Menu Stół i Wół, restauracji w Lublinie – z mega zdjęciami otoczenia 

Zdjęcie zewnętrzne restauracji Stół i Wół w Lublinie - z menu
Stół i Wół w nocnej krasie (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)

Strona z kulinarnym menu Restauracji Stół i Wół dołącza do projektu Foto-hotel.pl, którego zadaniem jest uświetnianie wizerunku hotelirestauracji, pubów  i kawiarni w Lublinie. Stół i Wół to popularna restauracja, przy Bramowej 2, na  Starym Mieście w Lublinie, ale działa też w innych lokalizacjach. Od pewnego czasu Stół i Wół funkcjonuje w dzielnicy Czuby, przy ul. Kaczeńcowej 1a, jako Street Bistro. Natomiast najnowszym nabytkiem firmy jest restauracja Botanico przy Sławinkowskiej 15, w sąsiedztwie ogrodu botanicznego i skansenu Muzeum Wsi Lubelskiej. Na menu Stół i Wół składają się regionalne dania kuchni międzynarodowej.

Dlaczego prezentujemy menu Stół i Wół i innych restauracji w Lublinie

Restauracja Stół i Wół z ekspozycją burgerów w menu
Stół i Wół z ekspozycją burgerów przed wejściem do restauracji (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)

Jest oczywiste, że dla użytkowników internetu najważniejszą funkcją pozyskiwania informacji jest czas. Dlatego każdy nas koncentruje swoją uwagę na stronach, które otwierają się bardzo szybko i przekazują treści w sposób zwięzły i przejrzysty. Jeśli chodzi o witryny lokali gastronomicznych, to można zauważyć dwa rozwiązania zamieszczania kulinarnego menu. Jedno z nich zakłada prezentację wszystkich kategorii dań na jednej karcie, zaś drugie zamieszczanie każdej kategorii w oddzielnej zakładce. Każde z rozwiązań ma swoje plusy i minusy, dlatego nie przesądzamy, które z nich jest lepsze. Prezentacja dań w oddzielnych zakładkach ułatwia wprowadzenie dokładnego opisu poszczególnych dań, jak to ma miejsce w przypadku firmowej witryny Stół i Wół. Jednak niektórym użytkownikom takie rozwiązanie może się wydać zbyt czasochłonnym. Ponieważ nasza firma publikuje menu wielu lubelskich restauracji, siłą rzeczy stosuje proste i przejrzyste karty dań w jednym oknie, bez oddzielnych zakładek. Dzięki temu odwiedzający nasze strony oszczędzają czas. Jednakowoż nie jest to jedyny powód publikowania niniejszego menu. Otóż, restauracja Stół i Wół ma bardzo atrakcyjną lokalizację, w centralnym punkcie Lublina, tuż przy Bramie Krakowskiej. Wlot tej bramy prowadzi rzesze pieszych z Krakowskiego Przedmieścia na Stare Miasto. Jest zatem okazja do prezentacji atrakcyjnych zdjęć architektonicznego otoczenia restauracji Stół i Wół i pobliskich atrakcji turystycznych.

Menu restauracji Stół i Wół

Sprawdź w menu Stół i Wół co warto zamówić z regionalnej kuchni

STARTERY

  • Duże Nachos; z mozzarellą, jalapeno, creme fraiche, salsą pomidorową, guacamole i kolendrą;
  • BBQ Buffalo chicken wings; skrzydełka panierowane w pikantnej glazurze, z ranch dressingiem;
  • Potato chips; chipsy ziemniaczane własnego wyrobu, z chilli, parmezanem i oliwą truflową;

