryną i natką pietruszki;
– Carbonera della mama; grube toskańskie kluski z serem Gran Kinara, masłem, włoskim „boczkiem” guanciale, pieprzem i żółtkiem;
– Gnocchi domowe z kiełbasą własnej produkcji, z serem Gran Kinara z 2020r, z dodatkiem chilli;
– Gnocchi domowe z gorgonzolą i świeżą figą;
– Ravioli z dynią i panko (vege); pierożki wypełnione puree z dyni, podane z chrupiącym panko, w maślanym sosie;
– Pappardele z kurczakiem i borowikami; grube wstążki makaronu z kurczakiem, borowikiem, tymiankiem, czosnkiem i serem Gran Kinara;
– Bucatini alla Amatriciana – bucatini gotowane al dente, z sosem z guanciale, cebuli, czosnku i pomidorów, z dodatkiem szczypty Gran Kinara;
– Gnocchi domowe z pikantnym serem Gorgonzola i świeżą figą;
PIZZA NAPOLETANA
– Pizza; Bella burrata vege, z pomidorami San Marzano, świeżą bazylią, carpaccio z pomidora, burratą, oregano, solą wędzoną i olejem rzepakowym;
– Pizza; Rocket mama vege; z pomidorami San Marzano, serem fior di latte d`agerola, świeżą bazylią i serem Gran Kinara;
– Pizza; Pink pussy, z pomidorami San Marzano, serem fior di latte d`agerola, pieczarkami, czerwoną cebulą, prosciutto cotto i serem Gran Kinara;
– Pizza; Hot shot green jalapeno, z pomidorami San Marzano, serem Fior di Latte d`Agerola, salami, chilli i serem Gran Kinara;
– Pizza; Hot Shot Carolina Reaper z pomidorami San Marzano, serem Fior di Latte d`Agerola, salami i bardzo ostrą cilli i serem Gran Kinare;
– Pizza; Bian de Parma, z pomidorami San Marzano, serem Fior di Latte d’Agerola, carpaccio z pieczarek oraz szynką parmeńską i serem Gran Kinara;
– Pizza; Honej love vege, z serem fior di latte d`agerola, ricottą, pistacją, miodem z ekologicznego gospodarstwa na Roztoczu.
DESERY
– Tiramisu; krem mascarpone i żółtek, przekladany biszkoptami nasączonymi espresso Enzo Muratore
– Crazy Lova – torcik z marakują i czerwonymi owocami;
– Creme brulee; zapiekany krem z żółtek i wanilii z palonym cukrem brązowym;