Menu Restauracji Niepospolita w Lublinie; przejrzyste – z mega zdjęciami otoczenia

Restauracja Niepospolita w Lublinie - zdjęcie do menu
Fragment fasady Kamienicy Rynek 18 z Restauracją Niepospolita (prawa autorskie do zdjecia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)

Strona z menu Restauracji Niepospolita wpisuje się w projekt Foto-hotel.pl, którego zadaniem jest wspieranie wizerunku  restauracji, pubów, kawiarni i hoteli w Lublinie. Niepospolita to lokal serwujący regionalne dania kuchni polskiej lat międzywojennych XX wieku. Warto podkreślić, że Niepospolita zaopatruje się w  świeże produkty u lokalnych dostawców z Lubelszczyzny. Istotna jest też bardzo dobra lokalizacja restauracji w Rynku Starego Miasta, pod numerem 18. Urokliwe otoczenie architektoniczne Niepospolitej jest powodem okraszenia menu pięknymi zdjęciami naszego autorstwa.

Dlaczego publikujemy menu Restauracji Niepospolita i innych lokali w Lublinie

Przeoiękny portal nad wejściem do Restauracji Niepospolita w Lublinie - zdjęcie do menu
Ozdobny portal nad wejściem do Niepospolitej (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)

Jak wiadomo, użytkownikom internetu zawsze się spieszy. Nikt nie chce tracić czasu na wyszukiwanie jakichkolwiek informacji, co dotyczy również menu lokali gastronomicznych. Turysta, który szybko nie znajdzie karty dań wyszukiwanej restauracji, błyskawicznie przechodzi na stronę innego lokalu. Tymczasem, znalezienie menu lokali w Lublinie, w wielu przypadkach wymaga dużo czasu lub jest wprost niemożliwe. Każdy z właścicieli restauracji może sprawdzić ile czasu zajmuje wyszukanie menu jego lokalu i ile – przeczytanie całej oferty kulinarnej. Następnie może porównać czas wyszukiwania i przeczytania naszego funkcjonalnego i przejrzystego menu, który zwykle nie przekracza kilkudziesięciu sekund.

Menu Restauracji Niepospolita

Sprawdź w menu Restauracji Niepospolita co dobrego możesz wybrać z zestawu dań przedwojennej kuchni polskiej.

PRZYSTAWKI

  • Kaszanka w tempurze piwnej, z majonezem wasabi, piklami, jabłkiem w syropie cydru lubelskiego i pieczywem własnego wypieku; 
  • Tatar z bawety wołowej, z emulsją z żółtka, kaparami, marynowanymi grzybkami, chipsem z ziemniaka, rzodkiewką, oliwą szczypiorkowaą, wędzoną oliwą i pieczywem własnego wypieku; 
  • Krupniak; naleśniki,  baba chanoush, kasza gryczana, ricotta z Leśniczówki, serowy fondue z szafranem, kruszonka orzechowa; 
  • Deska specjalności; Kaszanka w tempurze piwnej; Chutney truskawka rabarbar; Majonez wasabi; Pesto z suszonych pomidorów; Smalec z jabłkiem i majerankiem; Sery z Leśniczówki; Dufinki ziemniaczane; Pikle; Pieczywo własnego wypieku; 

ZUPY

  • Niepospolita zupa cebulowa -w wersji wegetariańskiej; z warzywami korzennymi, tymiankiem, pinot noir oraz ,,elfimi uszami” z ricottą z Leśniczówki; 
  • Niepospolita zupa cebulowa z wołowiną; z ,,elfimi uszami” z szarpaną wołowiną, korzennymi warzywami, tymiankiem i pinot noir; 
  • Chłodnik z ogórkiem, kalarepą, szparagami, rzodkiewką, kwaśną śmietaną i oliwą;  
  • Flaki wołowe po lwowsku – z serem bursztyn; 
  • Rosół z kołdunami; 
  • Rosół z makaronem; 
  • Krem z ziemniaka i pora; 
  • Krem z raków; 
  • Wegetariańska zupa sezonowa; 

