Menu Ostro – Klubokawiarni w Lublinie, z mega zdjęciami atrakcji turystycznych
Menu Klubokawiarni Ostro wchodzi w skład projektu Foto-hotel.pl, którego celem jest wspieranie wizerunku lubelskich hoteli, restauracji, pubów i kawiarni. Na menu Ostro składają się dania kuchni międzynarodowej. Klubokawiarnia mieści się w ścisłym centrum Lublina, przy Krakowskim Przedmieściu 25.
Dlaczego eksponujemy menu Klubokawiarni Ostro
Ostro to popularny lokal, który posiada swoją witrynę z przejrzystym menu. Niemniej jednak my też prezentujemy swoją wersję karty dań klubokawiarni, aby zwrócić uwagę użytkowników internetu na znakomitą lokalizację tego lokalu. Jest to widoczne na załączonych zdjęciach otoczenia architektonicznego i okolicznych atrakcji turystycznych.
Menu Ostro Klubokawiarni w Lublinie
Rzuć okiem na menu Klubokawiarni Ostro i zamów coś ostrego do zjedzenia
ŚNIADANIA – podawane do godziny 16
- Szakszuka; z pomidorami pieczonymi z czerwoną cebulą, główką czosnku, świeżą papryką, natką z pietruszki, jajkami sadzonymi i tostem z serem;
- Zestaw śniadaniowy po lubelsku; z serem gouda, szynką, twarogiem z Krasnegostawu ze szczypiorkiem, konfiturą borówkową, jajecznicą, masłem, cebularzem wypiekanym na miejscu i świeżym pieczywem;
- Bajgiel śniadaniowy wypiekany na miejscu, z jajecznicą z dwóch jaj, boczkiem, sałatą, pomidorem, świeżym ogórkiem i szczypiorkiem;
- Burger śniadaniowy; z bułką brioche, grillowaną wołowiną, American cheese, plackiem ziemniaczanym hash brown, majossamjang, rukolą, pomidorem i jajecznicą z dwóch jaj;
- Jajecznica z trzech jaj smażona na boczku lub szynce, ze szczypiorkiem, sałatką wiosenną, koszem pieczywa i masłem;
- Słodka briożka; z bułką brioche karmelizowaną cukrem tymiankowym, mascarpone z dodatkiem laski wanilii, konfiturą borówkową i świeżą miętą;
- Tost z kozim kremem; chleb Vermont na zakwasie, z konfitowanym porem, kremowym serem kozim, miódem pszczelim i nitkami chilli;
- Kanapka z tuńczykiem; chleb Vermont na zakwasie, z pastą z tuńczyka, ogórkiem kiszonym z Dysa, jajkiem gotowanym na twardo, kiełkami rzodkiewki i vinegrette;
- Tost z rostbefem sous-vide; chleb Vermont na zakwasie, z rostbefem wołowym gotowanym metodą sous-vide, majossamjang, konfitowanym porem, musztardą francuską, świeżym koprem i nitkami chili;
- Cheese Toast; chleb pszenny z American cheese, salami pepperoni, jajecznicą z 3 jaj, duszonymi pieczarkami z tymiankiem, serem emilligrana i keczupem żurawinowym;
- FrenchToast; chleb tostowy smażony na maśle w jajku, z jajkiem poche, cebulką piklowaną, pestkami chill, miodem pszczelim, pomidorkami podsuszanymi, kremowym serkiem labneh i świeżą miętą;
- Omlet vege z trzech jaj, z salsą pomidorową z papryką i cebulą, guacamole, serem feta, marynowanymi oliwkami kalamata, ogórekiem zielonym, kiełkami rzodkiewki, cebulką piklowaną, pomidorkami podsuszanymi, vinegrette i świeżym pieczywem;
- Sandwich studencki; z bagietką pszenną własnego wypieku, serem gouda, szynką, pomidorem, sałatą, vinegrette, musztardą francuską i majonezem;
- Gofer sandwich; gofry z szarpanym kurczakiem, rukolą, jajkiem sadzonym, boczkiem, pomidorem, serem cheddar, sosem bbq i szczypiorkiem;
- Zestaw angielski; dwa jaja sadzone lub jajecznica z dwóch jaj, z grillowanymi frankfurterkami, grillowanym boczkiem, pomidorem, pieczarkami, fasolką w sosie pomidorowym, koszem pieczywa i masłem;
TALERZYKI
- Tatar z sezonowanej bavetty, z podgrzybkami marynowanymi, czerwoną cebulą, ogórkiem kiszonym z Dysa, oliwą, musztardą, żółtkiem, masłem i pieczywem;
- Deska serów i wędlin; z salami piccante, szynką cotto, prosciutto crudo, camembert, mozzarellą, cheddarem, świeżymi owocami, marynowanymi oliwkami, cebulą balsamiczną, orzechami włoskimi i koszem pieczywa;
ZUPY
- Żurek roztoczański z twarogiem z Krasnegostawu, świeżym chlebem i cebularzwm;
- Krem z pomidorów, ze świeżą bazylią, czosnkiem, pesto bazyliowym, papryką, cebulą i pieczywem czosnkowym;
DANIA GŁÓWNE / MAKARONY
