Menu The Olive restauracji Hotelu Ilan w Lublinie ze zdjęciami zabytków
Strona z menu restauracji The Olive Hotelu Ilan w Lublinie, nawiązuje do projektu Foto-hotel.pl, którego zadaniem jest wspieranie wizerunku lokalnych hoteli, restauracji, kawiarni i pubów. Hotel Ilan z The Olive, mieści się przy ul. Lubartowskiej 85. Na menu The Olive składają się dania kuchni żydowskiej.
Dlaczego eksponujemy menu restauracji The Olive
Hotel Ilan to prestiżowy obiekt noclegowy, a jego restauracja jest zaliczana do najlepszych w Lublinie. Skoro zamieściliśmy na naszym portalu zestawienie menu lubelskich lokali, to nie mogliśmy pominąć wykwintnej restauracji The Olive. Dodatkowym argumentem jest doskonała lokalizacja The Olive, w odległości jednego kilometra od Zamku Lubelskiego i Starego Miasta, co stwarza pretekst do załączenia do menu doskonałych zdjęć pobliskich zabytków i innych atrakcji turystycznych. Atutem The Olive są też doskonałe warunki parkingowe.
Menu restauracji The Olive
Przejrzyj menu The Olive i wybierz coś wykwintnego z kuchni żydowskiej.
PRZYSTAWKI
- Sledź w buraku; z kiszoną śliwką, mini rzepą, gorczycą, grzanką i szczawikiem;
- Wątróbka drobiowa; z gruszką, chałką i żelem wiśniowym;
- Tatar wołowy; z rydzami, gorczycą, ogórkiem konserwowym, szalotką, żółtkiem, cebulką piklowaną i oliwą szczypiorkową;
- Boczniaki na chałce ze szpinakiem, z czosnkiem, natką pietruszki, szpinakiem i oliwą z oliwek;
PASTA
- Bucatini; z ragout z kaczki, szalotką, selerem naciowym i mozzarellą;
- Rigatoni; z ziołowym pesto, orzechem karmelizowanym, grana padano i cream vege;
SAŁATKI
- Sałatka z pieczonego łososia; z pomidorami koktajlowymi, kaszą bulgar, wakame, rzodkiewką i dipem cytrynowym;
- Sałatka z wędzonego twarogu, z cebulką marynowaną, ogórkiem, sezamem, mango i sałatami;
ZUPY
- Krem z kiszonego ogórka, z ziemniakiem pieczonym, kwaśną śmietaną i jajkiem;
- Bulion z młodego koguta; z kołdunami wołowymi, marchewką, karmelizowaną cebulką i chipsem pietruszki;
- Kapuśniak z suszoną morelą;
- Pikantna zupa z zieloną pszenicą;
DANIA GŁÓWNE
- Stek zpolędwicy wołowej; z salsefią, grilowanym ziemniakiem, cebulką paloną, boczniakiem królewskim, musem z marchwi i sosem demi-glace;
- Kogut; z krokietem z białych grzybów, pak choi, musem z czerwonej kapusty i selera, jusem drobiowym i prażynką;
- Kreplachy; z wątróbką drobiową, masłem palonym, czarnuszką, tymiankiem, jabłkiem z żurawiną i chrustem z marchwi;
- Ossobuco cielęce; z puree ziemniaczanym, brokułem, groszkiem cukrowym, crumble orzechowym i sosem demi-glace z gorczycą;
- Sandacz; z sałatką tabbouleh z cukinią, miętą, puree z kalafiora i sosem cytrynowym;
- Kofta sojowa; z pomidorem, szalotką, czerwoną fasolą, białymi grzybami i ailloli;
DESERY
- Tradycyjna pascha żydowska; z toffi, migdałami, crumble czekoladowym i owocami sezonowymi;
- Tarta czekoladowa; z lodami pomarańczowymi i crumble czekoladowym;