Menu Restauracji Atrium w Lublinie z mega zdjęciami otoczenia architektonicznego
Strona z menu Restauracji Atrium, znaną też jako Atrium Ristorante Italiano, wpisuje się w projekt Foto-hotel.pl, którego zadaniem jest wspieranie wizerunku restauracji, pubów, kawiarni i hoteli w Lublinie. Atrium, to popularna restauracja z włoską kuchnią, o dobrej renomie i prestiżowej lokalizacji. Restauracja zajmuje bowiem część pięknej kamienicy Rynek 2, na Starym Mieście, co stało się powodem okraszenia menu pięknymi zdjęciami.
Dlaczego prezentujemy menu Restauracji Atrium i innych lokali Lublina
W dobie internetu każdy z nas dąży do uzyskiwania wszelkich informacji w minimalnym nakładzie czasu. Tymczasem, dostęp do menu restauracji bywa utrudniony; najczęściej z powodu słabej czytelności lub nadmiernego rozłonkowania karty dań. W przypadku Restauracji Atrium taki problem nie występuje. Menu jest bardzo czytelne i typowe dla profesjonalnej witryny – z oddzielnymi zakładkami dla każdej kategorii dań. Dla użytkownika internetu problemem jest tylko konieczność klikania w każdą zakładkę. My natomiast umożliwiamy błyskawiczne przeglądanie całego menu w jednym oknie. Dodatkowym ułatwieniem jest wykorzystanie prostej, czarnej czcionki zamieszczonej na czarnym tle. Takie rozwiązanie jest najbardziej czytelne i korzystne dla ludzkiego wzroku.
Menu Atrium Ristorante Italiano
Zajrzyj do menu Restauracji Atrium i sprawdź jakie danie możesz zamówić z włoskiej kuchni.
PRZYSTAWKI
- Carpaccio z buraka korzennego, z ricottą z pecorino, sosem żurawinowym, orzechem glazurowanym w miodzie oraz rucolą;
- Carpaccio z wołowej polędwicy z płatkami parmezanu, kaparami, pieczarkami, rucolą i kaparami;
- Tatar wołowy;
- Caprese di bufala; bufala z konfitowanymi pomidorkami, bazyliowym pesto i oliwą extravergine;
- Tagliere di formaggi misti – degustacja serów włoskich z grissini, oraz orzechami i owocową musztardą;
- Antipasto All’ Italiana;Talerz włoskich specjałów: łagodne salami, szynka włoska, karczek dojrzewający, ostre salami, szynka włoska, karczek dojrzewający, sery, oliwki, karczochy i suszone pomidory;
SAŁATKI
- Sałatka Italia z szynką parmeńską, płatkami parmezanu, pomidorkami cherry, rukolą, mozzarellą, oliwkami i sosem włoskim;
- Sałatka z grillowanym kurczakiem i grillowanym ananasem, z bukietem sałat, kurczakiem, pomidorem, suszoną śliwką, orzechami i malinowym vinaigrette;
- Sałatka z grillowaną polędwiczką wieprzową, pomidorami, oliwkami, ogórkami, kaparami, grillowaną papryką, czerwoną cebulą, bukietem sałat i sosem vinaigrette;
- Sałatka z krewetkmi i avocado, z konfitowanymi pomidorkami, cukinią, szparagami i kwiatami jadalnymi;
- Sałatka grecka z sałatą, pomidorem, papryką, oliwkami, serem feta, ogórekiem, cebulą i sosem vinaigrette;
ZUPY
- Rosół drobiowo-wołowy; z kurczakiem, kaczką i wołowiną, z mięsnymi pierożkami tortellini i parmezanem;
- Zupa – krem z pomidorów, z mozarellą, bazylią oraz grzanką z cabatty;
DANIA GŁÓWNE
- Filet z kurczaka zapiekany z bazyliowym pesto, pomidorem suszonym i mozzarellą, puree z ziemniaka z pietruszkowym pesto, bukietem sałat z kremem balsamicznym i prażonym słonecznikiem;
- Polędwiczka wieprzowa sous vide z borowikowym sosem, z ziemniakami pieczonymi na rozmarynie oraz bukietem sałat z kremem balsamicznym;
- Grillowany Stek Hereford, z pieprzowym sosem, frytkami i brokułami na ostro;
- Udko z królika w sosie winno-maślanym z oliwkami i szałwią, puree, sałatką z rucoli z płatkami marynowanego selera i korzenną dynią;
- Coomber jagnięcy z grilla, z pistacjowym pesto, caponatą i grzankami z mozzarellą;
- Polędwica wołowa z sosem gorgonzola, puree z burakiem pieczonym, pomidorkami cherry i cukinią grillowaną;
MAKARONY i RISOTTA
- Tagliatelle z krewetkami, pomidorkami cherry i cukinią;
