Menu Perłowej Pijalni Piwa w Lublinie z mega zdjęciami zabytków
Strona z menu Perłowej Pijalni Piwa jest kolejną odsłoną projektu Foto-hotel.pl, którego zadaniem jest uświetnianie wizerunku hoteli, restauracji, pubów, kawiarni i w Lublinie. Perłowa to nie tylko pijalnia piwa, ale też pub – restauracja z wykwintnym jedzeniem polskiej kuchni regionalnej, sporządzanym ze świeżych produktów lokalnych dostawców z Lubelszczyzny. Lokal mieści się przy ul. Bernardyńskiej 15 A.
Dlaczego prezentujemy menu Perłowej Pijalni Piwa i innych lokali w Lublinie
Dostęp do menu wielu lokali gastronomicznych bywa utrudniony – z różnorakich powodów. Na przykład, niektóre restauracje prezentują menu na swoich stronach fantazyjną, kolorową czcionką, zamieszczoną na zabarwionym tle. Co więcej, czcionka jest niekiedy bardzo drobna i niezbyt czytelna. O ile taka strona, pod względem wizualnym, może wyglądać dobrze, to z efektywnością przeglądania menu jest już gorzej. Wszyscy wiemy, że najbardziej czytelna jest czarna i prosta czcionka na białym tle, ale w przypadku witryn lokali gastronomicznych dominują strony barwne. Ponadto, menu niektórych restauracji są wrzucane do sieci w postaci mało czytelnych lub nieczytelnych zdjęć, z fragmentami menu. Rozczytanie treści takich fotek wymaga dużo wysiłku i czasu. Stąd właśnie wziął się nasz pomysł prezentacji przejrzystych menu lubelskich restauracji i pubów. Karty menu wyświetlają się w jednym oknie, za jednym kliknięciem. Dzięki temu można je szybko przeglądać. Takie jest też menu Perłowej Pijalni Piwa w naszej wersji. Ale to nie wszystko. Warto bowiem wiedzieć, że lokal Perłowej Pijalni Piwa zajmuje piękne zabytkowe obiekty z XVII wieku, usytuowane zaledwie 300 m od Starego Miasta. Bezpośrednio przy lokalu mieszczą się Apartamenty Browar Perła, a tuż obok stary, zabytkowy browar Vetterów, z muzeum – Podziemia Browaru Perła. Dzięki temu, mamy możliwość załączenia do menu spektakularnych zdjęć poklasztornych obiektów Browaru Perła, a także okolicznych atrakcji Lublina. Jak widać, jest wiele powodów do wyróżnienia Perłowej Pijalni Piwa na naszym portalu.
Menu Perłowej Pijalni Piwa
Zajrzyj do karty Perłowej Pijalni Piwa i sprawdź co dobrego możesz zamówić z polskiej kuchni regionalnej
ZUPY i PRZYSTAWKI
- Krupnik z kaszą gryczną ze smażonymi pierożkami z cielęciną;
- Zupa pomidorowa z makaronem domowym oraz kimchi i hummusem;
- Zupa grzybowa na zakwasie razowym, z krokietami ziemniaczanymi z serem Bursztyn;
- Zupa marchewkowa z lędźwianem i pieczywem własnego wypieku;
- Zupa z soczewicy;
- Zupa tymiankowa z grzybami shitake, ziemniakami, wędzonym tofu, selerem naciowym i marchewką;
- Pomidorowa zupa rybna, z pierożkami z jesiotra z lokalnej Pustelni oraz pieczywem własnego wypieku;
- Flaki cielęce z bulionem z grzybów, selera, marchwi – z pieczywem własnego wypieku;
- Flaki z boczniaka, z pietruszką, marchewką, selerem oraz pieczywem;
