Menu Restauracji Sielsko Anielsko w Lublinie z mega zdjęciami otoczenia
Strona z menu Sielsko Anielsko przyłącza się do projektu Foto-hotel.pl, który ma za zadanie uświetnianie wizerunku hoteli, restauracji, pubów i cukierni w Lublinie. Sielsko Anielsko, to restauracja z klasyczną kuchnią polską. Lokal mieści się pod adresem Rynek 17.
Dlaczego publikujemy menu restauracji Sielsko Anielsko w Lublinie
Restauracja Sielsko Anielsko cieszy się wielką popularnością wśród turystów i mieszkańców Lublina i zdecydowanie zasługuje na publikację karty menu na naszym portalu. Ponadto, lokal Sielsko Anielsko jest usytuowany na Starym Mieście, dzięki czemu mamy okazję zaprezentować piękne zdjęcia jego otoczenia i atrakcji turystycznych Lublina.
Menu restauracji Sielsko Anielsko
Rzuć okiem na menu Sielsko Anielsko i zamów wypasione danie kuchni polskiej
PRZYSTAWKI
- Tatar Po Staropolsku -z polędwicy wołowej, z jajkiem, ogórkiem cebulą i musztardą;
- Kaszanka Z Patelni patelni; z cebulką i musztardą;
- Dwojak Gospodarza -chleb ze smalcem ogórkiem kwaszonym i twarożkiem;
- Warzywa z Pieca; z marchewką, papryką, cebulą, czosnkiem, selerem, oliwą i sosem paprykowym z chilli;
ZUPY
- Barszcz czerwony – czysty lub z uszkami;
- Żur na zakwasie, z kiełbasą i z jajem;
- Zupa pomidorowa z makaronem domowym;
- Rosół z mięsa drobiowego, z makaronem domowym;
- Flaki (sezonowe)
- Chłodnik litewski z botwiną (sezonowo)
DANIA GŁÓWNE
- Polędwiczki wieprzowe, w sosie śmietanowo-grzybowym;
- Wątróbki drobiowe po zamojsku, ze smażoną cebulą i jabłkami;
- Żeberka w glazurze BBQ; z pieczonymi ziemniakami w papryce wędzonej, z sosem tatarskim, sosem bbq, sosem z chilli oraz z surówką z kapusty – białej i czerwonej;
- Szaszłyk na dziko; z pieczonymi ziemniakami, w papryce wędzonej, z sosem z chilli, sosem tatarskim, sosem bbq oraz z surówką z kapusty – białej i czerwonej;
- Pierś z kurczaka zapiekana w piecu z marynowanymi pomidorami w oleju, z natką pietruszki, czosnkiem i żółtym serem;
- Pstrąg pieczony w ziołach, podawany z pieczonymi ziemniakami w wędzonej papryce oraz z surówką z kapusty – czerwonej i białej;
- Dorsz zapiekany w sosie śmietankowym i jarzynami: selerem, cukinią i marchewką;
- Schabowy po lubelsku – obtaczany w jajku;
- Schabowy tradycyjny; w mące
PIEROGI i KLUSKI RĘCZNIE LEPIONE
- Pierogi z serem i ziemniakami;
- Pierogi z kapustą i grzybami;
- Pierogi wiejskie;
- Pierogi z mięsem;
- Pierogi ze szpinakiem i serem feta;
- Pierogi z owocami
- Micha pierogów;
- Kluchy kładzione ze szpinakowym sosem;
- Kluchy kładzione z serem i z boczkiem;
ZAPIEKANKI Z PATELNI
- Zapiekanka z brokułami i kurczakiem; z brokułami i skrawkami kurczaka, zapiekanymi w omlecie, posypanym serem żółtym;
- Zapiekanka z ziemniaków zapieczonych w śmietanie, z jajkiem, serem i leśnymi grzybami;
PLACKI ZIEMNIACZANE
- Placki grubo tarte – po zbójnicku; z cukinią i marchewką;
- Placki ze śmietaną;
- Placki po węgiersku, przełożone farszem: z salami, papryki, pieczarek, kurczaka, w pikantnym sosie pomidorowym – zapieczone z serem;
SAŁATKI
- Sałatka lekka, z sosem z pomidorów suszonych; z serem feta, oliwkami, ogórkiem, pomidorem i papryką;
- Sałatka Ogrodnika z kurczakiem grillowanym, z pomidorami suszonymi, winogronami, pomidorkami wiśniowymi, serem mozzarellą i sosem winno-miodowym;
MENU DLA DZIECI
- Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych, z surówką z jabłka i marchewki oraz frytkami;
- Naleśniki z twarożkiem i owocami;
DESERY
- Szarlotka Babuni;
- Szarlotka Babuni na gorąco z lodami;
- Puchar lodowo-owocowy;
- Puchar lodowo-orzechowo-czekoladowy;
- Ciasto dnia;