Menu Restauracji Armenia w Lublinie ze zdjęciami otoczenia architektonicznego

Zdjęcie do menu Restauracji Armenia w Lublinie
Lunch w ogródku Restauracji Armenia w Lublinie (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)

Strona z menu Restauracji Armenia  jest kolejną odsłoną naszego projektu, którego celem jest wzbogacanie wizerunku restauracji, pubów, kawiarni i hoteli w Lublinie. Armenia serwuje dania kuchni kaukaskiej i należy do najciekawszych, egzotycznych restauracji w Lublinie. Poza tym, jest znakomicie zlokalizowana; w samym sercu Starego Miasta w Lublinie, w kamienicy Rynek 7. Właśnie dlatego zrodził nasz się pomysł zamieszczenia menu tej restauracji, a wcześniej galerii zdjęć zewnętrznych, na portalu Foto-hotel.pl.

Dlaczego prezentujemy menu Resatuarcji Armenia i innych lokali w Lublinie

Dostęp do menu jakichkolwiek lokali jest często utrudniony z powodu niedostatków stron internetowych albo słabej czytelności fragmentów menu, publikowanych w formie zdjęć, co dotyczy choćby Restauracji Armenia. Naszą ideą jest prezentacja menu lubelskich restauracji  w bardzo prosty, przejrzysty sposób, aby potencjalny użytkownik internetu mógł szybko sprawdzić co można zjeść w Restauracji Armenia, czy też innym lokalu. Dodatkowym atutem są zamieszczone zdjęcia zewnętrzne lokalu i jego otoczenia.

Armenia - restauracja w Lublinie - zdjęcie do menu
Kolacja w ogródku przy Armenii – restauracji z kuchnią kaukaską (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)

Menu Restauracji Armenia

  • NA PRZYSTAWKĘ
  • Basturma; danie z suszonej wołowiny, długo leżakującej w przyprawach;
  • Tolma – gołąbki z liści winogron, farszerowane wołowiną, kaszą bulgar i ziołami ormiańskimi, serwowane z lawaszem;
  • Chaczapuri – tradycyjny placek gruziński z ciasta drożdżowego, faszerowany kilkoma rodzajami sera i kilkoma rodzajami ziół;
  • Chaczapuri adżarskie; tradycyjny placek gruziński, serwowany z lekko ściętym jajkiem lub mielonym mięsem wołowym i wieprzowym;
  • Gubdari gruzińskie – tradycyjny placek gruziński z mięsem – w trzech rodzajach oraz serem;
  • Adżib sandal – tradycyjne danie kaukaskie z duszonych warzyw: bakłażanu, cukinii, cebuli, ziemniaków i ziół;
  • Kaukaska deska degustacyjna; z basturmą, serem, salami i delikatesami;
  • ZUPY
  • Bajazet – zupa tradycyjnej kuchni ormiańskiej z pulpetem wołowym i warzywami;
  • Syser – zupa kaukaska z ciecierzycą, jagnięciną i warzywami;
  • Bozbasz – gęsta zupa ormiańska na macunie, z kaszą bulgar, serwowana z pulpetem wołowym i przyprawami;
  • Kaukaska zupa z fasoli, wołowiny i warzyw;
  • Spas – kaukaska zupa wegetariańska na macunie z kaszą bulgur, kolendrą i cebulą;
  • Akroszka – tradycyjny chłodnik; zimna zupa na macunie, z dodatkiem świeżych ziół i ogórka
  • DANIA GŁÓWNE
  • Chorowac; tradycyjna potrawa ormiańska z grillowanej karkówki, podawana z lawaszem, ziołami, serem i smażonymi ziemniakami;
  • Kebab ormiański; z mięsa – wołowego i wieprzowego lub – cielęcego i jagnięcego, serwowany z lawaszem, sałatką z ziołami i serem oraz ziemniakami smażonymi;
  • Chinkali – tradycyne pierogi gruzińskie w kształcie sakiewek; z wołowiną i wieprzowiną albo z baraniną – z bulionem;
  • Haszlama wołowa; tradycyjna potrawa ormiańska z duszonej wołowiny, z dodatkiem papryki, pomidorów i ziół, serwowana z ziemniakami i lawaszem;
  • Pielmeni; pierożki z mięsa wieprzowo-wołowego lub jagnięcego, czy też z sera – podawane ze śmietaną;
  • Garni Jarah – potrawa regionalna z delikatnego mięsa wołowego, z grillowanym bakłażanem, pomidorem, cebulą i ziołami;
  • Płow uzbecki – tradycyjna potrawa uzbecka, z cielęciną duszona z ryżem, cebulą, czosnkiem i marchwią marchwią – posypana ziołami;
  • Satsivi – tradycyjna potrawa gruzińska z kurczaka w orzechowym sosie;
  • PIZZA
  • Pizza Serowa; z serem pleśniowym, mozzarellą, parmezanem oraz sosem pomidorowym;
  • Pizza Parmeńska; z szynką parmeńską, mozzarellą, sosem pomidorowym, papryką, bazylią lub rukolą;
  • Pizza Salami; z salami, mozzarellą, sosem pomidorowym, bazylią lub rukolą;
  • DANIA DLA DZIECI
  • Zupa pomidorowa z kluskami lub ryżem;
  • Nuggetsy z piersi kurczaka, serwowane z frytkami;
  • DESERY
  • Pachlawa; tradycyjne ciasto ormiańskie, przełożone włoskimi orzechami, utartymi z miodem;
  • Ciasto miodowe, posypane orzechami włoskimi;
  • Puchar lodowy z bitą śmietaną i sosem;
Kaukaskie menu Restauracji Armenia w Lublinie
Wejście Restauracji Armenia z menu kuchni kaukaskiej (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Restauracja Armenia w pierzei północnej Rynku w Lublinie - zdjęcie do menu
Pierzeja północna Rynku z Restauracją Armenia (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Kamienica w Rynku, na Starym Mieście
Rynek w Lublinie – Restauracja Armenia na krańcu prawej strony (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)