- Tatar wołowy z żółtkiem, szalotką, kiszonym ogórkiem, marynowanymi rzodkiewkami, majonezem lubczykowym, musztardą francuską i pieczywem z samopszą;
- Tatar wołowy z galaretką wołową, emulsją z żółtka, cytrusami i pieczywem własnego wypieku;
- Tatar z bawety wołowej, z tare z zielonego pieprzu zielonego, z żółtkiem, wędzoną słoniną i ogórkiem kiszonym;
- Tatar z bawety wołowej z marynowanymi łuskwiakami, emulsją żółtkową emulsją, whisky, cebulą, ogórkiem kiszonym, olejem z Zabłocia i pieczywem domowym;
- Konfitowany ozór wołowy z parzybrodą, ogórkiem i musztardą;
- Pulpety ziemniaczane z sosem z pomidorów wędzonych. piklowanymi rzodkiewkami i śmietaną z nerkowców;
- Pierogi z kaszanką w sosie z piwa Perła koźlak oraz marynowaną brukwią ze szczypiorkiem;
- Pierogi z soczewicą, kwaśną śmietaną i grzybami marynowanymi;
- Placek dyniowy w sosie grzybowym sosie, z serem Bursztyn i marynowaną dynią;
- Enchilada z wieprzowiną i sałatką z kalafiora;
- Enchilada vege z cicierzycą i sałatką z kalafiora;
- Makaron penne z kurczakiem, marynowanymi grzybami i natką pietruszki;
- Makaron penne z emulsją grzybową, marynowanymi grzybami i natką pietruszki;
- Miska lędźwianu, z parmezanem wegańskim, łuskwiakami marynowanymi oraz boczniakami;
- Gęsie żołądki w piwie Perła Koźlak, z ziemniaczaną bliną, kalarepą i piklowanym rabarbarem;
- Wątróbka drobiowa z chałką w jajku i Perłą Koźlak;
- Dynia grillowana, z marchwią marynowaną z kalarepą i chili;
- Ramen na gęsinie; makaron domowy z gęsią kiełbasą z morelą, z grzybami łuskwiakami, z jajkiem marynowanym i czarnuszką;
- Ramen na kaczce; makaron domowy z kaczką konfitowaną, bulionem wieprzowym, jabłkiem, chilli, jajkiem w koszulce, rzodkiewką i prażoną cebulą;
- Ramen na boczku; makaron domowy z boczkiem, bulionem wieprzowym, jajem nitamago i warzywami;
- Ramen wegetariański; makaron z bulionem wegetariańskim, boczniakami, sałatą rzymską, jajem nitamagao, kukurydzą, brokułem i cebulą;
PRZEKĄSKI
- Cebularz własnego wypieku z cebulą duszoną w piwie Perła Koźlak;
- Krakersy, oraz chrupki wieprzowe, z majpnezem ze szczypiorkiem i pieprzem;
- Krokiety ziemniaczane z serem Bursztyn i majonezem lubczykowym;
DANIA GŁÓWNE
- Kofta jagnięca z uhruskiej jagnięciny, z boczniakiem, musztardowym puree, czosnkiem i szalotką;
- Ossobucco z lokalnej jagnięciny z Uhruska, z warzywami, smażonymi grzybami i ziemniakami wędzonymi ziemniakami;
- Karkówka z wieprzowiny rasy puławskiej, z ziemniaczaną babką z lędźwianem, z kapustą czerwoną w winie, cebulowym demi glace i marynowaną szalotką;
- Kotlet drobiowy z sosem grzybowym, ciepłą kapustą czerwoną i krokietem ziemniaczanym z serem Bursztyn;
- Wołowina po burgundzku wg Perłowej, z pieczywam własnego wypieku;
- Rumsztyk z wieprzowej łopatki rasy puławskiej, z kapustą, lemieszką, ogórkiem i chrzanem;
- Mostek wołowy demi glace z cebulą karmelizowaną, kiszonym ogórkiem, miodem i czosnkiem;
- Żeberka wieprzowe w sosie bbq, z ziemniaczanym gratinem, musem z selera i surówką z marchewki i kalarepy;
