Menu Ogród restauracji hotelu Victoria w Lublinie z mega zdjęciami
Strona z menu Restauracji Naturalnej Ogród hotelu Victoria w Lublinie, wpisuje się w projekt Foto-hotel.pl, którego celem jest wspieranie wizerunku lokalnych hoteli, restauracji, kawiarni i pubów. Na menu restauracji Ogród składają się dania typowe dla restauracji Victoria, sprzed kilkudziesięciu lat. Niemniej jednak, menu jest rozszerzone o współczesne przysmaki kuchni europejskiej, z pizzą włącznie. Restauracja mieści się w centrum Lublina, przy ul. Prezydenta Gabriela Narutowicza 58/60, tuż przy skrzyżowaniu z ul. Lipową i aleją Józefa Piłsudskiego.
Dlaczego eksponujemy menu restauracji Ogród i innych lokali w Lublinie
Jest oczywiste, że kazdy użytkownik internetu dąży do uzyskiwania wszelkich informacji w minimalnym nakładzie czasu. Jeśli czegoś nie znajduje, to wybiera inną opcję. Dziiwić zatem może, że dostęp do menu niektórych restauracji bywa utrudniony. Dzieje się tak z różnych przyczyn, ale największą trudność sprawia poszatkowane menu w formie mało czytelnych zdjęć, wrzucanych np. na Facebook. Aby wyjść naprzeciw takim trudnościom, stworzyliśmy błyskawiczne menu najpopularniejszych lokali w Lublinie. Każde menu jest przejrzyste, czytelne, otwierane w całości za jednym kliknięciem. Niezależnie od powyższego, użytkownik ma możliwość obejrzenia zdjęć otoczenia architektonicznego każdego z lokali i pobliskich atrakcji turystycznych.
Menu restauracji Ogród hotelu Victoria
PRZYSTAWKI / STARTERS
- Tatar wołowy z żółtkiem, korniszonem, grzybami, cebulą i musztardą francuską;
- Pescaccio z łososia i halibuta, serwowane z sałatą, kaparami i koperkiem;
ZUPY / SOUPS
- Rosół tradycyjny, serwowany z makaronem, marchewką i natką pietruszki;
- Żur na borowikach na zakwasie chlebowym, z boczkiem wędzonym, kiełbasą jajkiem i chrzanem;
- Krem z pomidorów, serwowany z serem i pesto;
- Flaczki Vege; z boczniakami i włoszczyzną;
SAŁATY / SALADS
- Sałatka Cezar; z salatą rzymską, kurczakiem, bekonem i jajkiem w koszulce;
- Sałatka z kurczakiem w tempurze; z miksem salat, marynowanym imbirem; mango; orzechami ziemnymi oraz sosem teryaki z limonką;
- Sałatka ze smażonym tofu; z komosą ryżową, pomidorkami, ciecierzycą, rukolą, sosem sojowym i olejem sezamowym;
DANIA GŁÓWNE / MAIN DISHES
- Słynny Burger Victoria z wołowiną z karku, pomidorem, bekonem, ogórekiem, jalapeno, sałatą, majonezem, serwowany z domowymi frytami;
- Pierś z Kaczki; serwowana na puree z kapusty czerwonej, z gnocchi, śliwkami oraz sosem demi-glace;
- Polędwica Wołowa; serwowana na puree z pasternaku, z polentą ziołową i sosem demi-glace z pieprzem;
- Żeberko Wieprzowe; długo duszone w sosie BBQ i ciemnym piwie, serwowane ze smażonymi ziemniakami, piklowaną rzodkiewką i szczypiorem;
RYBY / FISH
- Łosoś Pieczony w Sezamie; serwowany na komosie ryżowej z suszonym pomidorem i sałatką wakame;
- Pstrąg w Migdałach; filet z pstrąga w cieście migdałowym, serwowany z talarkami ziemniaczanymi i coleslawem z czerwonej kapusy;
MAKARONY / PASTAS
- Spaghetti w Sosie Pomidorowym; z suszonymi pomidorami i oliwkami, serwowane z serem dojrzewajacym;
- Farfalle z Kurczakiem; w sosie śmietanowo-serowym z cukinią, pomidorem, parmezanem i rukolą;
- Makaron Ryżowy z Polędwiczką Wieprzową; serwowany w sosie słodko-ostrym, zwarzywami i orzeszkami ziemnymi;
DANIA TRADYCYJNE / TRADITIONAL DISHES
- Kotlet Schabowy; serwowany z kapustą zasmażaną i ziemniakami;
- Śledź w Śmietanie; z cebulką, ogórkiem i jajkiem;
- Pierogi Ruskie;
- Pierogi z Kaszą i Wołowiną;
- Wątróbka Drobiowa; duszona w śmietanie, z cebulką i kurkami;
- Placki Ziemniaczane;
- Domowe Naleśniki; – na słodko z serem lub prażonymi jabłkami; serwowane ze słodką śmietaną i cynamonem;
PIZZA
- Margherita; z mozzarellą i sosem pomidorowym;
- Capriciosa; z mozzarellą, szynką pieczarkami i sosem pomidorowym;
- Hawai; z mozzarellą, szynką, ananasem i sosem pomidorowym;
- Salame; z mozzarellą, salami, papryką i sosem pomidorowym;
- Pepperoni; z mozzarellą, chorizo, papryką pepperoni, oliwkami i sosem pomidorowym;
- Spianata; z mozzarellą, spianatą, jalapeno, czosnkiem, natką pietruszki i sosem pomidorowym;
- Pancetta; z mozzarellą, boczkiem, pomidorem, cebulą, czosnkiem i sosem pomidorowym;
- Pollo e Pomodoro; z mozzarellą, kurczakiem, suszonymi pomidorami, oliwkami i sosem pomidorowym;
- Tonno; z mozzarellą, tuńczykiem, kaparami, oliwkami, cebulą i sosem pomidorowym;
- Prosciutto; z mozzarellą, szynką parmeńską, oliwkami, suszonymi pomidorami, rukolą, grana padano i sosem pomidorowym;
- Victoria Speciale; z mozzarellą, szarpaną wieprzowiną, twarogiem wędzonym, ogórkiem konserwowym, cebulą prażoną, sosem BBQ i sosem pomidorowym;
DESERY / DESSERT
- Semifredo; z orzechami i karmelem na sosie porzeczkowym;
- Mille-Feuille; serwowana z malinowym coulis i lodami kokosowymi;