Menu restauracji Mandragora w Lublinie ze zdjęciami otoczenia architektonicznego

Żydowska Restauracja Mandragora tuż za restauracją Perliczka - zdjęcie do menu
Żydowska Restauracja Mandragora na drugim planie (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)

Strona z menu Żydowskiej Restauracji Mandragora nawiązuje do projektu Foto-hotel.pl, którego celem jest wzbogacanie wizerunku restauracji, pubówkawiarni i hoteli w Lublinie. Mandragora słynie z dobrej kuchni opartej na kulinarnych tradycjach żydowskich i staropolskich. Restauracja  jest usytuowana w pięknej kamienicy Rynek 10, na Starym Mieście w Lublinie. Warto wiedzieć, że w tej samej kamienicy można zarezerwować apartament w Rynek 10 Apartments. Wspomniane atuty są powodem prezentacji na naszym portalu menu restauracji Mandragora, które jest okraszone zdjęciami zewnętrznymi obiektu i jego otoczenia. Nasze menu jest bardzo funkcjonalne dzięki czemu można przejrzeć zestaw dań w 20 sekund.

Mandragora - restauracja w Lublinie - zdjęcie do menu
Mandragora z ekspozycją żydowskiego menu (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)

Menu restauracji Mandragora

Zajrzyj do menu restauracji Mandragora i zamów coś dobrego z żydowskiej kuchni.

PRZEKĄSKI NA CIEPŁO

  • Żydowski kawior ze smażonej wątróbki drobiowej, z orzechami włoskimi, cebulką i jajkiem; 
  • Gęsie pipki; nadziewane gęsie szyje; 
  • Wątróbka smażona z pieczarkami na winie i miodzie – specjalność restauracji; 

PRZEKĄSKI NA ZIMNO

  • Hummus produkcji własnej; 
  • Śledź z migdałami i rodzynkami; 
  • Śledź siekany, zwany tatarem ze śledzia; 
  • Śledź marynowany
  • Tatar z polędwicy wołowej – klasyczny
  • Labneh – ser produkcji wlasnej z pieczonym pomidorem, migdałami, koprem, oliwą z oliwek, natką i zatarem;
  • Blin gryczany ze śledziem;

ZUPY

  • Rosół;
  • Kapuśniak żydowski, słodko-kwaśny, z rodzynkami i migdałami; 
  • Zupa dnia – domowa;

RYBY NA CIEPŁO

  • Karp z zatarem; filet z karpia, z przyprawą izraelską i dodatkami;
  • Pstrąg smażony w całości, podawany z sałatką tabuli z pastą tahini;

DANIA GŁÓWNE

  • Kaczka po żydowsku z cymesem na pęczaku i winnym sosem z owocami – specjalność restauracji;
  • ,,Salt Beef”- wołowina peklowana wg kulinarnych przepisów kuchni żydowskiej; 
  • Sznycel drobiowy panierowany/ grillowany, serwowany z ziemniakami i surówką; 
  • Mostek wołowy – wolno pieczony; 
  • Pierogi ręcznie lepione, serwowane z czosnkiem i ziołami; 
  • Falafel z hummusem; 
  • Wątróbka w cebulowym sosie; 
  • MENU SZABATOWE 

PRZYSTAWKA

  • Gefilte fisz

DANIA GŁÓWNE

  • Czulent z gęsiną na pęczaku
  • Czulent lubelski z wołówiną
  • Pierogi z gęsiną

TRADYCYJNE DESERY ŻYDOWSKIE

  • Pascha migdałowa – serniczek, z rodzynkami, migdałami i skórką pomarańczy; 
  • Malabi – popularny deser izraelski; 
  • Rugelachy – cynamonowe ciasteczka – rogaliki (dostępne codziennie); 
Pierzeja wschodnia z restauracją Mandragora - zdjęcie do menu
Widok na pierzeję wschodnią Rynku z Żydowska Restauracja Mandragora (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Zdjęcie do menu Żydowskiej Restauracji Mandragora w Lublinie
Kolacja przed Mandragorą (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Żydowska Restauracja Madragora w perspektywie - zdjęcie do menu
Rzut oka na Mandragorę – na drugim planie Perliczka (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Na obiad do Żydowskiej Restauracji Mandragora - zdjęcie do menu
Mandragora zaprasza na dania kuchni żydowskiej (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)
Świąteczne menu w Żydowskiej Restauracji Mandragora
Mandragora serwuje świąteczne menu (prawa autorskie do zdjęcia zastrzeżone dla Foto-hotel.pl)