- Jesiotr z lokalnej Pustelni, z pasztetem z cukinii, szczawiowym sosem, rzodkiewką i sałatą z kwaśną śmietaną;
- Pstrąg z Pustelni z ziemniaczanym ptysiem, z konfitowanym fenkułem, chutney z fenkuły i pomarańczy oraz sosem z natki z pietruszki;
- Szaszłyk z wieprzowiny rasy puławskiej, z lędźwianem z boczkiem i kiełbasą, marynowanymi rzodkiewkami i grillowaną sałatą rzymską;
- Gulasz wołowy na ogonach wołowych, w piwie Perła Porter Bałtycki z pyzami ziemniaczanymi i marynowaną brukwią ze zeszczypiorkiem;
- Lędźwian z warzywami, z wędzonym twarógiem z Ludwinowa, pyzami ziemniaczanymi, marynowanymi rzodkiewkami i grillowaną sałatą rzymską;
DESERY
- Tarta jabłkowa z lodami piernikowymi;
- Tarta rabarbarowo-orzechowa;
- Sernik z kremem czekoladowo-kawowym;
- Piernik piwny z konfiturą śliwkową i lodami z buraka i śliwki;
- Mus czkoladowy z orzechową praliną, żelem śliwkowym, leśnymi owocami i karmelizowanymi orzechami laskowymi;
- Marchwiak piernikowy ze słonym karmelem, lodami z kwaśnej śmietany i popcornem z grycznej kaszy;
- Parfait z białej czekolady z malinami, kwaśną śliwką, migdałami, ziemią czekoladową i bezą włoską;
KUCHNIA ULICZNA
- Paroburger z plackiem dyniowym oraz marynowaną dynią, kapustą czerwoną i majonezem z pieprzem i szczypiorkiem;
- Paroburger z kotletem drobiowym oraz grillowaną sałatą rzymską, majonezem lubczykowym i brukwią marynowaną;
- Paroburger z kotletem wołowym oraz serem cheddar, kiszonym ogórkiem, sałatą, cebulą czerwoną i majonezem musztardowym;
- Burger wołowy, z sezonowanym karkiem wołowym, wędzoną słoniną, wędzonym boczkiem, pieczarkami, sałatą rzymską, majonezem z palonego czosnku i bułką pszenną;
- Burger z kaczką duszoną w piwie Perła Porter Bałtycki z malinami, z karmelizowaną cebulą czerwoną, serem żółtym, jalapeno, rzodkiewką, szczypiorkiem i bułką słodową z sezamem;
- Ciabatta z ogonem wołowym, z bułką, ogonami wołowymi w piwie Perła Porter Bałtycki, majonezem z palonego czośnku, ogórkiem konserwowym, piwnym bbq, jalapeno i coleslwem z kapusty czerwonej;
- Ciabatta z kotletem ziemniaczanym z karpiem; Bułka z karpiem z pdlubelskiej Pustelni, z kiszonym ogórkiem, sosem chrzanowym i chilli;
- Hot dog; bułka musztardowa z kiełbaską wieprzową, wędzonym boczkiem, paloną cebulą, ogórkiem, bbq i szczypiorkiem;
- Hot dog z białą kiełbasą własnego wyrobu;
- Paroburger z ozorkiem wieprzowym; bułka na parze z ozorkiem wieprzowym w panko, sałatą, ogórkiem kiszonym, majonezem chrzanowym i czerwoną cebulą;
- Paroburger z kotletem ryżowym; bułka na parze z kotletem ryżowym w panko, papryką, prażoną cebulą, sałatą i sosem serowym;
- Paroburger z kurczakiem; bułka na parze z kurczakiem, sosem słodko-pikantnym, sałatką z fenkułem, sałatą i pomidorem;
- Kiełbasa domowa z warzywami pieczonymi, serem, musztardą i domowym pieczywem;
- Kanapka z mostkiem wołowym, majonezem tahini i marynowanymi pomidorami z papryką;
- Leczo z warzyw sezonowych;
- Kaszanka własnego wyrobu z majonezem z papryki fermentowanej, chutney z truskawek i pieczywem;