Menu Fresca Ristorante Hotelu Alter w Lublinie; ze zdjęciami – przejrzyste
Strona z menu Fresca Ristorante jest kolejną częścią naszego projektu, którego celem jest wzbogacanie wizerunku hoteli, restauracji, pubów i kawiarni w Lublinie. Restauracja Fresca serwuje wykwintne dania kuchni włoskiej i jest zaliczana do najlepszych lokali w Lublinie.
Dlaczego prezentujemy menu Fresca Ristorante i innych lokali w Lublinie
Dostęp do menu wielu restauracji bywa utrudniony – z różnych powodów. W wielu przypadkach rozczytanie całego menu wymaga wielokrotnego klikania. Innym mankamentem spotykanym w witrynach internetowych, jest prezentacja menu drobną, fantazyjną i barwną czcionką, zamieszczoną na kolorowym tle. Pod względem wizualnym, taka strona jest zwykle atrakcyjna, ale osobom słabiej widzącym może sprawiać kłopot. Właśnie dlatego, zrodził się nasz pomysł prezentacji menu czarną, prostą czcionką na białym tle – w jednym oknie, aby spieszący się użytkownik internetu mógł szybko je przeczytać za jednym kliknięciem. Co się zaś tyczy Fresca Ristorante, to obecność jej menu na naszym portalu jest jakby obowiązkowa – i to z dwóch powodów. Po pierwsze – Fresca, to prestiżowa restauracja pięciogwiazdkowego Hotelu Alter. Po drugie – butikowy hotel zajmuje piękną kamienicę na Starym Mieście, przy Grodzkiej 30, w bliskim sąsiedztwie Zamku Lubelskiego. Taka lokalizacja sprawia, że całe otoczenie architektoniczne Fresca Ristorante jest zabytkowe. Dlatego też, menu restauracji Fresca jest upiększone zdjęciami Hotelu Alter i pobliskich atrakcji turystycznych Lublina.
Menu Fresca Ristorante w Lublinie
Zajrzyj do menu Fresca Ristorante i sprawdź co możesz zjeść dobrego z włoskiej kuchni.
ANTIPASTI / PRZEKĄSKI
- Arancini, z parmezanem, salsą z gruszki, tallegio, kaparami oraz majonezem pomarańczowym;
- Bulion Mięsny z permezanem, warzywami korzeniowymi, jajkiem i natką pietruszki;
- Tatar wołowy w czterech wersjach; z tapenadą z suszonych pomidorów, stracciatellą, z salsą z pomidorów i parmezanem, podawany z pieczywem własnego wypieku;
- Kałamarnica, z pomidorem koktajlowym, białym winem, szalotką, czosnkiem, masłem i pieczywem własnego wypieku;
- Deska serów: z tallegio, pecorino bianco, provolone, gorgonzolą oraz konfiturą z wiśnią i miodem orzechowym;
- Deska wędlin:z pancettą, spinatą,salami milano, mortadelą i grissini;
PRIMI PIATTI / DANIE PIERWSZE
- Ravioli z ziemniakami, ricottą, guanciale, parmezanem, emulsją maślaną i natką pietruszki;
- Gnocchi z portobello, fermentowanym pieprzem, gorgonzolą, czosnkiem, szalotką i żurawiną piklowaną;
- Pappardelle alla carbonara, z pecorino romano, guanciale, żółtkiem i pieprzem mielonym;
- Strozzapreti cacio e pepe, z pecorino romano, parmezanem,białym winem białym i świeżo młotkowanym pieprzem;
- Tagliatelle all pistacchio, z pesto pistacjowym, pistacjami prażonymi, burratą i oliwą;
- Risotto z taleggio, ze speck,gruszką i miodem truflowym;
- Insalata, z marynowaną gruszką, szynką parmeńską, kozim serem, topinamburem, dressingiem miodowym, oliwą i pieczywem;
- Lasagne z tagu wołowym, mozzarellą di bufala, beszamelem, pieczonym czosnkiem i cykorią;
SECONDI PIATTI / DANIE DRUGIE
- Bistecca alla Fiorentina; befsztyk florencki; stek z wołowiny sezonowanej t-bone z rostbefu, serwowany z sałatką i ziemniakami;
- Straccetti con carciofi z drobno pokrojonym rostbefem, karczochem marynowanym, chippoline, pomidorkami konfitowanymi oraz chipsem ziemniaczanym;
- Pesci; Dorsz z puree z topinamburu, z cząstkami topinamburu, żelem z pigwy i praliną orzechową;
MULE
- Mule z gorgonzolą, czosnkiem, śmietanką, natką pietruszki i pieczywem własnego wypieku;
- Mule z’nduja, ze śmietanką czosnkiem, natką pietruszki i pieczywem własnego wypieku;
- Mule w białym winie, z papryką chilli, natką pietruszki, czosnkiem, masłem i pieczywem własnego wypieku;
DOLCI / DESERY
- Tiramisu pistacjowe, z pistacjami prażonymi, likierem amaretto, kawą i kakao;
- Budino z karmelem słonym, karmelem cytrynowym, pomarańczą i kruszonką korzenną;