Menu restauracji Hotelu Forum w Lublinie ze zdjęciami zabytków
Strona z menu restauracji Hotelu Forum w Lublinie wpisuje się w projekt Foto-hotel.pl, nastawiony na wzbogacanie wizerunku lokalnych hoteli, restauracji, pubów i kawiarni w Lublinie. Hotel Forum Fitness SPA & Wellness, wraz z restauracją, mieści się przy ul. Obywatelskiej 8. Menu tutejszej restauracji nawiązuje do kuchni europejskiej.
Dlaczego publikujemy menu restauracji Hotelu Forum i innych lokali Lublina
Nasze zestawienie menu lubelskich lokali wzięło się z potrzeby ułatwienia użytkownikom internetu, szybkiego dostępu do kart dań wyszukiwanych restauracji. Jak wiadomo, niektóre restauracje nie posiadają witryn internetowych, a ich menu można znaleźć jedynie w kawałkach, w postaci fotek zamieszczanych w mediach społecznościowych. Pół biedy, jeśli te fotki są czytelne, bo z ostrością bywa różnie. W przypadku restauracji hotelu Forum nie ma takiego problemu, bo menu jest dostępne na stronie internetowej i wystarczy trochę poklikać, aby się z nim zapoznać. Pomimo tego, sporządziliśmy własną wersję karty dań restauracji Forum, która otwiera się w całości za jednym kliknięciem. Dodatkowym atutem menu są zdjęcia zewnętrzne Hotelu Forum i atrakcji turystycznych Lublina. Jest to o tyle istotne, że restauracja Hotelu Forum jest usytuowana w niewielkiej odległości od Zamku Lubelskiego i Starego Miasta.
Menu restauracji Forum w Lublinie
Przejrzyj menu restauracji hotelu Forum i sprawdź co warto zamówić z kuchni europejskiej.
PRZEKĄSKI
- Ravioli szpinakowe – z ricottą, sosem chorizo, zielonym groszkiem i oliwkami;
- Tatar wołowy z sezonowanej bawety wołowej; z szalotką, orzechami ziemnymi, piklowanym ogórkiem, majonezem szczypiorkowym, grzybami marynowanymi, olejem ekologicznym i popcornem z kaszy gryczanej;
- Arancini; z hummusem z ciecierzycy z Tahini, marynowanymi oliwkami i chipsami z jarmużu;
ZUPY
- Krem z dyni i marynowanego imbiru z wołowiną i grillowaną gruszką;
- Rosół z kaczki z domowym makaronem;
- Zupa dnia;
DANIA GŁÓWNE
- Schab z Kością; z puree maślanym, jajkiem sadzonym, sałatą rzymską z grilla, parmezanem i musztardą firmową Pork loin on;
- Kurczak Sous-Vide; z groszkiem cukrowym, arancini, cukinią, i sosem truflowym;
- Pieczona polędwica z dorsza na zielonym risotto z zielonym groszkiem oraz z sosem maślanym z pomidorami daktylowymi i bazylią;
- Pieczone podwędzane żeberka bbq ze szczypiorkowym puree, ogórkami musztardowymi i majonezem orzechowym;
DLA DZIECI
- Nuggetsy z kurczaka z sałatką i frytkami;
- Naleśniki z kremem orzechowym i bitą śmietaną;
MAKARONY
- Carbonara – Spaghetti, z jajkiem, guanciale, czosnkiem, parmezanem;
- Lasagne szpinakowa; z grillowanym bakłażanem i serem feta;
- Spaghetti z wędzonym łososiem, pesto bazyliowym, rukolą i parmezanem;
- Rigatoni z pulpecikami wołowymi, duszonymi z pomidorami, selerem naciowym i chorizo;
SAŁATKI
- Sałatka Cezar; z kurczakiem sous-vide, boczkiem, sałatą rzymską i parmezanem;
- Sałatka włoska; z miksem salat, rukolą, cherry, marynowanymi oliwkami, pesto, mozzarellą białą, camembert, słonecznikiem, kremem malinowym i grzanką;
DESERY
- Brownie na malinowym musie, z lodami;
- Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną;
- Szarlotka z lodami;
- Tiramisu;
PIZZA
- Margarita; z sosem pomidorowym, mozzarellą i bazylią;
- Chorizo; z sosem pomidorowym, mozzarellą, chorizo, oliwkami i cebulą;
- Capriciosa; z sosem pomidorowym, mozzarellą, salami Napoli, pieczarkami i czosnkiem;
- BBQ; z sosem pomidorowym bbq, mozzarellą, boczkiem, pieczarkami, cebulą i czosnkiem;
- Dodatkowe składniki – pomidor, cebula, pieczarki, papryka, oliwki, jalapeno, boczek, szynka i sosy;
BURGERY
- Burger z wołowiną; z kotleta wołowego, z boczkiem, piklowanym ogórkiem, cebulą prazoną, pomidorem i sosem bbq z czosnkiem;
- Burger lubelski; z wołowiną, cebulą z makiem, serem cheddar, pieczarką, ogórkiem kiszonym i majonezem chrzanowym;
- Burger z kurczakiem oraz majonezem, rukolą, grillowanym ananasem i salami Napoli;
- Dodatki do burgera:
- Sałatka colesław;
- Ziemniaki opiekane;
DANIA NA LUNCH (dostępne od poniedziałku do piątku, od 12 do 17)
Dania główne
- Filet drobiowy z grilla, z sosem z papryki pieczonej;
- Kotlet mielony z pieczarkami;
- Sałatka grecka
- Dodatki: ziemniaki; frytki; ryż z warzywami; mizeria; sałata masłowa z rzodkiewką i śmietaną;
Zupy
- Poniedziałek – Pomidorowa z ryżem Brownie na musie ma
- Wtorek – Chłodnik litewski z jajkiem;
- Środa – Grochowa na wędzonce;
- Czwartek – Barszcz ukraiński z włoską kapustą;
- Piatek – Bulion warzywny z kładzionymi kluskami;