Menu Restauracji Armenia w Lublinie ze zdjęciami otoczenia architektonicznego
Strona z menu Restauracji Armenia jest kolejną odsłoną naszego projektu, którego celem jest wzbogacanie wizerunku restauracji, pubów, kawiarni i hoteli w Lublinie. Armenia serwuje dania kuchni kaukaskiej i należy do najciekawszych, egzotycznych restauracji w Lublinie. Poza tym, jest znakomicie zlokalizowana; w samym sercu Starego Miasta w Lublinie, w kamienicy Rynek 7. Właśnie dlatego zrodził nasz się pomysł zamieszczenia menu tej restauracji, a wcześniej galerii zdjęć zewnętrznych, na portalu Foto-hotel.pl.
Dlaczego prezentujemy menu Resatuarcji Armenia i innych lokali w Lublinie
Dostęp do menu jakichkolwiek lokali jest często utrudniony z powodu niedostatków stron internetowych albo słabej czytelności fragmentów menu, publikowanych w formie zdjęć, co dotyczy choćby Restauracji Armenia. Naszą ideą jest prezentacja menu lubelskich restauracji w bardzo prosty, przejrzysty sposób, aby potencjalny użytkownik internetu mógł szybko sprawdzić co można zjeść w Restauracji Armenia, czy też innym lokalu. Dodatkowym atutem są zamieszczone zdjęcia zewnętrzne lokalu i jego otoczenia.
Menu Restauracji Armenia
- NA PRZYSTAWKĘ
- Basturma; danie z suszonej wołowiny, długo leżakującej w przyprawach;
- Tolma – gołąbki z liści winogron, farszerowane wołowiną, kaszą bulgar i ziołami ormiańskimi, serwowane z lawaszem;
- Chaczapuri – tradycyjny placek gruziński z ciasta drożdżowego, faszerowany kilkoma rodzajami sera i kilkoma rodzajami ziół;
- Chaczapuri adżarskie; tradycyjny placek gruziński, serwowany z lekko ściętym jajkiem lub mielonym mięsem wołowym i wieprzowym;
- Gubdari gruzińskie – tradycyjny placek gruziński z mięsem – w trzech rodzajach oraz serem;
- Adżib sandal – tradycyjne danie kaukaskie z duszonych warzyw: bakłażanu, cukinii, cebuli, ziemniaków i ziół;
- Kaukaska deska degustacyjna; z basturmą, serem, salami i delikatesami;
- ZUPY
- Bajazet – zupa tradycyjnej kuchni ormiańskiej z pulpetem wołowym i warzywami;
- Syser – zupa kaukaska z ciecierzycą, jagnięciną i warzywami;
- Bozbasz – gęsta zupa ormiańska na macunie, z kaszą bulgar, serwowana z pulpetem wołowym i przyprawami;
- Kaukaska zupa z fasoli, wołowiny i warzyw;
- Spas – kaukaska zupa wegetariańska na macunie z kaszą bulgur, kolendrą i cebulą;
- Akroszka – tradycyjny chłodnik; zimna zupa na macunie, z dodatkiem świeżych ziół i ogórka
- DANIA GŁÓWNE
- Chorowac; tradycyjna potrawa ormiańska z grillowanej karkówki, podawana z lawaszem, ziołami, serem i smażonymi ziemniakami;
- Kebab ormiański; z mięsa – wołowego i wieprzowego lub – cielęcego i jagnięcego, serwowany z lawaszem, sałatką z ziołami i serem oraz ziemniakami smażonymi;
- Chinkali – tradycyne pierogi gruzińskie w kształcie sakiewek; z wołowiną i wieprzowiną albo z baraniną – z bulionem;
- Haszlama wołowa; tradycyjna potrawa ormiańska z duszonej wołowiny, z dodatkiem papryki, pomidorów i ziół, serwowana z ziemniakami i lawaszem;
- Pielmeni; pierożki z mięsa wieprzowo-wołowego lub jagnięcego, czy też z sera – podawane ze śmietaną;
- Garni Jarah – potrawa regionalna z delikatnego mięsa wołowego, z grillowanym bakłażanem, pomidorem, cebulą i ziołami;
- Płow uzbecki – tradycyjna potrawa uzbecka, z cielęciną duszona z ryżem, cebulą, czosnkiem i marchwią marchwią – posypana ziołami;
- Satsivi – tradycyjna potrawa gruzińska z kurczaka w orzechowym sosie;
- PIZZA
- Pizza Serowa; z serem pleśniowym, mozzarellą, parmezanem oraz sosem pomidorowym;
- Pizza Parmeńska; z szynką parmeńską, mozzarellą, sosem pomidorowym, papryką, bazylią lub rukolą;
- Pizza Salami; z salami, mozzarellą, sosem pomidorowym, bazylią lub rukolą;
- DANIA DLA DZIECI
- Zupa pomidorowa z kluskami lub ryżem;
- Nuggetsy z piersi kurczaka, serwowane z frytkami;
- DESERY
- Pachlawa; tradycyjne ciasto ormiańskie, przełożone włoskimi orzechami, utartymi z miodem;
- Ciasto miodowe, posypane orzechami włoskimi;
- Puchar lodowy z bitą śmietaną i sosem;