- Chicken Alfredo pasta Rigatoni, z piersi z kurczaka w panko, z masłem, mascarpone, pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem, blanszowanym szpinakiem, oregano i serem emiligrana;
- Żebro glazurowane; żebro wieprzowe z sezamem, szczypiorkiem, frytkami typu steakhause, colesław i sosem BBQ;
- Kurczak w panko; panierowana pierś z kurczaka z frytkami typu steakhause, colesław i sosem sweet chilli;
- Carbonara; spaghetti z boczkiem grillowanym, czosnkiem, świeżym pieprzem, sosem na bazie żółtek i serem emiligrana;
- Rigatoni tertuffo z piersią z kurczaka z pieczonymi pomidorami, pieczarkami, cebulą, czosnkiem, pastą truflową, rukolą i serem emiligrana;
FRIENDS
- Skrzydełka w glazurze gochujang; z sezamem, szczypiorkiem i frytkami steakhouse;
- Skrzydełka z sosem white BBQ; z sezamem, szczypiorkiem, wędzoną papryką i frytkami steakhouse;
- Strips and fries; panierowane polędwiczki z kurczaka z frytkami steakhouse, ketchupem i majonezem;
- Cheese chips; z frytkami steakhouse, batatami, szczypiorkiem i sosem serowym;
- K-fries z boczkiem; frytki steakhouse z bekonem, prażoną cebulką, szczypiorkiem i sosem serowym;
- K-fries ze smażoną wołowiną, frytkami steakhouse, prażoną cebulką, szczypiorkirm, sosem serowym i sosem sriracha;
- SOSY; ketchup /mieszany / BBQ / czosnkowy / pomidorowy/ majo ssamjang / jogurtowy / ostry
SAŁATKI
- Cezar; z sałatą rzymską, bekonem, kurczakiem, parmezanem, pomidorkami koktajlowymi, sosem cezar, grzankami i pieczywem czosnkowym;
- Camembert mix sałat, panierowany, ser camembert, orzechy włoskie, bekon, pomidorki koktajlowe, żurawina, winegret i pieczywo czosnkowe;
- Sałatka grecka; mix sałat z serem feta, świeżymi warzywami, oliwkami marynowanymi, masłem pietruszkowym, sosem jogurtowym i pieczywem czosnkowym;
PIZZA
- Sos do pizzy; (4 zł)
- Margherita; z pomidorami san marzano, mozzarellą fior di latte i świeżą bazylią;
- Aloha; z pomidorami san marzano, mozzarellą fior di latte, pieczonym filetem z piersi kurczaka i ananasem karmelizowanym;
- Pepperoni; z pomidorami san marzano, mozzarellą fior di latte, salami pepperoni i oregano;
- Capricciosa; z pomidorami san marzano, mozzarellą fior di latte, pieczarkami, szynką cotto i oliwkami;
- Ostra fryta; z pomidorami san marzano, mozzarellą fior di latte, jalapeño, salami piccante, frytkami sticksy, majonezem i szczypiorkiem;
- Mariano Italiano; z pomidorami san marzano, mozzarellą fior di latte, szynką crudo, pomidorkami koktajlowymi, rukolą i serem grana padano;
- Kurcze pieczone; z pomidorami san marzano, mozarellą fior do latte, pieczonym filetem z piersi kurczaka, pomidorami koktajlowymi, rukolą, czosnkiem i cebulą czerwoną;
- Diavola; z pomidorami san marzano, mozarellą fior do latte, salami piccante, mascarpone, jalaepno, oliwkami czarnymi i natką pietruszki;
BURGERY
- Dodatkowa wołowina (12 zł)
- Sweet chilli; z wołowiny, boczku, z karmelizowaną cebulką, ogórkiem kiszonym, jalapeño, rukolą, majonezem i sosem sweet chilli;
- Cheeseburger; z wołowiną, cheddarem, czerwoną cebulą, ogórkiem kiszonym, majonezem, keczupem i musztardą;
- Kuraburger; z wędzonej piersi z kurczaka, z cheddarem, guacamole, colesław, prażoną cebulką, ogórkiem kiszonym, pomidorem, boczkiem i majonezem;
- Chamski burger; z grillowaną wołowiną, cheddarem, ogórkiem kiszonym, pomidorem, sosem bbq, sałatą lodową, boczkiem, karmelizowaną cebulką;
- Stolarz; z grillowanej wołowiny, bekonu, z panierowanym serem gouda, sałatą lodową, prażoną cebulką i sriracha mayo;
BAGIETY
- Sos do bagiety ( 4 zł )
- Kura; z filetem z piersi kurczaka, rukolą, mozzarellą, salsą pomidorową z papryką i cebulą;
- Ostro Wiejska; z salami piccante, boczkiem, pomidorem, jalapeno, rukolą, mozzarellą, majonezem i sosem BBQ;
- „Bagieta Kochala” z szarpaną wieprzowiną, ogórkiem kiszonym, frytkami, prażoną cebulką, szczypiorkiem, sosem serowym, majonezem i sosem BBQ;
DESERY
- Sernik nowojorski; z białą czekoladą i borówkami;
- Tarta Snickers z masłem orzechowym i bitą śmietaną;
- Tiramisu – według włoskiej receptury;
- Szarlotka; na ciepło z lodami waniliowymi;