PRZYSTAWKI

  • Żurek na zakwasie naturalnym, z jajkiem i białą kiełbasą;
  • Francuska zupa cebulowa, z cebulą karmelizowaną w bulionie, podawana z zapiekaną grzanką z serem mozzarella;
  • Hummus z sadzonym jajkiem, jarmużem i ogórkiem korniszonem;
  • Śledź bornholmski z pieczonymi ziemniakami, kawiorem z pstrąga i cebulą czerwoną konfitowaną;
  • Krewetki z chilli, czosnkiem, grzankami i natką pietruszki;
  • Tatar z siekanej polędwicy wołowej, z parmezanem, majonezem truflowym, majonezem wasabi i grzybami shimeji;
  • Carpaccio z wołowej polędwicy, z estragonem, winogronem, majonezem z musztardą i cebulą marynowaną;

DANIA GŁÓWNE

  • Żeberka BBQ saus vide ze smażonym brokułem i ziemniakami hasselback;
  • Steak&chips; Marynowany stek wołowy z sosem z marynowanego pieprzu;
  • Chrupiący Sznycel Szefa; panierowany schab z ziemniakami konfitowanymi, szpinakiem, jarmużem i sosem ranch;
  • Panierowana pierś z kurczka, z puree ziemniaczanym, smażonym brokułem, groszkiem i oliwą szczypiorkową;
  • Kopytka smażone na maśle, z rydzami, bekonem i natką pietruszki;
  • Fiilet z jesiotra smażony, w sosie maślanym z rakami, podawany z pieczonymi warzywami, brukselką i puree z selera;
  • Pierogi  klasyczne z serem, podawane z majonezem truflowym, oliwą szczypiorkową i szałwią;
  • pierogi z wołowiną;
  • Roślinny Flank Stek – wegetariński stek roślinny z soi, grochu, brokułu bimi, z dressingiem cezar i puree ziemniaczanym; (dostępny również w wersji vegańskiej)

DODATKI

  • Puree ziemniaczane z masłem i oliwą truflową – Wege;
  • Ziemniaki konfitowane, z czosnkiem, solą i rozmarynem;
  • Frytki – Wege;
  • Pieczone ziemniaki Hasselback z majonezem truflowym – Wege;
  • Pieczone warzywa; z pieczarkami, dynią, marchewką, batatami, ziemniakami, brukwią i pietruszką – Wege;
  • Brokuł smażony z czosnkiem i orzechami laskowymi – Wege;
  • Brukselka z parmezanem i bułką tartą – Wege;
  • Mix sałat z miodowym vinegrette – Wege’
  • Mix kiszonek produkcji własnej – Wege;
  • Masło czosnkowe z natką pietruszki i solą;

DANIA DLA DZIECI

  • Panierowana pierś kurczaka z baby marchewką i chrupiącymi frytkami;
  • Makaron spaghetti z pomidorowym sosem i parmezanem;
  • Burger; kotlet wołowy, mocno wysmażony, z serem cheddar, piklami, majonezem, keczupem i frytkami;

DESERY

  • Sernik Maltesers; sernik kremowy z białą czekoladą i czekoladkami maltesers;
  • Gruszka Pod Kruszonką; gruszki karmelizowane, zapiekane pod kruszonką;
  • Deser dnia

SAŁATY

  • Sałatka Halloumi, z grillowanym serem halloumi, szpinakiem, burakiem, orzechami włoskimi, soczewicą, quinoą, czerwoną cebulą i dressingiem balsamicznym;
  • Winter Steak Salad; sałatka ze stekiem z łopatki wołowej, cykorią, rukolą, miętą i dressingiem z piklowanych ogórków;
  • Sałatka Cezar z grillowaną piersią z kurczaka, chipsami z bekonu, sałatą rzymską, sadzonym jajkiem, parmezanem, grzankami ziołowymi, dressingiem cezar i anchovies;

STEKI grillowane w specjalnym piecu węglowym Josper

  • T-bone; stek z kością sezonowany na sucho; kawałek polędwicy z kawałkiem rostbefu;
  • Tomahawk; soczysty stek z antrykotu z kością sezonowanego na mokro;
  • Fillet Steak; delikatny stek z polędwicy wołowej;
  • Sirloin; rostbef bez kości – kruchy, zwarty i soczysty;
  • Ribeye; antrykot bez kości sezonowany na sucho – wyjątkowo soczysty;
  • Steak to share; stek z 3 rodzajów wołowiny; sirloin, ribeye i fillet;
  • New York – delikatny, kruchy, zwarty i soczysty stek z rostbefu z kością;

