Menu U Szewca Irish Pub w Lublinie z mega zdjęciami otoczenia
Menu Irish Pub U Szewca, to kolejna odsłona projektu Foto-hotel.pl, którego zadaniem jest uświetnianie wizerunku hoteli, restauracji, pubów i kawiarni w Lublinie. Na menu Irish Pub U Szewca, składają się dania kuchni międzynarodowej. Pub mieści się na Starym Mieście przy Grodzkiej 18.
Dlaczego eksponujemy menu Irish Pub U Szewca
Trzeba wiedzieć, że Irish Pub U Szewca to lokal o wyjątkowej popularności, która nie wzięła się z niczego, albowiem właściciele pubu pracowali na tę markę latami. Nie chodzi tutaj bynajmniej o samo piwo, ale o bardzo dobre jedzenie, które jest serwowane od pory śniadaniowej – od 9:30. Jest zatem oczywiste, że nie mogliśmy pominąć menu tego pubu, pośród innych, prezentowanych w naszej witrynie. Nie da się ukryć, że prezentacja menu U Szewca jest też okazją do ukazania piękna staromiejskiego otoczenia architektonicznego tego pubu. Dlatego załączamy do menu wiele zdjęć, włącznie z atrakcjami turystycznymi Lublina.
Menu U Szewca Irish Pub
Zajrzyj do menu Irish Pub U Szewca i zarezerwuj stolik w lokalu.
STARTERY i PRZEKĄSKI
- Szewskie wiaderka; stripsy z kurczka, krążki cebulowe; talarki ziemniaczane z sosem jogurtowo-czosnkowym i słodko-pikantnym;
- Szewskie bułeczki własnego wypieku, z oliwą czosnkową;
- Chicken strips; panierowane kawałki kurczaka, serwowane zsosem jogurtowo-czosnkowym;
- Pizza bread; wypieczone pieczywo z pomidorem, oliwkami i ziołami;
- Krewetki smażone na oliwie i biłym winie ze szczyptą ziół, serwowane na toście;
- Skrzydełka z sosem BBQ;
- Deska serów; camembert, wędzony lazur, orzechy i oliwki;
- Gofry ziemniaczane serwowane z sosem szewskim i tzatziki;
- Fryty z majonezem lub ketchupem;
- Kalmary panierowane serwowane z sosem jogurtowo-czosnkowym lub słodko-pikantnym;
- Krążki cebulowe z sosem jogurtowo-czosnkowym lub słodko-pikantnym;
- Nachos z serem; pikantne chipsy kukurydziane, zapieczone z serem, serwowane z meksykańskim sosem;
ŚNIADANIE
- Śniadanie irlandzkie; jajka sadzone z parówkami, kaszanką, fasolką w pomidorach, grillowanym pomidorem, grillowanym boczkiem i pieczywem własnego wypieku;
- Jajecznica z trzech jaj z boczkiem lub z szynką, pomidorem i pieczywem własnego wypieku;
- Omlet z warzywami;
- Cebularz lubelski, wypiekany na miejscu;
ZUPY
- Rosół z makaronem domowym;
- Żurek staropolski;
DANIA GŁÓWNE
- Polędwiczka wieprzowa z borowikowym sosem, goframi ziemniaczanymi i zestawem surówek;
- Pierś z kurczaka – grillowana, serwowana z sezonowymi warzywami i frytkami;
- Łosoś z grilla, serwowany na szpinaku, z frytkami i grillowanymi warzywami;
- Stek z rostbefu z opiekanymi ziemniakami, cebulą karmelizowaną i miksem sałat;
- Sezonowany stek z antrykotu z pieczonymi w tymianku ziemniakami i fasolką szparagową;
- Żeberka zapiekane w miodzie, z sosem musztardowym, ziemniakami pieczonymi i surówką z ogórka kiszonego i czerwonej cebuli;
- Golonka duszona w piwie, z opiekanymi ziemniakami, ogórkami kiszonymi i innymi warzywami;
- Kawałki dorsza w cieście, z frytkami i puree z groszku zielonego;
DANIA DLA DZIECI
- Rosół z makaronem domowym;
- Pierś z kurczka; grillowana lub panierowana, z surówką i frytkami;
- Pierożki z serem, na maśle;
DANIA REGIONALNE
- Cebularz – placek drożdżowy własnego wypieku z cebulą i makiem;
- Placek gryczny, z kaszy gryczanej, twarogu i ziemniaków, serwowany z sosem kurkowym;
- Pierogi z serem własnego wyrobu, serwowane ze smażona cebulą i boczkiem;
- Pierogi ruskie własnego wyrobu;
- Pierogi z soczewicą i boczkiem, własnego wyrobu
