Menu Resatauarcji Qulturalna w Lublinie ze zdjęciami otoczenia architektonicznego
Strona z menu Restauracji Qulturalna wpisuje się w projekt Foto-hotel.pl, jakiego celem jest wzbogacanie wizerunku hoteli, restauracji, pubów i kawiarni Lublina. Restauracja mieści się na Starym Mieście, w zabytkowej kamienicy Grodzka 26, nieopodal Zamku Lubelskiego. Menu Qulturalnej nawiązuje do kulinarnych tradycji kuchni polskiej, a tutejsze dania powstają ze świeżych produktów od lokalnych dostawców.
Dlaczego publikujemy kulinarne menu Restauracji Qulturalna
Restauracja Qulturalna prezentuje swoją kartę dań i zdawać by się mogło, że nie ma potrzeby tego powielać. Skoro jednak zdecydowaliśmy się opublikować błyskawiczne menu najpopularniejszych lokali w Lublinie, to byłoby dziwne pominąć tę restaurację. Poza tym, mamy okazję załączyć do menu urokliwe zdjęcia architektonicznego otoczenia Restauracji Qulturalna. Zabytkowa architektura ulicy Grodzkiej, ze wszech miar na to zasługuje.
Menu restauracji Qulturalna
Spójrz na menu Restauracji Qulturalna i wybierz coś do zjedzenia z tradycyjnej kuchni polskiej
PRZEKĄSKI
- Deska wędlin z manufaktury lokalnej serwowana z kiszonkami i piklami oraz pieczywem na zakwasie
- Koszyczek Frytek z keczupem i czosnkowym sosem;
- Zestaw trzech hummusów własnego wyrobu z bio ciecierzycy, serwowany z kiszonkami i paluszkami grissini;
SAŁATY
- Sałatka Cezar z piersią z kurczaka zagrodowego i grzankami domowymi;
- Sałatka Grecka z Santorini
ZUPY
- Zupa pomidorowa z ręcznie robionym makaronem;
- Rosół z wołowiny i kurczaka zagrodowego, z ręcznie robionym makaronem;
- Barszcz czerwony;
- Zupa cebulowa z zapiekanym serem guyere i grzankami;
- Lędźwianówka
DANIA GŁÓWNE
- Qulturalna babka ziemniaczana z sałatką z buraka i sosem borowikowym;
- Forszmak Lubelski z mięsem, pomidorem, papryką i pieczywem na zakwasie;
- Świeżonka Wieprzowa serwowana z chrzanem, musztardą i pieczywem na zakwasie;
- Piróg biłgorajski; pieczeń z gryczanej kaszy, białego sera i ziemniaków, serwowany ze śmietaną;
- Porcja Żeberek Pieczonych, serwowana z firmowym sosem, surówką z kiszonego ogórka i frytkami;
- Grillowany Filet z piersi kurczaka zagrodowego z sałatami, czosnkowym masłem i frytkami; ;
- Schabowy z kapustą zasmażaną;
PIEROGI RĘCZNIE LEPIONE
- Pierogi z mięsem; ze skwarkami z boczku;
- Pierogi ruskie; ze smażoną cebulą;
- Pierogi z czarnym salcesonem;
- Misa pierogów;
DESERY
- Ciasto czekoladowe z jabłkami lub gruszkami;
- Pucharek z szarlotką z jabłkami, posypany prażonymi migdałami;
- Beza nadziewana mascarpone, z advokatem i owocami;
- Babcine racuchy z jabłkami i cukrem pudrem;
- Sycylijskie Cannoli; rurki z kremem śmietanowym, w kruchym cieście;
- Mleczny Pudding z Nasion Chia z musem owocowym;
- Mus czekoladowy z owocami;
- Torciki Francuskie z kremem czekoladowo-pomarańczowym;
- Racuchy Babcine z lokalnymi jabłkami posypane cukrem pudrem;
- Owocnik przekładany kremową masą i okryty galaretką;