Menu Restauracji Perliczka w Lublinie z mega zdjęciami – w jednym oknie
Strona z menu Restauracji Perliczka Gościnność polska, składa się na projekt Foto-hotel.pl, którego celem jest wzbogacanie wizerunku hoteli, restauracji, pubów i kawiarni Lublina. Perliczka serwuje wykwintne dania kuchni polskiej i należy do najlepszych restauracji w Lublinie. Lokal mieści się na Starym Mieście, w zabytkowej Kamienicy Pod Lwami, pod adresem Rynek 9. W bezpośrednim sąsiedztwie, w kamienicy Rynek 10, mieszczą się: Żydowska Restauracja Mandragora oraz Rynek 10 Apartmens, powiązane pod względem właścicielskim z Restauracją Perliczka.
Dlaczego prezentujemy menu Restauracji Perliczka Gościnność polska
Restauracja Perliczka – Gościnność polska, publikuje menu, które bez problemu można odszukać w internecie. Aby przejrzeć całą kartę menu, wystarczy klikać na poszczególne zakładki z kategoriami dań. Pomimo tego, prezentujemy naszą wersję menu z dwóch powodów. Po pierwsze, nasze błyskawiczne menu otwiera się całe w jednym oknie, a po drugie – jest okraszone pięknymi zdjęciami zewnętrznymi Perliczki i okolicznych atrakcji turystycznych.
Menu restauracji Perliczka
Zajrzyj do menu restauracji Perliczka i wybierz tradycyjne danie kuchni polskiej
DANIA GŁÓWNE
- Połówka perliczki z dodatkami (specjalność restauracji)
- Filet z sandacza z cytrynowym sosem oraz dodatkami sezonowymi
- Filet drobiowy z grilla nadziwany sezonowymi dodatkami;
- Golonka duszona w sosie własnym z dodatkami;
- Karp smażony;
- Schab z kością z sosem koperkowym, kaszą gryczaną i surówką;
- Schabowy domowy – z dodatkami
- Karkówka grillowana ze stekowymi frytkami
- Kotlet cielęcy panierowany z dodatkami;
- Filet z łososia z pomarańczowym sosem, zielonym pieprzem, czarnym ryżem i sałatką;
- Kopytka szpinakowe w grzybowym sosie;
- Kopytka w sosie rakowym i orzechem włoskim;
- Pulpety wieprzowo- drobiowe z kaszą gryczaną, sosem koperkowym i surówką;
- Smażony kotlet drobiowy z puree ziemniaczanym;
- Pierogi po lubelsku; z sosem truskawkowym i kwaśną śmietaną (specjalność restauracji)
- Pierogi ruskie z okrasą;
- Pęczotto z grzybami;
- Polędwica wieprzowa z pirogiem biłgorajskim, sosem grzybowym i surówką;
ZUPY
- Domowa zupa ogórkowa
- Flaki po lubelsku;
- Rosół drobiowo-wołowy z kluskami własnego wyrobu
- Forszmak lubelski;
- Zupa rakowa;
- Zupa ogórkowa
PRZYSTAWKI
- Tatar polski, siekany, z dodatkami;
- Śledż w oleju lnianym;
- Kiszka ziemniaczana;
- Lin w śmietanie z lemieszką;
- Pancake z dodatkami sezonowymi;
ŚNIADANIA
- Śniadanie angielskie;
- Śniadanie vege;
- Szakszuka serwowana z patelni;
- Jajecznica;
- Cebularz z ,, żydowskim kawiorem ”;
- Bajgel z pasta jajeczną;
- Bajgel z marynowanym łososiem;
- Bajgel z kurczakiem;
- Pancake z dodatkami sezonowymi;
DESERY
- Jajo perliczki – czekoladowy deser z nadzieniem owocowym
- Sernik nowojorski;
- Deser dnia
DLA DZIECI
- Rosół z kluseczkami
- Smażony kotlet drobiowy z puree ziemniaczanym
- Pancake z sezonowymi dodatkami
- Pierogi lubelskie na słodko