Menu Restauracji Atrium w Lublinie z mega zdjęciami otoczenia architektonicznego
Strona z menu Restauracji Atrium, znaną też jako Atrium Ristorante Italiano, wpisuje się w projekt Foto-hotel.pl, którego zadaniem jest wspieranie wizerunku restauracji, pubów, kawiarni i hoteli w Lublinie. Atrium, to popularna restauracja z włoską kuchnią, o dobrej renomie i prestiżowej lokalizacji. Lokal zajmuje bowiem część pięknej kamienicy Rynek 2, na Starym Mieście, co stało się pretekstem do okraszenia menu pięknymi zdjęciami całego otoczenia Atrium Ristorante Italiano, jak też innych atrakcji turystycznych Lublina.
Dlaczego prezentujemy menu Restauracji Atrium i innych lokali Lublina
W dobie internetu każdy z nas dąży do uzyskiwania wszelkich informacji w minimalnym nakładzie czasu. Tymczasem, dostęp do menu restauracji bywa utrudniony; najczęściej z powodu słabej czytelności lub nadmiernego rozłonkowania karty dań. W przypadku Restauracji Atrium taki problem nie występuje. Menu jest bardzo czytelne i typowe dla profesjonalnej witryny – z oddzielnymi zakładkami dla każdej kategorii dań. Dla użytkownika internetu problemem jest tylko konieczność klikania w każdą zakładkę. My natomiast umożliwiamy błyskawiczne przeglądanie całego menu w jednym oknie. Dodatkowym ułatwieniem jest wykorzystanie prostej, czarnej czcionki zamieszczonej na czarnym tle. Takie rozwiązanie jest najbardziej czytelne i korzystne dla ludzkiego wzroku.
Menu restauracji Atrium
Zajrzyj do menu Atrium Ristorante Italiano i sprawdź jakie danie możesz zamówić z włoskiej kuchni.
PRZYSTAWKI
- Carpaccio z buraka korzennego, z ricottą z pecorino, sosem żurawinowym, orzechem glazurowanym w miodzie oraz rucolą;
- Carpaccio z wołowej polędwicy z płatkami parmezanu, kaparami, pieczarkami, rucolą i kaparami;
- Tatar wołowy;
- Caprese di bufala; bufala z konfitowanymi pomidorkami, bazyliowym pesto i oliwą extravergine;
- Tagliere di formaggi misti – degustacja serów włoskich z grissini, oraz orzechami i owocową musztardą;
- Antipasto All’ Italiana;Talerz włoskich specjałów: łagodne salami, szynka włoska, karczek dojrzewający, ostre salami, szynka włoska, karczek dojrzewający, sery, oliwki, karczochy i suszone pomidory;
SAŁATKI
- Sałatka Italia z szynką parmeńską, płatkami parmezanu, pomidorkami cherry, rukolą, mozzarellą, oliwkami i sosem włoskim;
- Sałatka z grillowanym kurczakiem i grillowanym ananasem, z bukietem sałat, kurczakiem, pomidorem, suszoną śliwką, orzechami i malinowym vinaigrette;
- Sałatka z grillowaną polędwiczką wieprzową, pomidorami, oliwkami, ogórkami, kaparami, grillowaną papryką, czerwoną cebulą, bukietem sałat i sosem vinaigrette;
- Sałatka z krewetkmi i avocado, z konfitowanymi pomidorkami, cukinią, szparagami i kwiatami jadalnymi;
- Sałatka grecka z sałatą, pomidorem, papryką, oliwkami, serem feta, ogórekiem, cebulą i sosem vinaigrette;
ZUPY
- Rosół drobiowo-wołowy; z kurczakiem, kaczką i wołowiną, z mięsnymi pierożkami tortellini i parmezanem;
- Zupa – krem z pomidorów, z mozarellą, bazylią oraz grzanką z cabatty;
DANIA GŁÓWNE
- Filet z kurczaka zapiekany z bazyliowym pesto, pomidorem suszonym i mozzarellą, puree z ziemniaka z pietruszkowym pesto, bukietem sałat z kremem balsamicznym i prażonym słonecznikiem;
- Polędwiczka wieprzowa sous vide z borowikowym sosem, z ziemniakami pieczonymi na rozmarynie oraz bukietem sałat z kremem balsamicznym;
- Grillowany Stek Hereford, z pieprzowym sosem, frytkami i brokułami na ostro;
- Udko z królika w sosie winno-maślanym z oliwkami i szałwią, puree, sałatką z rucoli z płatkami marynowanego selera i korzenną dynią;
- Coomber jagnięcy z grilla, z pistacjowym pesto, caponatą i grzankami z mozzarellą;
- Polędwica wołowa z sosem gorgonzola, puree z burakiem pieczonym, pomidorkami cherry i cukinią grillowaną;
