Menu Restauracji Grodzka 15 Browar Grodzki w Lublinie z mega zdjęciami
Strona z menu Restauracji Grodzka 15, Browaru Grodzkiego, stanowi kolejną odsłonę projektu Foto-hotel.pl, którego celem jest uświetnianie wizerunku restauracji, pubów, kawiarni i hoteli w Lublinie. Browar Grodzki zasłynął nie tylko z powodu piwa kraftowego, warzonego na miejscu, ale też z dobrego jedzenia kuchni regionalnej, wywodzącej się z różnych części Europy, w tym z Polski. Wielkim atutem browaru jest świetna lokalizacja, w przepięknej, staromiejskiej kamienicy przy Grodzkiej 15, nieopodal Zamku Lubelskiego. Walory tego miejsca widać na załączonych zdjęciach, jak też na stronie z galerią zdjęć Browaru Grodzkiego i pobliskich atrakcji turystycznych.Warto też odwiedzić nasze strony tematyczne, dotyczące piwa i dobrego jedzenia, tym burgerów i pizzy.
Dlaczego prezentujemy menu Restauracji Grodzka 15 Browaru Grodzkiego w Lublinie
Dostęp do menu wielu restauracji bywa utrudniony, a niekiedy jest wręcz niedostępny. Trzeba jednak przyznać, że w przypadku Browaru Grodzkiego, taki problem nie występuje. Na firmowej stronie zawarte jest funkcjonalne menu, typowe dla każdej dobrej witryny – z oddzielnymi zakładkami dla każdej kategorii dań. Dlaczego zatem, zdecydowaliśmy się na prezentację menu tego lokalu? Otóż, każda dobra restauracja musi kłaść nacisk na walory estetyczne swojej witryny, natomiast naszym priorytetem jest przedstawienie przejrzystego menu, w jednym oknie, które umożliwia użytkownikom poznanie zestawu dań w kilkadziesiąt sekund. Minusem jest brak cen przy poszczególnych daniach, ale wynika to z dużej zmienności rynkowej, wynikającej z inflacji.
Menu Browaru Grodzkiego Restauracji Grodzka 15
Przejrzyj błyskawiczne menu Restauracji Grodzka 15 i zamów stolik na mega kolację.
DANIA GŁÓWNE
- Żeberka marynowane w piwie grodzkim;
- Golonka marynowana w piwie grodzkim;
- Wurst bawarski z kiełbasą pieczoną marynowaną w piwie, sosem pieczeniowym, pieczoną cebulą i puree ziemniaczanym;
- Żeberka marynowane w piwie grodzkim;
- Żeberka pieczone z ziemniakami opiekanymi, sosem pieczeniowym i surówką z czerwonej kapusty;
- Żeberka pieczone z panierowaną prażuchą w waflu, kalafiorem, panko z boczkiem i czosnkiem oraz sosem z pieczenia;
- Sznycel wieprzowy z zacierem chrzanowym i sałatką z kiszonym ogórkiem;
- Stek wołowy z ziemniakami pieczonymi i warzywami;
- Golonka z sałatką z kiszonego ogórka, z chrzanem, musztardą i puree ziemniaczanym;
- Golonka z zasmażaną kapustą, opiekanymi ziemniakami oraz musztardą i chrzanem;
- Pęczotto z pieczonym burakiem i serem solankowym; pęczak z burakiem pieczonym, bulionem warzywnym, czosnkiem, oliwą, serem solankowym i zieleniną;
- Filet z dorsza;
- Fish&Chips
- Morszczuk z patelni; z gnocchi, szpinakiem, brokułami na maśle, serem solankowym i sosem kaparowym;
ZUPY
- Zupa piwno-serowa; z piwem grodzkim, cebulą, bulionem mięsnym, zieleniną i grzanką;
- Żur po lubelsku z wędzoną kiełbasą, boczkiem wędzonym, warzywami i jajkiem sadzonym;
- Rosół z makaronem domowym:
- Zupa cebulowo-piwna; z cebulą, z piwem grodzkim, bulionem mięsnym, grzanką i zieleniną;
PRZEKĄSKI
- Deska przekąsek: Skrzydełka w lekko pikantnej tempurze; Krążki cebuli; Sery panierowane; Frytki
PRZYSTAWKI
- Tatar wołowy z grzybami marynowanymi, majonezem chrzanowym, ogórkiem, cebulą, żółtkiem i prażoną kaszą gryczaną;
- Deska do piwa; z wołowiną, kaszanką, marynowanymi oliwkami, pałkami z kurczaka, śliwkami w boczku i opiekanymi ziemniakami;
- Precel bawarski;
SAŁATKI
- Sałatka z kurczakiem, z boczkiem, pomidorem, miksem sałat, grzankami, serem Bursztyn i jajkiem poche – podawana z cebularzem;
- Sałatka z wątróbką, cebulą marynowaną, miksem sałat, pomidorem, sezamem, orzechami i sosem owocowym – podawana z cebularzem;
- Cezar; z miksem sałat, pomidorem, boczkiem, grzankami, serem Bursztyn, jajkiem poche i dressingiem anchois – podawana z cebularzem;
- Kartoffelsalat – Sałatka ziemniaczana;
PIEROGI i MAKARONY
- Pierogi z kaszanką i jabłkiem – własnego wyrobu;
- Pierogi z kaszanką; z panko z boczkiem, prażonym słodem jęczmiennym, cebulą i sosem piwnym;
- Pierogi ruskie z okrasą – opiekane; z farszem z ziemniaków i twarogu swojskiego;
- Tagliatelle z wieprzowiną, sezamem, chilli, pomidorami i sosem sojowym;
- Tagliatelle z pietruszkowym pesto, natką pietruszki, czosnkiem i słonecznikiem;
BURGERY
- Burger wołowy, z boczkiem, pomidorem, ogórkiem konserwowym, cebulą, serem cheddar, piklowaną cebulą czerwoną, sosem bbq i frytkami;
- Burger z szarpaną wieprzowiną duszoną w piwie; z boczkiem, ogórkiem konserwowym, serem cheddar, pomidorem, piklowaną cebulą czerwoną, sosem chipotle i frytkami;
- Burger wegetariański z kotletem z fasoli, z ogórkiem, pomidorem, pietruszkowym pesto i frytkami;
PIZZA
- Pizza Margherita, z sosem pomidorowym, mozzarellą i bazylią;
- Pizza Capricciossa, z sosem pomidorowym, szynką, mozzarellą i pieczarkami;
- Pizza Pollo, z kurczakiem, mozzarellą, kukurydzą, cebulą i pomidorowym sosem;
- Pizza Popeye, z mozzarellą, sosem pomidorowym, jajkiem, szpinakiem i czosnkiem;
- Pizza Hot Cheese, z sosem pomidorowym, pikantną mozzarellą, boczkiem i płatkami chilli;
DANIA DLA DZIECI
- Rosół z makaronrm
- Nuggetsy z kurczaka z frytkami i surówką;
- Pierogi ruskie z masełkiem;
DESERY
- Domowa szarlotka z lodami, z jabłkami z Powiśla;
- Sernik grodzki z sosem owocowym i lodami;
- Ciasto czekoladowe z owocowym sosem i lodami;