Menu Restauracji Nieznana Hotelu Lublinianka z mega zdjęciami otoczenia
Strona z menu Restauracji Nieznana w Lublinie przyłącza się do projektu Foto-hotel. pl, którego zadaniem jest wspieranie wizerunku hoteli, restauracji, pubów i kawiarni Lublina. Restauracja Nieznana to elegancki lokal kultowego IBB Grand Hotelu Lublinianka, który serwuje wykwintne dania kuchni międzynarodowej. Nieznana, jak i cały hotel, mieści się w prestiżowej, pięknej budowli przy Krakowskim Przedmieściu 56, nieopodal Starego Miasta.
Dlaczego prezentujemy menu Restauracji Nieznana i innych lokali w Lublinie
W dzisiejszej dobie każdy wie, jak ważne jest publikowanie informacji w taki sposób, aby potencjalni odbiorcy mogli uzyskać do niej błyskawiczny dostęp. Dotyczy to wszystkich dziedzin życia, z kulinariami włącznie. Tymczasem znalezienie menu niektórych lokali w Lublinie jest bardzo czasochłonne, nie wspominając już o kłopotach z rozczytaniem poszczególnych dań. Nietrudno się domyśleć, że użytkownik internetu zniechęca się takimi trudnościami i szybko przechodzi na stronę innej restauracji. Aby temu zapobiec, publikujemy funkcjonalne i przejrzyste menu Restauracji Nieznana, które otwiera się błyskawicznie i można je przejrzeć w kilkadziesiąt sekund. Co więcej, menu jest okraszone urokliwymi zdjęciami architektonicznego otoczenia Restauracji Nieznana.
Menu Restauracji Nieznana
Spójrz na menu Restauracji Nieznana i wybierz coś wykwintnego do zjedzenia
PRZYSTAWKI CIEPŁE
- Boczniaki smażone serwowane na chałce, z maslem cytrynowym, czosnkiem i oliwą ziołową;
- Boczniaki smażone serwowane na chałce, z maslem anchois;
- Krewetki z rakami, z emulsją maślaną, białym winem, oliwą z oliwek, jalapeno i kolendrą;
- Żeberka szarpane, z kluskami na parze i sosem imbirowy-anyżowym;
- Wątróbka z kaczki, z kurkami, gruszką, dereniem i chałką;
PRZYSTAWKI ZIMNE
- Tatar polędwicy wołowej; z żółtkiem, kiszoną rzodkiewką, kiszonym ogórkiem i musztardą;
- Filet śledziowy z bobem, burakiem, kawiorem keta i kiszoną rzodkiewką;
- Hummus z ciecierzycą, karczochami, kaparami, pomidorami suszonymi, batatami i sezamem;
ZUPY
- Bulion z kaczki, z pierożkami z farszem z kaczki;
- Zupa borowikowa z pietruszką i pieczonymi szalotkami;
- Bulion z kaczki z pierożkami
- Krem z raków, z kolendrą i mleczkiem kokosowym;
- Rosół tradycyjny z kury z kluskami pietruszkowymi;
- Zupa ogórkowa;
- Żurek tradycyjny na zakwasie, z jajkiem boczkiem oraz kiełbasą;
- Barszcz czerwony z mięsnymi pasztecikami;
- Kapuśniak kiszonej kapusty, z mięsem z żeberek, boczkiem, marchewką i ziemniakami
- Krem z czerwonego buraka z kozim serem;
- Krem z pietruszki;
- Krem z pasternaka;
SAŁATKI
- Sałatka Cezar z filetem z kurczaka, parmezanem, sałatą rzymską, grzankami i sosem cezar;
- Graviax na sałatkach, z opalanym łososiem, melonem, grejpfrutem, pomarańczą, dynią i sałatami;
- Sałatka Vegan bowi, z komosą, bobem, awokado, orzechami, rzodkiewką, fasolą, warzywami i kiełkami;
DANIA GŁÓWNE
- Stek zpolędwicy wołowej z jagodowym demi-glace, pietruszką i pieczoną dynią;
- Polędwica wieprzowa sous-vide z groszkiem cukrowym i puree z pieczonej dyni;
- Filet z kaczki sous vide, z sosem wiśniowym i puree z topinamburu i boczniaka;
- Filet z kaczki sous vide, z wiśniami, batatem, marchewką, selerem, burakiem i mikroliściami;
- Kaczka szarpana z kluskami kładzionymi oraz pigwą;
- Pierś z kurczaka na sałatach, z parmezanem i grzankami
- Pierś z kurczaka z ryżową komosą i pomidorem pieczonym;
- Stek z polędwicy wołowej z groszkiem cukrowym, selerem, fasolą, pieprzem zielonym, dereniem i mikroliściami;
- Sandacz na risotto cytrynowym, z kawiorem keta, solirodem, szalotką, ryżem arborio, cytryną i czosnkiem;
- Bułeczki BAO z kaczką szarpaną, coleslaw, jalapeno i szczypiorem;
- Kotlet schabowy z ziemniakami i sałatami ze śmietaną;
- Okoń rzeczny z risotto cytrynowym i warzywami na parze
- Żeberka duszone w anyżu z imbirem, z ziemniakami, ogorkiem i rzodkiewką;
- Comber jagnięcy;
- Kurczak kukurydziany w glazurze z trufli, serwowany z puree z kalafiora i duszonym szpinakiem;
- Gołąbek z grzybami i fasolą, serwowany na musie z papryki i soczewicy;
- Gulasz z królika z kaszą orkiszową;
- Schab pieczony w sosie chrzanowym z puree musztardowym;
- Żeberka duszone w anyżu z imbirem, podawane z ziemniakami, ogórkiem i rzodkiewką
- Gicz jagnięca duszona, z selerem, fasolą szparagową i topinamburem;
- Warzywa pieczone w całości; z papryką, cukinią, pomidorem, tofu fasolą i natką pietruszki
DESERY
- Beza z owocami sezonowymi;
- Brownie czekoladowe, z ciemną czekoladą, wiśnią i orzechami włoskimi;
- Szarlotka z lodami z kwaśnej śmietany;