Menu restauracji Mandragora w Lublinie z mega zdjęciami Starego Miasta

Strona z menu Żydowskiej Restauracji Mandragora w Lublinie nawiązuje do projektu Foto-hotel.pl, którego celem jest wzbogacanie wizerunku restauracji, pubów, kawiarni i hoteli. Mandragora słynie z dobrej kuchni opartej na kulinarnych tradycjach żydowskich i staropolskich.
Dlaczego prezentujemy menu Żydowskiej restauracji Mandragora i innych lokali Lublina
Żydowska restauracja Mandragora jest usytuowana w samym sercu urokliwego Starego Miasta, w przepięknej kamienicy Rynek 10, w której mieszczą się też apartamenty Rynek 10 Apartments. Prezentując menu tej restauracji chcemy podkreślić wyjątkową lokalizację tego obiektu i jego atrakcyjne otoczenie architektoniczne. Wystarczy wspomnieć piękne pierzeje Rynku i całe Stare Miasto, ale tuż obok mieści się Zamek Lubelski, a także biegnie trakt Krakowskiego Przedmieścia. Wspomniane atuty są wystarczającym powodem prezentacji na naszym portalu menu restauracji Mandragora, okraszonego pięknymi zdjęciami. Warto też przejść do zamieszczonych linków, aby obejrzeć więcej zdjęć pobliskich atrakcji turystycznych, w tym Lubelskiej Trasy Podziemnej, fontanny multimedialnej i Centrum Spotkania Kultur.

Menu restauracji Mandragora
Zajrzyj do menu restauracji Mandragora i zamów coś dobrego z żydowskiej kuchni.
PRZEKĄSKI NA CIEPŁO
- Żydowski kawior ze smażonej wątróbki drobiowej, z orzechami włoskimi, cebulką i jajkiem; 36 zł
- Gęsie pipki; nadziewane gęsie szyje; 37 zł
- Wątróbka smażona z pieczarkami na winie i miodzie – specjalność restauracji; 41 zł
PRZEKĄSKI NA ZIMNO
- Hummus produkcji własnej; 33 zł
- Śledź z migdałami i rodzynkami; 34 zł
- Śledź siekany, zwany tatarem ze śledzia; 34 zł
- Śledź marynowany; 31 zł
- Tatar z polędwicy wołowej – klasyczny 45 zł
- Labneh – ser produkcji wlasnej z pieczonym pomidorem, migdałami, koprem, oliwą z oliwek, natką i zatarem; 36 zł
- Blin gryczany ze śledziem; 12 zł
ZUPY
- Rosół; 25 zł
- Kapuśniak żydowski, słodko-kwaśny, z rodzynkami i migdałami; 25 zł
- Zupa dnia; 25 zł
RYBY NA CIEPŁO
- Karp z zatarem; filet z karpia, z przyprawą izraelską i dodatkami; 57 zł
- Pstrąg smażony w całości, podawany z sałatką tabuli z pastą tahini; 64 zł
DANIA GŁÓWNE
- Kaczka po żydowsku z cymesem na pęczaku i winnym sosem z owocami – specjalność restauracji; 79 zł
- ,,Salt Beef”- wołowina peklowana wg kulinarnych przepisów kuchni żydowskiej; 69 zł
- Sznycel drobiowy panierowany/ grillowany, serwowany z ziemniakami i surówką; 47 zł
- Mostek wołowy – wolno pieczony; 62 zł
- Pierogi ręcznie lepione, serwowane z czosnkiem i ziołami; 41 zł
- Falafel z hummusem; 43 zł
- Wątróbka w cebulowym sosie; 46 zł
- MENU SZABATOWE
PRZYSTAWKA
- Gefilte fisz 38 zł
DANIA GŁÓWNE
- Czulent z gęsiną na pęczaku; 60 zł
- Czulent lubelski z wołówiną; 56 zł
- Pierogi z gęsiną 41 zł
TRADYCYJNE DESERY ŻYDOWSKIE
- Pascha migdałowa – serniczek, z rodzynkami, migdałami i skórką pomarańczy; 29 zł
- Malabi – popularny deser izraelski; 29 zł
- Rugelachy – cynamonowe ciasteczka – rogaliki (dostępne codziennie); 27 zł




