Menu Kago Sushi w Lublinie z mega zdjęciami Starego Miasta
Strona z menu Kago Sushi, japońskiej restauracji w Lublinie, jest kolejną częścią projektu Foto-hotel.pl, którego zadaniem jest wspieranie wizerunku lokalnych hoteli, restauracji, kawiarni i pubów. Kago Sushi mieści się w kamienicy Rynek 16 na Starym Mieście.
Dlaczego prezentujemy menu restauracji Kago Sushi w Lublinie
Kago Sushi jest niewątpliwie jedną z osobliwych restauracji Lublina. Menu tego lokalu nawiązuje do japońskiej kuchni regionalnej, co odróżnia Kago Sushi od innych restauracji na Starym Mieście. Już choćby z tego powodu nie mogliśmy pominąć tej restauracji w zestawieniu najciekawszych menu na naszym portalu. Nie mniej ważne jest dla nas wyjątkowe usytuowanie lokalu, w zabytkowej kamienicy, pośród pięknego otoczenia Rynku Starego Miasta. Dzięki temu mamy okazję wyeksponować urokliwe zdjęcia zewnętrzne Kago Sushi i okolicznych atrakcji turystycznych.
Menu Kago Sushi w Lublinie
Przejrzyj menu restauracji Kago Sushi w Lublinie i sprawdź co dobrego można wybrać z japońskiej kuchni.
ZESTAWY SUSHI
Sushi na lunch
- Grillowany łosoś donburi;
- Kaczka z salsą mango donburi;
- Koreański Ramen Set z pierożkami gyoza i sałatką kimchi;
- Kurczak teriyaki donburi;
- Lunch udon set z owocami morza w tempurze;
- Lunch miso ramen set z pierożkami gyoza i z trawą morską;
- Tofu z rzepą donburi;
Zestawy lunchowe
- Genki set; 18 Futomaki, 18 Futomaki;
- Hitori set; 6 Futomaki pieczony łosoś MOWI, 6 Hosomaki, 5 Nigiri sushi, 6 Baked MOWI
- Rainbow set; % California maki tobikko, 5 Calfornia maki rainbow, ^ Futomaki …
- Pieczone maki; 24 pieczone Futomaki Baked maki set, 24 Futomaki;
- Sakura sushi; 6 Hosomaki; 5 Nigiri sushi sashimi -9 plastrów, 6 Hosomaki, 5 Nigiri sushi;
Zestawy lunchowe bento
- Kurczak teriyaki Box; 3 futomaki, 3 California maki, kurczak teriyaki Yasai sarada, sałatka z warzyw;
- Shogayaki Box; 6 Futomaki Wieprzowina z imbirem po japońsku, Ongiri – kanapka ryżowa;
- Tempura Box; 3 Futomaki, 3 california maki, Krewetka i warzywa w tempurze na ryżu, Sałatka;
- Veggie Box; 3 Futo veggie maki, 1 Inari, 1 Gunkan z trawą morską, 3 plastry tofu z rzepą;
SUSHI
California uramaki
- Crazy maki z rybą na wierzchu;
- Dragon maki – łosoś pieczony zawijany w węgorza i awokado;
- Dragon maki ebi; krewetka w tempurze zawijana w węgorza i awokado;
- Krewetka w tempurze;
- Kalmar w tempurze;
- Łosoś;
- Łosoś z truflami;
- Łosoś przypiekany z wodorostami;
- Tuńczyk California;
- Tuńczyk z salsą kolendrową;
- Paluszek krabowy;
- Ryba maślana;
Futomaki
- Futo owoce; mango i awokado;
- Futo veggie;
- Paluszek krabowy z awokado;
- Philadelphia maki z łososiem;
- Philadelphia maki z tuńczykiem;
- Philadelphia maki z rybą maślaną;
- Philadelphia mix;
- Pikantny łosoś z porem;
- Pikantny tuńczyk z porem;
- Sashimi maki; maki bez ryżu;
Gunkan
- Gunkan z jajkiem przepiórki;
- Gunkan z kawiorem z pstrąga;
- Sałatka z paluszka krabowego;
- Sałatka z krewetek;
- Tatar z tuńczyka gunkan;