DANIA MIĘSNE

  • Pierś z kaczki po staropolsku, z leniwymi, marchwią, truskawkowo-rabarbarowym chutney, cykorią, orzechami laskowymi i kaczym demi glace; 
  • Pierś z perliczki supreme, z quiche lorraine, espumą z selera i jabłka, zielonym groszkiem, orzechową kruszonką, lubczykiem i sosem kurkowym; 
  • Comber z królika zawijany w boczku; z sosem z zielonego pieprzu, lubelskimi dzyndzałkami ze skwarkami i hrećką oraz winogronami;
  • Królik w śmietanie; 
  • Sztuka Mięs; z grzebienia wołowego, podawana z ziemniakami, koprem i smietaną, warzywami i sosem cafe de paris; 
  • Pierogi z kaczką konfitowaną, borowikami, suszonymi pomidorami, kwaśną śmietaną i parmezanem; 
  • Dzyndzałki z mięsem wołowym, z okrasą z boczku i cebuli  oraz ze szczypiorkiem i kwaśną śmietaną;
  • Połówka kaczki z pieca, z musem z pieczonego buraka i żurawiny, z kopytkami gryczanymi, kompresowanym jabłkiem i glazurą pomarańczową; 
  • Gulasz z jelenia, z papryką, pieczarkami, chilli i plackami wielowarzywnymi; 
  • Mostek cielęcy nadziewany wątróbką i warzywami, serwowany z grutinem z selera i ziemniaków oraz sosem chrzanowym; 
  • Pierożki pielmeni z farszem wołowo-wieprzowym; 
  • Wołowina po burgundzku; 
  • Brzuszek wieprzowy;

RYBY

  • Pstrąg z Pustelni; z ratatuj, kruszonką z czerstwego pieczywa i szczawiem;
  • Pstrąg w białym sosie z zapiekanką warzywną; 
  • Karp faszerowany, z warzywami, podawany na poduszce zeszpinaku z emulsją z masła i białego wina; 
  • Sum;
  • Szczupak; 

SAŁATY

  • Sałatka z pomidorów; z pomidorem malinowym, pomidorkami cherry, migdalami, burratą, parmezanem, chilli, sosem vierge i bake rolls; 
  • Sałatka z łososiem; z miksem sałat, dressingiem z czarnej porzeczki, orzechami laskowymi, pomidorkami, oliwkami zielonymi, ogórkami, brzoskwinią w winie, sosem i cebularzykiem; 
  • Sałata z buraka i mozzarelli, z miksem sałat, pomidorkami, sosem żurawinowym, pistacjami i cebularzykiem; 

BURGERY

  • Lubelska maczanka – lokalny burger; z karkówki w sosie własnym z kolendrą i szarą renetą, parowańcem, roszponką, prażoną cebulką, kiełkami, piklami, szczypiorem i jogurtowym dressingiem; 
  • Burrata burger; z  burraty panierowanej, z parowańcem, pesto z pomidorów suszonych, roszponką, kiełkami, cebulą prażoną, piklami, szczypiorkiem i jogurtowym dressingiem; 
  • Smashburger; z sezonowanej wołowiny, z roszponką,  karmelizowaną cebulą, majo,  wędzonym serem, boczkiem, piklami i bułką maślaną; 

DANIA BEZMIĘSNE

  • Jeżowskie pierogi, z kaszą jaglaną, kozim serem, ricottą , gruyere, kurkami na maśle, kwaśną śmietaną, szczypiorkiem i bake rolls; 
  • Dufinki ziemniaczane; z suszonymi pomidorami, ricottą, bake rolls, serowym fondue z szafranem i parmezanem; 
  • Wegański kotlet pożarski; z wędzonego tofu, boczniaków, z galicyjską mamałygą i ogórkiem kiszonym; 
  • Krokiety z sosem z rydzów;

DANIA DLA DZIECI

  • Zupa pomidorowa z makaronem
  • Panierowane kawalki piersi z kurczaka z frytkami i z keczupem; 
  • Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem; 
  • Lody truskawkowe

DESERY

  • Szarlotka; tartaletki z szarą renetą, bezą włoską i karmelem;
  • Niepospolite malinowe tiramisu; z mascarpone, bezą włoską, kawą, malinami, koglem moglem z amaretto i savoiardi; 
  • Selekcja lodów z kruszonką, sezonowymi owocami i karmelem;