- Pierogi z serem, ze smażoną cebulą i boczkiem, własnego wyrobu;
- Placek gryczany, z kaszy gryczanej, twarogu i ziemniaków, serwowany z sosem kurkowym;
MAKARONY
- Tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi, śmietanką, czosnkiem, cebulą i parmezanem;
- Tagliatelle z polędwiczką, z borowikowym sosem, czosnkiem, pastą truflową, cebulą, parmezanem i natką z pietruszki;
- Tagliatelle z łososiem, czosnkiem, cebulą, pomidorkami koktajlowymi, śmietanką i koperkiem;
- Spaghetti frutti di mare z krewetkami, mule, pomidorowym sosem, permezanem, cebulą i czosnkiem;
- Lasagne bolognese -zapiekany makaron klasyczny, z bolońskim sosem;
- Lasagne szpinakowa z gorgonzolą, sosem śmietanowym, cukinią, pomidorkami koktajlowymi i serem;
SAŁATKI
- Beetroot Salad; z pieczonymi buraczkami, kozim serem, rukolą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami, balsamicznym sosem i pieczywem własnego wypieku;
- Warm Chicken & Bacon Salad (na ciepło), z grillowanej piersi z kurczaka, boczkiem grillowanym, pieczonymi ziemniakami podawanymi na miksie z sałat z dodatkiem czerwonej cebuli pomidorów i sosu miodowo-musztardowo; serwowana z bułeczką własnego wypieku;
- Sałatka Cezar, z grillowaną piersią z kurczaka, grillowanym boczkiem, anchois, oliwkami, sałatą rzymską, parmezanem, jajkiem w koszulce, grzankami i sosem majonezowym;
- Sweet Orange Salad, z miksem sałat, grillowaną piersią z kurczaka, pomidorami suszonymi, prażonymi migdałami, pomarańczą, orzechami włoskimi, sosem miodowym vinegrette i bułeczką własnego wypieku;
- Salmon Salad; miks sałat, serwowany z łososiem wędzonym, serem feta, cebulą, papryką, ogórkiem, oliwkami i dressingiem koperkowo-cytrynowym; podawana z bułeczką własnego wypieku;
- Seasonel Salad – z produktów sezonowych;
BURGERY
- Smash Burger, z wołowiną, serem cheddar, cebulą grillowaną, sosem szewskim;
- Szewski Miniak, z wołowiną, boczkiem grillowanym, rukolą, serem wędzonym, ogórkiem kiszonym, cebulą, sosem szewskim, frytkami i sałatką coleslaw;
- Big Beefburger z wołowiną, karmelizowaną cebulą, serem wędzonym, rukolą, pomidorem i majonezem;
- Country Burger. z wołowiną, kiszonym ogórkiem, boczkiem grillowanym, rukolą, serem wędzonym, cebulą i sosem majonezowo-musztardowym;
- Chicken Burger, z grillowaną piersią z kurczaka, sałatą,pomidorami, cebulą i majonezem;
- Double Decker Burger, z wołowiną, serem, wędzonym, kiszonym ogórkiem, cebulą czerwoną, rukolą i sosem szewskim;
PIZZA
- Pizza Szkocka z serem i sisem;
- Pizza Szkocka z szynką, serem i sosem;
- Pizza Szkocka z kurczakiem, serem i sosem;
- Pizza Szkocka z salami, serem i sosem;
- Pizza Wiejska, z serem, boczkiem, kiełbasą wiejską, czerwoną cebulą, czosnkiem, ogórkiem kiszoym i sosem;
- Pepperoni Pizza, z serem, szynką, kiełbasą pepperoni, papryką pepperoni, oliwkami i sosem;
- Pizza – Szewc Zabija Szewca, z serem, szynką, cebulą, jalapeno i ostrym sosem;
- Pizza – Boom Tarara Boom, z sersem, papryką, szynką, pieczarkami, oliwkami i sosem;
- Pizza Św. Patryka, z serem, szynką, wołowiną, pieczarkami i sosem;
- Pizza Nelson, z serem, kurczakiem, szynką, ananasem i sosem;
- Oxford Street Pizza, z serem, szynką, pieczarkami, cebulą i sosem;
- Pizza Witka, z sosem kurkowym, serem pleśniowym, pomidorkami koktajlowymi, rukolą i szynką,
- Four Cheese Pizza, z czterema rodzajami serów i sosem;
- Pizza Parmeńska, z serem, szynką parmeńską, suszonymi pomidorami, rukolą parmezanem;
- Parmeńska, z serem, szynką parmeńską, suszonymi pomidorami, rukolą, parmezanem i sosem;
DESERY
- Ciasto czekoladowe;
- Tiramisu;
- Szarlotka;
- Ciasto dnia;