Menu Restauracji Magia w Lublinie z mega zdjęciami otoczenia architektonicznego
Strona z menu Restauracji Magia nawiązuje do projektu Foto-hotel.pl, którego celem jest wspieranie wizerunku hoteli, restauracji, pubów, kawiarni w Lublinie. Magia to jedna z najlepszych restauracji w Lublinie, zlokalizowana w prestiżowym miejscu, tuż obok Rynku Starego Miasta, przy ul.Grodzkiej 2.
Dlaczego prezentujemy menu Restauracji Magia w Lublinie
Pod względem wizualnym, menu Restauracji Magia można zaliczyć do najładniejszych w Lublinie. Można by zatem założyć, że nie ma potrzeby dublować tej karty dań. Jednakowoż znaleźliśmy powody do opublikowania naszej wersji menu tej restauracji. Po pierwsze, skoro realizujemy projekt z menu najciekawszych lokali Lublina, to nie może w nim zabraknąć Restauracji Magia. Po drugie, jednym z naszych celów jest prezentacja zdjęć architektonicznego otoczenia lokali i atrakcji Lublina, a Restauracja Magia jest pod tym względem wyjątkowo uprzywilejowana. I wreszcie – po trzecie, nasze menu można przejrzeć błyskawicznie, ponieważ wystarczy zaledwie jedno kliknięcie, aby całe otworzyło się w jednym oknie.
Menu Restauracji Magia
Zajrzyj do menu Restauracji Magia i sprawdź co dobrego możesz zamówić
PRZEKĄSKI
- Pierś kacza z gruszką, karmelizowanym ananasem i sosem limonkowo-miodowym;
- Śledź z cebulką w oleju rzepakowym;
- Carpaccio Weneckie – wołowe, marynowane w pieprzu i truflach podawane ze świeżą rukolą i parmezanem;
- Kacza pierś z gruszką, ananasem karmelizowanym i limonkowo-miodowym sosem;
- Carpaccio z buraków, z hummusem, świeżą rukolą, kminem rzymskim granatem i prażonym sezamem;
DANIA GŁÓWNE
- Filet z indyka z włoską szynką prosciutto crudo, serwowany z purée z batatów i sosem z wina białego, pomidorków i oliwek;
- Pierś kacza sous vide, serwowana z modrą kapustą, placuszkami kukurydzianymi i pomarańczowym sosem;
- Polędwiczka wieprzowa sous vide, serwowana z warzywami w miodzie, z sosem z wina czerwonego i sakiewką z borowikami;
- Golonka a’la Grześkowiak serwowana z piklami i opiekanymi ziemniakami;
- Stek z polędwicy wołowej po parysku w czarnym pieprzu podawany na zapiekance ziemniaczanej z grillowanymi warzywami;
- Antrykot z dojrzewającej wołowiny argentyńskiej, serwowany z opiekanymi ziemniakami, warzywami grillowanymi iziołowym masłem:
- Żeberka w sosie chili chipotle bbq, serwowane z ziemniakami fondant i chutneyem jabłkowo-cebulowym oraz pieczonym pomidorem;
- Stek z jelenia serwowany na gryczaku z Lubelszczyzny, w leśnym sosie i skrawkami czerwonego buraka;
- Policzki wołowe z warzywami oraz pęczotto z pieczarkami brunatnymi w sosie z wina czerwonego wina i zielonego pieprzu;
- Golonka na zasmażanej kapuście;
- Comber z królika;
- Polędwiczki wieprzowe w sosie pomidorowym, z pieczarkami i gryczanymi plackami;
- Schabowy w gryczanej mące na kapuście zasmażanej;
ZUPY
- Żur w chlebie z kiełbasą białą i borowikami;
- Zupa borowikowa z kluskami kładzionymi;
- Rosół z kaczki z kluskami kładzionymi;
- Flaki staromiejskie;
COŚ DOBREGO NA GORĄCO
- Pierogowy zawrót głowy; zestaw pierożków z barszczem czerwonym; z kaczką, z serem i ziemniakami oraz z cielęciną;
- Opiekane Pierogi opiekane – z serem i ziemniakam, serwowane z parmezanem lub z cebulką;
- Pierożki z kaczki z sosem kurkowym;
