Menu Restauracji Magia w Lublinie z mega zdjęciami otoczenia architektonicznego

Restauracja Magia przy Rynku w Lublinie - zdjęcie do menu
Restauracja Magia w Lublinie – zajrzyj do menu (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Restauracja Magia w Lublinie, z ulicą Grodzką - zdjęcie do menu
Widok z Rynku w Lublinie na Restaurację Magia i ulicę Grodzką (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Magia - restauracja w Lublinie - zdjęcie do menu
Restauracja Magia w całej krasie (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)

Strona z menu Restauracji Magia nawiązuje do projektu Foto-hotel.pl, którego celem jest wspieranie wizerunku hoteli, restauracji, pubów, kawiarni w Lublinie. Magia to jedna z najlepszych restauracji w Lublinie, zlokalizowana w prestiżowym miejscu, tuż obok Rynku Starego miasta. Właśnie dlatego, zamieszczamy na naszym portalu błyskawiczne menu Restauracji Magia, które można przejrzeć w kilkadziesiąt sekund. Menu jest okraszone pięknymi zdjęciami Magii i jej otoczenia architektonicznego. Warto wiedzieć, że w bliskim sąsiedztwie restauracji mieszczą się Apartamenty Magia, których zdjęcia zewnętrzne zamieściliśmy w innej galerii.

Menu Restauracji Magia

Zajrzyj do menu Restauracji Magia i sprawdź co dobrego możesz zjeść

PRZEKĄSKI

  • Pierś kacza z gruszką, karmelizowanym ananasem i sosem limonkowo-miodowym;
  • Śledź z cebulką w oleju rzepakowym;
  • Carpaccio Weneckie – wołowe, marynowane w pieprzu i truflach podawane ze świeżą rukolą i parmezanem; 
  • Kacza pierś z gruszką, ananasem karmelizowanym i limonkowo-miodowym sosem; 
  • Carpaccio z buraków, z hummusem, świeżą rukolą,  kminem rzymskim granatem i prażonym sezamem; 

DANIA GŁÓWNE

  • Filet z indyka z włoską szynką prosciutto crudo, serwowany z purée z batatów i sosem z  wina białego, pomidorków i oliwek; 
  • Pierś kacza sous vide, serwowana z modrą kapustą, placuszkami kukurydzianymi i pomarańczowym sosem; 
  • Polędwiczka wieprzowa sous vide, serwowana z warzywami w miodzie, z sosem z wina czerwonego i sakiewką z borowikami;
  • Golonka a’la Grześkowiak serwowana z piklami i opiekanymi ziemniakami; 
  • Stek z polędwicy wołowej po parysku w czarnym pieprzu podawany na zapiekance ziemniaczanej z grillowanymi warzywami;
  • Antrykot z dojrzewającej wołowiny argentyńskiej, serwowany z opiekanymi ziemniakami, warzywami grillowanymi iziołowym masłem: 
  • Żeberka w sosie chili chipotle bbq, serwowane z ziemniakami fondant i chutneyem jabłkowo-cebulowym oraz pieczonym pomidorem; 
  • Stek z jelenia serwowany na gryczaku z Lubelszczyzny, w leśnym sosie i skrawkami czerwonego buraka; 
  • Policzki wołowe z warzywami oraz pęczotto z pieczarkami brunatnymi w sosie z wina czerwonego wina i zielonego pieprzu; 
  • Golonka na zasmażanej kapuście; 
  • Comber z królika; 
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie pomidorowym, z pieczarkami i gryczanymi plackami; 
  • Schabowy w gryczanej mące na kapuście zasmażanej; 

ZUPY

  • Żur w chlebie z  kiełbasą białą i borowikami; 
  • Zupa borowikowa z kluskami kładzionymi;
  • Rosół z kaczki z kluskami kładzionymi; 
  • Flaki staromiejskie; 

COŚ DOBREGO NA GORĄCO

  • Pierogowy zawrót głowy; zestaw pierożków z barszczem czerwonym; z kaczką, z serem i ziemniakami oraz z cielęciną; 
  • Opiekane Pierogi opiekane – z serem i ziemniakam, serwowane z parmezanem lub z cebulką;
  • Pierożki z kaczki z sosem kurkowym; 
  • Linguine z polędwiczkami wieprzowymi w truflowym sosie, z pomidorkami cherry i płatkami dojrzałego Grana Padano; 
  • Tagliatelle „czarny anioł” z krewetkami smażonymi, papryką chilli i oliwą cytrynową; 
  • Gnocchi w sosie z maślaków i pomidorów suszonych, ze świeżym szpinakiem i płatkami parmezanu; 
  • Lasagne z batatów, szpinaku i włoskiej pomidorowej pulpy serwowana z bukietem sałat i grzanką; 
  • „Tagliatelle” z warzyw korzennych z pomarańczowym sosem i tofu marynowanym w chili;
  • Wegetariańska musaka z bakłażana, cukinii, soczewicy i ziemniaków, z pomidorowym sosem i jogurtem greckim, z pieczonymi warzywami korzennymi; 
  • Ser halloumi z wędzoną solą, zapiekany w panko, serwowany z pieczonymi warzywami korzennymi; 