- Tatar z łososia gunkan;
Hosomaki
- Awokado maki;
- Ibodai maki – ryba maślana;
- Kanikama maki; paluszek krabowy;
- Kanpyo maki – tykwa;
- Kappa maki – ogórek;
- Oshinko maki – marynowana rzepa;
- Sake maki – łosoś;
- Sake maki tempura; łosoś maki w tempurze;
- Tekka maki – tuńczyk;
Nigiri sushi
- Ebi – krewetka gotowana;
- Hanachi – seriola;
- Hotate – małża Świętego Jakuba;
- Ibodai – ryba maślana;
- Inari – kieszonka tofu;
- Kanikama – paluszek krabowy;
- Maguro – tuńczyk;
- Oshinko;
- Sake – łosoś norweski;
- Tako – ośmiornica;
- Tamago – omlet japoński;
- Unagi – węgorz
Pieczone maki
- Kago date maki – maki z łososiem pieczonym zawijane w omlet;
- Kalmar w tempurze;
- Krewetka w tempurze;
- Krewetka sake;
- Pieczona kaczka z mango;
- Pieczona ryba maślana;
- Pieczony losoś;
- Pieczony łosoś w tempurze;
- Pieczony węgorz;
- Soft shell crab – mięso kraba;
- Tatar z łososia w tempurze;
- Warzywa w tempurze;
Temaki
- Łosoś z awokado i kawiorem;
- Tatar z łososia temak;
- Tatar z tuńczyka temak;
SASHIMI
Fusion sashimi
- Fusion sashimi z łososia, tuńczyka i serioli;
- Fusion sashimi z truflami i yuzu;
- Fusion sashimi z truflami i yuzu (łosoś)
- Fusion sashimi z truflami i yuzu (seriola)
Tradycyjne sashimi
- Sashimi duże + ryby + owoce morza;
- Sashimi mix;
- Sashimi z łososia;
- Sashimi z tuńczyka;
PRZYSTAWKI
Przystawki na zimno
- Ceviche po japońsku; sałatka na ostro z owoców morza;
- Harumaki z kaczką, warzywami i sosem orzechowym;
- Roladka fusion z krabem soft shell;
- Sashimi maki; maki bezryżu;
- Tatar z łososia;
- Tatar z tuńczyka;
Przystawki na ciepło
- Fasolka edamame;
- Krązki kalmara;
- Krewetki w cieście ziemniaczanym;
- Małże Św. Jakuba w pikantnym kremowym sosie;
- Niku gyoza; pierożki veggie;
- Niku gyoza; pierożki z mięsem;
MENU GŁÓWNE
Zupy
- Tom yum kung;
- Zupa kimchi z wieprzowiną;
- Zupa miso;
- Zupa rybna z kolendrą;
- Zupa wonton;
Sałaty
- Kimchi;
- Sałatka ze skórką łososia i awokado;
- Sałatka z trawy morskiej z sezamem;
- Takuwan; marynowana rzepa;
- Wakame no nuta; sałatka z wodorostów;
- Yasai sarada; sałatka z warzyw i wodorostów;
Dania
- Chirashi;
- Łosoś grillowany;
- Kaczka z salsą mango;
- Kurczk teriyaki;
- Kuruma; krewetki na ostro;
- Okonomiyaki; japoński placek z owocami morza;
- Tempura z krewetek;
- Shogoyaki; smażona wieprzowina z imbirem, po japońsku;
- Unagi don; węgorz po japońsku, na ryżu;
Makarony
- Miso ramen;
- Ramen koreański na ostro;
- Shoyu ramen z łososiem i olejem truflowym;
- Ramen wegański z matcha;
- Udon smażony z owocami morza;
- Udon z owocami morza w tempurze;
Dodatki
- Biały ryż;
- Frytki z batatów;
- Kizami wasabi;
- Kawior z pstrąga;
- Makaron;
- Makaron z batatów;
- Warzywa z woka;
Desery
- Cisto mochi;
- Lody w mochi;
- Creme brulee z matchą;
- Owoce liczi;
Napoje
- Cappy jabłkowy;
- Cappy pomarańczowy;
- Coca-Cola;
- Coca-Cola zero;
- Lemoniada japońska;
- Fanta;
- Fuze Tea;
- Soti Jasmin Pearl Tea;
- Soti natural green tea;
- Sprite;
- Tonic Kinley