- Linguine z polędwiczkami wieprzowymi w truflowym sosie, z pomidorkami cherry i płatkami dojrzałego Grana Padano;
- Tagliatelle „czarny anioł” z krewetkami smażonymi, papryką chilli i oliwą cytrynową;
- Gnocchi w sosie z maślaków i pomidorów suszonych, ze świeżym szpinakiem i płatkami parmezanu;
- Lasagne z batatów, szpinaku i włoskiej pomidorowej pulpy serwowana z bukietem sałat i grzanką;
- „Tagliatelle” z warzyw korzennych z pomarańczowym sosem i tofu marynowanym w chili;
- Wegetariańska musaka z bakłażana, cukinii, soczewicy i ziemniaków, z pomidorowym sosem i jogurtem greckim, z pieczonymi warzywami korzennymi;
- Ser halloumi z wędzoną solą, zapiekany w panko, serwowany z pieczonymi warzywami korzennymi;
DESERY
- Chocolate brownie – czekoladowe ciasto podane z lodami kawowymi i kawałkami chałwy;
- Sernik z mascarpone i ricotty, serwowany z frużeliną ze świeżych owoców i sorbetem z mango i marakui;
- Tartaletka z musem z białej czekolady, mascarpone i sezonowymi owocami;
- Puchar lodowy z bitą śmietaną i świeżymi owocami;
- Lasagne z lodami śliwkowymi i listkami z ciasta phyllo serwowana pod aromatycznym sosem ze świeżej vanilli;
DANIA DLA DZIECI
- Rosół z domowymi kluskami;
- Zupa pomidorowa z domowymi kluskami
- Naleśniki z wiśniami,nutellą i bitą śmietaną;
- Linguine z parmezanem i bolońskim sosem;
- Nuggetsy z kurczaka serwowane z keczupem i frytkami;
- Pizza junior
TATARY
- Tatar po francusku z wołowej polędwicy;
- Befsztyk tatarski – klasyczny;
- Wykwintny tatar z jesiotra, serwowany z anchovies, borowikami oraz z sałatką ze świeżego ogórka i oliwą koperkową;
- Tatar z jelenia serwowany z jajkiem przepiórczym, marynowanymi borowikami, cebulą czerwoną, korniszonami, musztardą francuską i oliwą jałowcową;
PIZZA
- Pizza Pepperoni z salami, papryką, sosem pomidorowym i serem
- Pizza włoska z szynką parmeńską, serem gorgonzola, sosem pomidorowym i świeżą rukolą
- Pizza hiszpańska z kurczakiem, pikantnym chorizo, pieczarkami, cebulą, pomidorem koktajlowym i serem;
- Pizza magiczna z gruszką, orzechami włoskimi i gorgonzolą;
- Pizza Margherita z sosem pomidorowym i serem;
- Dodatki do pizzy: mozzarella, parmezan, salami, rukola, karczochy, polędwiczki, boczek, szynka parmeńska, sos pesto, suszone pomidory, orzechy, kukurydza, pieczarki, papryka, pomidory, cebula, sos, ser, oliwki, kapary, ananas, jajko, cukinia, jalapenos 3,-szynka, szpinak, wołowina, kurczak, bakłażan;
RYBY i OWOCE MORZA
- Sandacz z maślakami, serwowany na purée z groszku zielonego groszku aromatyzowanym czarnuszką oraz warzywami gotowanymi na parze;
- Jesiotr pieczony z pomidorkami concase na a´la risotto z fenkuła i seler, serwowany z sosem ze skorupiaków;
- Macki ośmiornicy z rusztu z sosem ostrygowym, serwowane z grzanką i bukietem sałat;
- Krewetki Black Tiger smażone z chilli i cząstkami ananasa, serwowane z bagietką czosnkową;
SAŁATKI
- Sałatka Cezar z sałatą rzymską, panierowanym jajkiem poche, chipsem z bekonu pieczonego, kurczakiem, serem bursztyn, sosem aʼla cezar;
- Sałatka z lekko dymionym serem kozim, grejpfrutem i pomarańczą, z pomidorkami cherry i suszoną żurawiną oraz z sosem miodowo musztardowym;
- Sałatka orientalna z polędwiczką, miksem sałat, mango, imbirem marynowanym, polędwiczką wieprzową, pomidorkami cherry i sosem z whisky;
- Sałatka Królewska z krewetkami Black Tiger, awokado, pomidorami, rukolą, oliwą z oliwek;