Menu Resatauarcji Qulturalna w Lublinie ze zdjęciami otoczenia architektonicznego
Strona z menu Restauracji Qulturalna wpisuje się w projekt Foto-hotel.pl, jakiego celem jest wzbogacanie wizerunku hoteli, restauracji, pubów i kawiarni Lublina. Restauracja mieści się na Starym Mieście, w zabytkowej kamienicy Grodzka 26, nieopodal Zamku Lubelskiego. Menu Qulturalnej nawiązuje do kulinarnych tradycji kuchni polskiej, a tutejsze dania powstają ze świeżych produktów od lokalnych dostawców.
Dlaczego publikujemy kulinarne menu Restauracji Qulturalna
Restauracja Qulturalna prezentuje swoją kartę dań i zdawać by się mogło, że nie ma potrzeby tego powielać. Skoro jednak zdecydowaliśmy się opublikować błyskawiczne menu najpopularniejszych lokali w Lublinie, to byłoby dziwne pominąć tę restaurację. Poza tym, mamy okazję załączyć do menu urokliwe zdjęcia architektonicznego otoczenia Restauracji Qulturalna, a także pobliskich atrakcji turystycznych Lublina.
Menu restauracji Qulturalna
Spójrz na menu Restauracji Qulturalna i wybierz coś do zjedzenia z tradycyjnej kuchni polskiej
PRZEKĄSKI
- Deska wędlin z manufaktury lokalnej serwowana z kiszonkami i piklami oraz pieczywem na zakwasie
- Koszyczek Frytek z keczupem i czosnkowym sosem;
- Zestaw trzech hummusów własnego wyrobu z bio ciecierzycy, serwowany z kiszonkami i paluszkami grissini;
SAŁATY
- Sałatka Cezar z piersią z kurczaka zagrodowego i grzankami domowymi;
- Sałatka Grecka z Santorini
ZUPY
- Zupa pomidorowa z ręcznie robionym makaronem;
- Rosół z wołowiny i kurczaka zagrodowego, z ręcznie robionym makaronem;
- Barszcz czerwony;
- Zupa cebulowa z zapiekanym serem guyere i grzankami;
- Lędźwianówka
DANIA GŁÓWNE
- Qulturalna babka ziemniaczana z sałatką z buraka i sosem borowikowym;
- Forszmak Lubelski z mięsem, pomidorem, papryką i pieczywem na zakwasie;
- Świeżonka Wieprzowa serwowana z chrzanem, musztardą i pieczywem na zakwasie;
- Piróg biłgorajski; pieczeń z gryczanej kaszy, białego sera i ziemniaków, serwowany ze śmietaną;
- Porcja Żeberek Pieczonych, serwowana z firmowym sosem, surówką z kiszonego ogórka i frytkami;
- Grillowany Filet z piersi kurczaka zagrodowego z sałatami, czosnkowym masłem i frytkami; ;
- Schabowy z kapustą zasmażaną;
PIEROGI RĘCZNIE LEPIONE
- Pierogi z mięsem; ze skwarkami z boczku;
- Pierogi ruskie; ze smażoną cebulą;
- Pierogi z czarnym salcesonem;
- Misa pierogów;
DESERY
- Ciasto czekoladowe z jabłkami lub gruszkami;
- Pucharek z szarlotką z jabłkami, posypany prażonymi migdałami;
- Beza nadziewana mascarpone, z advokatem i owocami;
- Babcine racuchy z jabłkami i cukrem pudrem;
- Sycylijskie Cannoli; rurki z kremem śmietanowym, w kruchym cieście;
- Mleczny Pudding z Nasion Chia z musem owocowym;
- Mus czekoladowy z owocami;
- Torciki Francuskie z kremem czekoladowo-pomarańczowym;
- Racuchy Babcine z lokalnymi jabłkami posypane cukrem pudrem;
- Owocnik przekładany kremową masą i okryty galaretką;