Menu restauracji Kulturalna Arche Hotel w Lublinie z mega zdjęciami
Strona z menu Restauracji Kulturalna Arche Hotelu w Lublinie, to kolejna odsłona projektu Foto-hotel.pl, jakiego zadaniem jest uświetnianie wizerunku najlepszych hoteli, restauracji, kawiarni i pubów. Restauracja Kulturalna mieści się przy ul. Zamojskiej 30. Na menu Kulturalnej składają się dania kuchni polskiej, z domieszką kuchni europejskiej.
Dlaczego eksponujemy menu restauracji Kulturalna i innych lokali w Lublinie
Wyszukiwanie i przeglądanie menu lubelskich lokali, wymaga dużo czasu i cierpliwości. Zdarzają się bowiem przypadki, że menu można odczytać jedynie ze zdjęć publikowanych w mediach społecznościowych. Co gorsza, zdjęcia są często nieostre, a ich treści napisane drobną fantazyjną czcionką. Niekiedy, odczytanie całego menu ze strony internetowej wymaga wielokrotnego klikania. Właśnie dlatego, pod katem użytkowników internetu, stworzyliśmy zestawienie prostych, przejrzystych menu lokali w Lublinie. Dzięki temu, użytkownik może otworzyć całą kartę dań za jednym kliknięciem. Mało tego, w jednym oknie może obejrzeć zdjęcia zewnętrzne lokalu oraz pobliskich atrakcji turystyczch. Jeśli chodzi o restaurację Kulturalna, to jej menu można bez problemu wyszukać ze strony Arche Hotel, ale nasza wersja karty dań, pozwoli użytkownikom obejrzeć zdjęcia sąsiedniego Zamku Lubelskiego i Starego Miasta.
Menu restauracji Kulturalna w Lublinie
Rzuć okiem na menu Restauracji Kulturalna i zamów coś dobrego z kuchni polskiej.
MENU ZIELONE
PRZYSTAWKI
- Pierożki z Soczewicą; z czarnym czosnkiem, popcornem z soczewicy i serem szafir;
- Teryna z Pora; z piklowaną gorczycą, nasturcją, grillowaną śmietaną i majonezem pistacjowym;
- Liście kiszonej kapusty z polską truflą oraz musem jabłkowo-pomidorowym; prażoną cebulą i chlebem;
- Orzo Szafranowe; ze skorzonerą, cykorią i orzechem laskowym;
- Szarpanina z boczniaka, z białymi szparagami, szczypiorem, parowańcem i kimchi z liści rzodkiewki;
- Sałatka z kiszonym pomidorem. z sałatą, burratą, papryką wędzoną i kiełkami słonecznika;
- Mus z koziego sera z burakiem pieczonym, z emulsją czarnej porzeczki i oliwą;
ZUPY
- Solianka; z ogórkiem kiszonym, oliwkami, kaparami, boczniakiem, pieczarką, schimeji, ziemniakami, marchewką, cebulą, pomidorami, cytryną i czosnkiem;
- Barszcz; z burakami, ziemniakami, marchewką, jabłkiem, selerem, pieczarką, cebulą, czosnkiem, imbirem, sosem sojowym i masłem;
- Krem z pieczonego ziemniaka;
- Krem z kukurydzy z popcornem, z cebulą, czosnkiem, imbirem i mlekiem kokosowym;
- Grochówka wegańska;
MAKARONY
- Kluski szare; z puddingiem ziemniaczanym, szalotką, jarmużem, serem bursztyn, dojrzewającym – 6 miesięcy;
- Kluski szare ze smażonymi grzybami; boczniakami, pieczarkami, podgrzybkami, serem kozim, orzechami laskowymi, szpinakiem, gremolatą i pieczonym czosnkiem;
- Rigatoni z borowikiem, parmezanem i lubczykiem;
- Rigatoni, z kurczakiem, parmezanem i lubczykiem;
DANIA GŁÓWNE
- Sałatka a’la Cezar z Selerem, sałatą rzymską, pomidorami koktajlowymi, majonezem, boczniakiem, parmezanem i anchois;
- Kopytka Dyniowe z Brukselką, brukwią, parmezanem, grzybami, pestkami z dyni i czosnkiem;
- Risotto Grzybowe; z ryżem arborio, podgrzybkiem, borowikiem, boczniakiem, parmezanem, cebulą, czosnkiem i orzechem laskowym;
DESERY
- Tarta Tatin Gruszkowa; z lodami waniliowymi;
- Sernik Baskijski z Kozim Serem; z syropem buraczanym;
MENU CZERWONE
PRZYSTAWKI
- Tatar wołowy; z majonezem z czosnku niedźwiedziego, szalotką piklowaną, tartym żółtkiem i szparagiem;
- Sałatka Cezar; z kurczakiem, sałatą rzymską, parmezanem, sosem cezar i bagietką;
- Grillowany Tuńczyk; z ogórkiem,oliwkami, suszonymi pomidorami, szparagami, radicchio, chorio winegret i sosem ponzu;
- Śledź holenderski z ciepłą sałatką z podgrzybka, ogórka, ziemniaka i majonezu z nasturcji;
ZUPY
- Rosół z Perliczki; z makaronrm warzywnym;
- Sałacianka; z jajkiem na miękko, ziemniakami ze słoniną i koperkiem;
- Bulion wieprzowa-cielęcy;
MAKARONY
- Kluski Szare z Marynowaną Słoniną; z kurkami, bobem, serem bursztyn i okrasą ze słoniną;
- Pappardelle z Kurczakiem; ze szparagami, żółtkiem, parmezanem i natką pietruszki;
DANIA GŁÓWNE
- Sandacz z grilla, z puree z sałaty masłowej z imbirem, nudle z selera i nowalijkami;
- Szaszłyk z kurczaka; z grillowaną sałatą rzymską, puree z grillowanej marchewki i majonezem sriracha;
- Burger wołowy z sałatą rzymską, pomidorem, czerwoną cebulą, majonezem sriracha i frytkami;
- Żebro Wołowe, ze smardzami, grillowanym dzikim brokułem, pikantnym puree z batata i piklowaną gorczycą;
- Stek Wieprzowy; z sałatką z młodych ziemniaków, szparagami, brokułem, chipsami ze skóry wieprzowej, sosem na bazie brzozy mniszka lekarskiego i radicchio;
- Schab z pieczonymi, ziemniakami, kiszoną cukinią i śliwką;
- Wątróbka drobiowa z grzybami, z lemieszką i burakiem w soku z ogórka kiszonego;
- Filet z Kurczaka; z kopytkami, dynią wędzoną, musem grzybowym i sosem dyniowym;
- Stek z antrykotu, z fasolką szparagową i puree grzybowo-ziemniaczane;
- Dorsz z Ciastem Filo; z sałatką z kopru włoskiego i groszku, podgrzybkiem i sosem;
- Burger wołowy z serem minolet, konfitowaną cebulą, cebulką prażoną, kiszonkami, sosem sirachia i frytkami;
DESERY
- Panna Cotta z Maślanki; z migdałami, rabarbarem w soku malinowym i paloną czekoladą;
- Pianka Truskawkowo-Śmietankowa; z biszkoptem czekoladowym i sosem wiśniowym z wanilią;