DESERY

  • Chocolate brownie – czekoladowe ciasto podane z lodami kawowymi i kawałkami chałwy; 
  • Sernik z mascarpone i ricotty, serwowany z frużeliną ze świeżych owoców i sorbetem z mango i marakui; 
  • Tartaletka z musem z białej czekolady, mascarpone i sezonowymi owocami; 
  • Puchar lodowy z bitą śmietaną i świeżymi owocami;
  • Lasagne z lodami śliwkowymi i listkami z ciasta phyllo serwowana pod aromatycznym sosem ze świeżej vanilli;

DANIA DLA DZIECI

  • Rosół z domowymi kluskami;
  • Zupa pomidorowa z domowymi kluskami
  • Naleśniki z wiśniami,nutellą i bitą śmietaną;
  • Linguine z parmezanem i bolońskim sosem;
  • Nuggetsy z kurczaka serwowane z keczupem i frytkami;
  • Pizza junior

TATARY

  • Tatar po francusku z wołowej polędwicy;
  • Befsztyk tatarski – klasyczny;
  • Wykwintny tatar z jesiotra, serwowany z anchovies, borowikami oraz z sałatką ze świeżego ogórka i oliwą koperkową;
  • Tatar z jelenia serwowany z jajkiem przepiórczym, marynowanymi borowikami, cebulą czerwoną, korniszonami, musztardą francuską i oliwą jałowcową;

PIZZA

  • Pizza Pepperoni z salami, papryką, sosem pomidorowym i serem
  • Pizza włoska z szynką parmeńską, serem gorgonzola, sosem pomidorowym i świeżą rukolą
  • Pizza hiszpańska z kurczakiem, pikantnym chorizo, pieczarkami, cebulą, pomidorem koktajlowym i serem;
  • Pizza magiczna  z gruszką, orzechami włoskimi i gorgonzolą;
  • Pizza Margherita z sosem pomidorowym i serem;
  • Dodatki do pizzy: mozzarella, parmezan, salami, rukola, karczochy, polędwiczki, boczek, szynka parmeńska, sos pesto, suszone pomidory, orzechy, kukurydza, pieczarki, papryka, pomidory, cebula, sos, ser, oliwki, kapary, ananas, jajko, cukinia, jalapenos 3,-szynka, szpinak, wołowina, kurczak, bakłażan;

RYBY i OWOCE MORZA

  • Sandacz z maślakami, serwowany na purée z groszku zielonego groszku aromatyzowanym czarnuszką oraz warzywami gotowanymi na parze;
  • Jesiotr pieczony z pomidorkami concase na a´la risotto z fenkuła i seler, serwowany z sosem ze skorupiaków;
  • Macki ośmiornicy z rusztu z sosem ostrygowym, serwowane z grzanką i bukietem sałat;
  • Krewetki Black Tiger smażone z chilli i cząstkami ananasa, serwowane z bagietką czosnkową;

SAŁATKI

  • Sałatka Cezar z sałatą rzymską, panierowanym jajkiem poche, chipsem z bekonu pieczonego, kurczakiem, serem bursztyn, sosem aʼla cezar;
  • Sałatka z lekko dymionym serem kozim, grejpfrutem i pomarańczą, z pomidorkami cherry i suszoną żurawiną oraz z sosem miodowo musztardowym;
  • Sałatka orientalna z polędwiczką, miksem sałat, mango, imbirem marynowanym, polędwiczką wieprzową, pomidorkami cherry i sosem z whisky;
  • Sałatka Królewska z krewetkami Black Tiger, awokado, pomidorami, rukolą, oliwą z oliwek;
Restauracja Magia w Lublinie, wczesną nocą - zdjęcie do galerii
Magia w Lublinie, wieczorową porą (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Restauracja Magia z Bramą Krakowską w tle - zdjęcie do menu
Restauracja Magia z Brama Krakowską na dalekim planie (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Restauracja Magia na starówce w Lublinie - zdjęcie do galerii
Restauracja Magia w Lublinie – przy Bramie Rybnej prowadzącej do Apartamentów Magia (prawa autorskiedo zdjecia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Hotel, apartamenty Magia na Starym Mieście w Lublinie, w galerii zdjęć do menu
Apartamenty Magia z Bramą Rybną na Starym Mieście w Lublinie (prawa autorskie do zdjecia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Goście Apartamentów Magia w Lublinie przed Restauracją Magia -zdjęcie do galerii
Goście apartamentów przed Restauracją Magia w Lublinie (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Rynek w Lublinie tuż obok restauracji Magia
Kamienice Rynku w Lublinie tuż obok Restauracji Magia (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)