BURGERY

  • American BBQ; burger z wołowiny, smażonego bekonu, pikli i sosu bbq;
  • Original; burger z wołowiny z białą cebulą, piklami i majonezem musztardowym;
  • Burger Stołowy; burger wołowy z pomidorem, sałatą i majonezem;
  • Burger Lubelski; burger wołowy z cebularzem, serem ryckim, kiełbasą nadbużańską, jajkiem sadzonym i sosem SW;
  • Fried chicken; burger z panierowanej piersi z kurczaka, z piklami i majonezem;
  • Chicken Burger; burger z panierowanej piersi z kurczaka, z ananasem, sałatą lodową, cheddarem i sosem chili agawa;
  • Hot bacon; burger wołowy ze smażonym bekonem, serem cheddar, sałatą lodową, piklami, chilli, sosem SW i majonezem wasabi;
  • Wegan Burger; burger sojowy z chipsami tortilli, chipotle, chlebowcem, chipsami tortilli, sosem franky’s, wegańskim serem gouda, guacamole, sosem bbq i piklowaną czerwoną cebulą;
  • Podwójny burger zimowy; dwa burgery z grilla, z karmelizowanym bekonem, rukolą, cheddarem, panierowanym camembert, sosem chipotle, sosem żurawinowym i frytkami;
  • Big Hog; burger wołowy, z szarpaną wieprzowiną, cheddarem, piklowaną cebulą czerwoną i sosem bbq;
  • Burger BBQ; burger wołowy ze smażonym bekonem, serem cheddar, sałatą lodową, piklami, prażoną cebulą, papryką pieczoną i sosem bbq;
  • Burger Wege; z fasoli i z ciecierzycy, z pieczoną papryką, szpinakiem, pomidorem,  cebulą czerwoną, sosem burgrowym i ranch dressingiem;
  • Burger Cheddar; burger wołowy z podwójnym serem cheddar, sałatą, piklami, pomidorem, czerwoną cebulą i burgerowym sosem;
  • Burger Sezonowy;
  • Przykładowe zestawy na lunch: (codziennie inne)

PRZYKŁADOWE ZESTAWY NA LUNCH ( codzienie inny zestaw)

  • Warzywna zupa z mielonym indykiem; Brioszka z panierowanym kurczakiem, marynowanym ogórkiem i zapiekanymi ziemniakami cytrynowymi;
  • Zupa fasolowa; Marynowane podudzie z kurczaka,z sałatką coleslaw i pieczonymi ziemniakami
  • Zupa pieczarkowa; Dorsz w cieście, z frytkami, sosem tatarskim i tłuczonym groszkiem;
  • Zupa pomidorowa z makaronem; Eskalopki wieprzowe z serem ementaler, puree ziemniaczanym i relishem ogórkowym;
  • Zupa cebulowa; Szaszłyki z indyka z marynowaną cebulą i pieczywem
Restauracja Stół i Wół z ekspozycją menu obok wejścia
Restauracja Stół i Wół przy Bramowej 2 w Lublinie (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Restauracja Stół i Wół przy Bramie Krakowskiej - zdjęcie do menu
Stół i Wół przy Bramie Krakowskiej w Lublinie (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Biesiada przy restauracji Stół i Wół w Lublinie - zdjęcie do menu
Wieczorna biesiada przy restauracji Stół i Wół w Lublinie (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Nocny widok na Stół i Wół z Bramą Krakowską - zdjęcie do menu
Nocny widok na ogródek Stół i Wół przy Bramie Krakowskiej w Lublinie (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Ogródek restauracji Stół i Wół - zdjęcie do menu
Przed restauracją Stół i Wół (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)