Menu Chata Swojsko Strawa Karczma Regionalna w Lublinie, z mega zdjęciami
Strona z menu Chaty Swojsko Strawa, Karcmy Regionalnej przy ul.Nadbystrzyckiej w Lublinie, wpisuje się w projekt Foto-hotel.pl, którego celem jest wzbogacanie wizerunku lokalnych hoteli, restauracji, kawiarni i pubów. Karcma Regionalna Chata Swojsko Strawa, to popularna restauracja, którą urządzono w starej, oryginalnej, wiejskiej chacie. Menu tej restauracji nawiązuje do staropolskich tradycji kulinarnych, zarówno w samych potrawach, jak i w nazewnictwie.
Dlaczego prezentujemy menu Chaty Swojsko Strawa i innych restauracji Lublina
W dzisiejszej dobie, użytkownicy internetu są przyzwyczajeni do szybkiego wyszukiwania informacji na jakikolwiek temat. Dotyczy to również menu poszczególnych restauracji i innych lokali. Jeżeli ktoś chce wyszukać konkretną restaurację, a nie może szybko zasięgnąć informacji o jej menu, to przechodzi do następnego lokalu. Tymczasem, w przypadku niektórych restauracji Lublina , znalezienie kompletnej karty menu wymaga dużo czasu, a jeśli już dopisze szczęście, to się okazuje, że menu jest niefunkcjonalne lub wręcz nieczytelne. Stąd wzięła się idea sporządzenia menu najlepszych lokali Lublina, które wyświetlają się na najwyższych pozycjach i można je przeglądać błyskawicznie – do 30 sekund. Aby było ciekawiej, menu są ozdobione zdjęciami lokali i atrakcji turystycznych Lublina, ze Starym Miastem i Zamkiem Lubelskim włącznie.
Menu Chaty Swojsko Strawa
Zajrzyj do menu Chata Swojsko Strawa i sprawdź co dobrego możesz zjeść ze staropolskiej kuchni regionalnej
POLEWKI
- Barszcz czerwony z kołdunami
- Żur staropolski
- Żur staropolski w podawany chlebie
- Polewka czosnkowa z jajkiem i grzankami
- Zupa borowikowa z łazankami
- Zupa borowikowa z łazankami;
- Polewka dyniowa z grzankami;
- Rosół z kluchami na kurze sąsiadowej
- Flaki pitraszone po polsku
STRAWA
- Schab Boryny panierowany tradycyjnie ++++
- Piersi młodej kury – z rusztu
- Pierś indyczki w migdałach
- Naleśnik szlachcica
- Polędwiczki wieprzowe w grzbowym sosie
- Schab górala
- Golonka z pieca – po lubelsku
- Placek po zbójnicku
- Gęsina
- Przekładaniec Maryny
- Sandacz z masłem czosnkowym, z kartoflami w mundurkach i warzywami z patelni;
- Placki kartoflane ze śmietaną
- Placki kartoflane w sosie grzybowym;
- Łosoś w ziołach – z rusztu
- Bigos staropolski
- Pierogi tradycyjne
- Gulasz z dziczyzny z podgrzybkami, kaszą perłową i zasmażanymi buraczkami;
- Pstrąg z Pustelni na złocisto z surówkami i frytkami
- Halibut z warzywami z patelni i frytami
- Ozór w sosie chrzanowym z kartoflami i buraczkami
- Borowiki z patelni duszone w śmietanie i cebuli;
- Pierogi lubelskie;
- Pierogi z kapustą i z grzybami;
- Pierogi z cielęciną i kurkami;
- Polędwica wołowa w czosnkowym maśle
- Polędwica wołowa w grzybowym sosie
NA DESER
- Czekoladowa fantazja; ciasto czekoladowe na gorąco, z lodami waniliowymi, śmietaną, sosem toffi i orzechami;