MAKARONY i RISOTTA
- Tagliatelle z krewetkami, pomidorkami cherry i cukinią;
- Tagliatelle z burratą oraz borowikami;
- Guanciale, z pikantnym sosem pomidorowy, grana padano i pecorino romano;
- Tagliatelle z parmezanem i bolońskim sosem;
- Tagliatelle w delikatnym sosie pomidorowo-śmietanowym;
- Lasagna z sosem z wołowiny;
- Risotto z owocami morza;
- Ravioli nadziewane ricottą i szpinakiem na maśle, z parmezanem i szałwią;
RYBY i OWOCE MORZA
- Filet z łososia z pomarańczowym sosem na pieprzu zielonym oraz z sałatką z rucolą i czarnym ryżem z Piemontu;
- Mule z winem białym na oliwie i czosnku, z grzanką;
- Krewetki blacktiger w winie białym, z focaccia genovese;
- Ośmiornica z grilla z pomidorkami pieczonymi, bukietem sałat z fenkułem i rukolą, oliwą czosnkową i grzankami;
PIZZA
- Pizza Margherita; z pomidorowym sosem, świeżą bazylią i mozzarellą;
- Pizza Atrium; z ricottą, pomidorowym sosem, pomidorkami pieczonymi, cherry, świeżą bazylią i oliwą;
- Pizza Napoletana; z anchovies, oregano, mozzarellą i pomidorowym sosem;
- Pizza 4 formaggi – 4 sery;
- Pizza Prosciutto e funghi; z szynką, pieczarkami, mozzarellą i pomidorowym sosem;
- Pizza Allegra – Pollo z kurczakiem, świeżym pomidorem, rukolą, kukurydzą, pomidorowym sosem i mozzarellą;
- Pizza Porcini e 4 formaggi; 4 sery z borowikiem, mozzarellą i czosnkiem;
- Pizza Crudaiola con bufala; z mozzarellą bufalą, pomidorkiem cherry, mozzarellą, rucolą i sosem;
- Pizza Con prosciutto crudo z szynką parmeńską, płatkami parmezanu, sosem, rukolą i mozzarellą;
- Pizza Alla diavola – Diabelska; z pikantnym włoskim salami, peperoncino, oliwkami, kaparami, sosem i mozzarellą;
- Pizza Pesto e fior di latte; z mozzarellą w kulce, bazyliowym pesto, pomidorkiem cherry, bazylią i sosem;
- Pizza Milano; z boczkiem, salami, mozzarellą, cebulą i sosem;
- Pizza Calzone cardinale; Pizza „pieróg” z szynką, mozzarellą i pieczarkami;
- Pizza Tonno, olive e cipolla; z tuńczykiem, mozzarellą, oliwkami, cebulą i sosem;
- Pizza Manzo; z szarpaną wołowiną, gorgonzolą, cebulą, pieczarkami, pieprzem, mozzarellą i sosem;
- Con prosciutto crudo; z szynką parmeńską, włoskim pikantnym salami, rucolą, mozzarellą i sosem;
- Pizza Tartufata con capicollo e porcini; z dojrzewającym karczkiem, kremem truflowym, mozzarellą i borowikami;
- Pizza Carbonara; z boczkiem, jajkiem, mozzarellą, parmezanem, cebulą i pieprzem;
- Pizza Con salmone; z wędzonym łososiem, mascarpone, rukolą, pomidorkami cherry i mozzarellą;
- Pizza Palermo; z pikantnym salami, suszonymi pomidorami, oliwkami, bakłażanem, bazylią, mozarellą i sosem;
- Pizza Hawajska; z szynką, ananasem, kukurydzą, mozzarellą, oliwkami i sosem;
- Pizza Flamenco; z salami, pomidorami suszonymi, cebulą, papryką, sosem i mozzarellą;
- Pizza Rustica – Wiejska; z boczkiem, papryką, pieczarkami, cebulą, sosem pomidorowym i mozzarellą;
- Pizza Pollo; z kurczakiem, pieczarkami, mozzarellą, cebulą i sosem;
DESERY
- Sernik z mascarpone z białą czekoladą i sosem truskawkowym z miętą;
- Tiramisu;
- Ciasto czekoladowo-migdałowe z Capri, z lodami pistacjowymi ( bezglutenowy);
- “Pavlova na zimno”; beza kruszona z lodem waniliowym, brzoskwiniowym puree i sosem z leśnych owoców;
- Ciasto czekoladowo-migdałowe z Capri, z lodami pistacjowymi ( bezglutenowy);
- Panna cotta ai frutti di bosco; deser śmietankowy z sosem z owoców leśnych i likieru maraschino;
- Sorbet cytrynowy – bezglutenowy;
DANIA DLA DZIECI
- Tagliatelle w delikatnym pomidorowo-śmietanowym sosie;
- Kotlet z kurczaka panierowany, z pomidorem, bukietem sałat i frytkami;
- Tagliatelle z bolońskim sosem;
GRZANKI i PIECZYWO
- Grzanka z pomidorem, bazylią, oliwą i czosnkiem;
- Grzanki z wędzonym łososiem i rukolą;
- Grzanki z gorgonzolą, mozzarellą, pikantnym salami i rukolą;
- Podpłomyk z rozmarynem lub oregano