- Tagliatelle z burratą oraz borowikami;
- Guanciale, z pikantnym sosem pomidorowy, grana padano i pecorino romano;
- Tagliatelle z parmezanem i bolońskim sosem;
- Tagliatelle w delikatnym sosie pomidorowo-śmietanowym;
- Lasagna z sosem z wołowiny;
- Risotto z owocami morza;
- Ravioli nadziewane ricottą i szpinakiem na maśle, z parmezanem i szałwią;
RYBY i OWOCE MORZA
- Filet z łososia z pomarańczowym sosem na pieprzu zielonym oraz z sałatką z rucolą i czarnym ryżem z Piemontu;
- Mule z winem białym na oliwie i czosnku, z grzanką;
- Krewetki blacktiger w winie białym, z focaccia genovese;
- Ośmiornica z grilla z pomidorkami pieczonymi, bukietem sałat z fenkułem i rukolą, oliwą czosnkową i grzankami;
PIZZA
- Pizza Margherita; z pomidorowym sosem, świeżą bazylią i mozzarellą;
- Pizza Atrium; z ricottą, pomidorowym sosem, pomidorkami pieczonymi, cherry, świeżą bazylią i oliwą;
- Pizza Napoletana; z anchovies, oregano, mozzarellą i pomidorowym sosem;
- Pizza 4 formaggi – 4 sery;
- Pizza Prosciutto e funghi; z szynką, pieczarkami, mozzarellą i pomidorowym sosem;
- Pizza Allegra – Pollo z kurczakiem, świeżym pomidorem, rukolą, kukurydzą, pomidorowym sosem i mozzarellą;
- Pizza Porcini e 4 formaggi; 4 sery z borowikiem, mozzarellą i czosnkiem;
- Pizza Crudaiola con bufala; z mozzarellą bufalą, pomidorkiem cherry, mozzarellą, rucolą i sosem;
- Pizza Con prosciutto crudo z szynką parmeńską, płatkami parmezanu, sosem, rukolą i mozzarellą;
- Pizza Alla diavola – Diabelska; z pikantnym włoskim salami, peperoncino, oliwkami, kaparami, sosem i mozzarellą;
- Pizza Pesto e fior di latte; z mozzarellą w kulce, bazyliowym pesto, pomidorkiem cherry, bazylią i sosem;
- Pizza Milano; z boczkiem, salami, mozzarellą, cebulą i sosem;
- Pizza Calzone cardinale; Pizza „pieróg” z szynką, mozzarellą i pieczarkami;
- Pizza Tonno, olive e cipolla; z tuńczykiem, mozzarellą, oliwkami, cebulą i sosem;
- Pizza Manzo; z szarpaną wołowiną, gorgonzolą, cebulą, pieczarkami, pieprzem, mozzarellą i sosem;
- Con prosciutto crudo; z szynką parmeńską, włoskim pikantnym salami, rucolą, mozzarellą i sosem;
- Pizza Tartufata con capicollo e porcini; z dojrzewającym karczkiem, kremem truflowym, mozzarellą i borowikami;
- Pizza Carbonara; z boczkiem, jajkiem, mozzarellą, parmezanem, cebulą i pieprzem;
- Pizza Con salmone; z wędzonym łososiem, mascarpone, rukolą, pomidorkami cherry i mozzarellą;
- Pizza Palermo; z pikantnym salami, suszonymi pomidorami, oliwkami, bakłażanem, bazylią, mozarellą i sosem;
- Pizza Hawajska; z szynką, ananasem, kukurydzą, mozzarellą, oliwkami i sosem;
- Pizza Flamenco; z salami, pomidorami suszonymi, cebulą, papryką, sosem i mozzarellą;
- Pizza Rustica – Wiejska; z boczkiem, papryką, pieczarkami, cebulą, sosem pomidorowym i mozzarellą;
- Pizza Pollo; z kurczakiem, pieczarkami, mozzarellą, cebulą i sosem;
DESERY
- Sernik z mascarpone z białą czekoladą i sosem truskawkowym z miętą;
- Tiramisu;
- Ciasto czekoladowo-migdałowe z Capri, z lodami pistacjowymi ( bezglutenowy);
- “Pavlova na zimno”; beza kruszona z lodem waniliowym, brzoskwiniowym puree i sosem z leśnych owoców;
- Ciasto czekoladowo-migdałowe z Capri, z lodami pistacjowymi ( bezglutenowy);
- Panna cotta ai frutti di bosco; deser śmietankowy z sosem z owoców leśnych i likieru maraschino;
- Sorbet cytrynowy – bezglutenowy;
DANIA DLA DZIECI
- Tagliatelle w delikatnym pomidorowo-śmietanowym sosie;
- Kotlet z kurczaka panierowany, z pomidorem, bukietem sałat i frytkami;
- Tagliatelle z bolońskim sosem;
GRZANKI i PIECZYWO
- Grzanka z pomidorem, bazylią, oliwą i czosnkiem;
- Grzanki z wędzonym łososiem i rukolą;
- Grzanki z gorgonzolą, mozzarellą, pikantnym salami i rukolą;
- Podpłomyk z rozmarynem lub oregano